Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Ic Savas Tehlikesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31967)

evrensel-insan 03-06-2013 15:53

Ic Savas Tehlikesi

Bu direnisci halk hareketi ve onlarin topluma polise ulkeye v.s. zarar vermemeleri bir yana; halkin arasina sizmis her turlu provakator eylemleri, mesela AKP ilce binasinin yakilmasi ve bazi yerlerin atese verilmesi.

Bunun yaninda basta diktator ve onun Ankara usagi melih gokcek olmak uzere, halki kiskirtici soylemler, her turlu cumhuriyet kiskirtici soylemler, "Topcu kislasi" "Yavuz Sultan Selim Koprusu" Taksim AKM binasinin yikilacagi soylemi ve buna benzer kiskirtici eylemler, ister istemez akla bir ic savas tehlikesini getiriyor.

Yani AKP'nin kendi tarafini kiskirtmakj ve onlari her turlu teror orgut uyeleri ile beslemek ve direnen halkas karsi meydanlara bir karsi guc surmek ustelik her turlu devlet hukumet donanimli ve olanakli.

Son bir nokta da Diktatorun bugunden baslayan O.Dogu gezisi. Neden O.Dogu ve gezdigi ulkeler emperyalizmin emri altinda.

Diktator buralarda ulkeye halka karsi kullanmak icin orgutlu ve silahli guclerin getirilmesi konusunda andlasma yapabilir.

Zaten iktidarin diger kanadinin (A.Gul-cemaat) ve kendilerini bu kanatta gorenlerin diktator karsiti soylemleri iktidarin bu farkini gosteriyor.

Su anda diyelim seriat fizikgucu olarak cemaatten bile destek alamayabilir, yalniz ulkede Suriye iktidar karsitlari cirit atiyor, basta O.S.O. hizbullahin belirli bir gucu var.

Hattta bu gucler universitelerde karsi guc olduklarini govde gosterisi ile ve Diyarbakir'daki govde gosterisi ile gosterdiler.

Buradaki en buyuk sorun, halkin ne bir orgutlu ne de her turlu donanimli bir guc olmamasi. Ulke ve devlet bunyesinde de herhangi bir donanim yardimi alamayacak olmasi.

Askere gelince su an polise destek vermiyor, yarin boyle bir sokaga halkin karsisina bir guc olarak cikma kararinda nasil bir tavir alir?

Diktator icin ulkesini satan icin halkini karsisinaalan icin ve seriat isteyenler icin zaten halk ve ulke onemli degil. Satan diktator, cikari icin ic savasta cikarir.

Boyle bir sokak kapismasi "laik/antilaik, cumhuriyet/anticumhuriyet/" v.s. ne derseniz deyin, ana kutuplasma olacaktir.

Ustelik bu savasi fizxiki guc olarak laik v.s. tarafi kaybederse de sadece cumhuriyet degil; ulke elden gidecek ve buyuk bir ihtimalle "laik avina cikacaklardir."

Su anda halkin geri cekilmesi bir sorun, devam etmesi bir sorun.

Zaten oyle bir sokak kapismasinda dunya da halktan yana olamiyabilir ya da "ben hukumet devlet olarak bu kapismayi onlemeye calisiyorum" denip halka her turlu baski ve saldiri uygulanip dunyanin "gozunun de boyanmasi" saglanabilir.

Isteyenler buna komplo diyebilirler, yalniz bunu yasama tehlikesi vardir ve tum yapilanlar ve soylemler de bu yone gitmektedir.

Iste bu durumda "persembenin gelisi carsambadan" belli olmali ve halk en azindan kendini koruyacak donanima orgutlenmeye yonelmelidir.

Sizleri bu konudaki dusuncesi nedir?

uyar 03-06-2013 16:06

evrensel kardes sen londradamisin? baska bir gezegendemisin? nedir bu ic savas cigirtkanligi????

evrensel-insan 03-06-2013 16:09

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 483583)
evrensel kardes sen londradamisin? baska bir gezegendemisin? nedir bu ic savas cigirtkanligi????

Bu senin algin olabilir. Benim beyin duzeyim, yasam tecrubem bilgi birikimim gozlemim ve her zaman halktan yana olan tutumum, bana boyle bir tehlikenin olabilme olsiliginin oldugunu soyluyor.

Ayrica bu ne yaa, bir satir yanit yaziyor ve birakiyorsun. Sen boyle bir sey dusunmuyorsan, yazimdaki soylenenlere endiselerime kulak verir ve boyle bir tehlike olmadiga beni ikna etmeye calisirsin.

O yuzden ya bunu yap, ya da "golge etme baska ihsan istemem."

Ahlaksız 03-06-2013 16:25

Ben Türkiye'nin bölüneceğini/parçalanacağını yıllardır söylüyorum..Bu olayların olacağını da çok iyi biliyordum..Bu saatten sonra da artık geriye dönüş çok zor..Her geçen gün daha da kötüye gideceğiz..

Ab-d Suriye konusunda çuvalladı ve suçluyu Ak-p belledi..Ak-p Mhp ile beraber tezkere çıkardı ama halktan desteği alamayınca Suriye'ye giremediler..Ab-d'de bir işe yaramadığına karar verdiği Ak-p'yi deliğe süpürmeye karar verdi..Bu olayların başbakanın Ab-d gezisi sonrası olması es geçilmemeli..Polis ve başbakan öyle bir tavır almış durumdalar ki;sanki halkın sokağa çıkmasını istiyorlarmış gibi bir durum yarattılar..

Ülke tam bir kaos içerisinde ama ülkeyi 3-4 gün boyunca terkediyor başbakan..Hem de tehditler savurarak..!

Taksime de cami yapacağız,Akm'yi de yıkacağız,meydanlardaki çapulculara da hesap soracağız,hatta yandaş medyadan reklamlarını çeken şirketlere bile bunun bedelini ödeteceğiz dedi..

Ben bu olayları tasvip etmiyorum,çünkü bu olayların olmasını bizzat Ak-p ve Ab-d istiyor..
Türk halkı bu istenen karışıklığı elinin tersi ile itmeli ve farklı şekillerde tepkisini göstermelidir..
Ama berecemiyorlar işte..Bu ülkede sadece iktidar destekçileri değil,muhalefet ve destekçileri de cahildir..Bu cahillik bu ülkeyi bölecek..

evrensel-insan 03-06-2013 16:30

Sence tehlike sadece ulkenin bolunmesi mi?

Ben ulkenin elden gitmesinden de bahsediyorum. Burada sorun kendini (direnen halk olarak) cografyani, devletini ve cumhuriyetini yasayabilmek icin korumak.

Ahlaksız 03-06-2013 16:38

Sn.evrensel-insan;tabi ki her şey olabilir..Neden biliyormusunuz?
Çünkü Türk ordusu diye bir şey yok ortada..!

Yıllardır ergenekon yok dedik,derin devlet yok dedik ama bu ülkedeki alıklar bir türlü anlamadı bunu..Şimdi de polisin yaptığı şiddete maruz kalınca askerden medet umuyorlar ama öyle bir şey yok işte..
Sonuçta Nato askeri olsalarda,Mustafa Kemal'in askerleri olarak bu ülkenin bekçileri idiler ama bu askerler yıllardır hapiste yatıyor,kimisi intihar etti,kimisi hapiste öldürüldü,kimileri istifaya zorlandı..!

Zamanında bu ülke insanın yediği hurmaların acısı çok pis çıkacak ve çıkıyor da..
Daha bugünleri çok arayacağız bence..

Bu rezil iktidara 11 sene ses çıkarmayıp,bir yerde patlak verirsen,iş işten geçtiğini de anlamazsın işte..

evrensel-insan 03-06-2013 16:40

Peki ne oneriyorsun?

Sen seriatta yasamak istermisin?

Istemiyorsan sadece kendi adina ne dusunuyorsun?

uyar 03-06-2013 17:12

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 483597)
Peki ne oneriyorsun?

Sen seriatta yasamak istermisin?

Istemiyorsan sadece kendi adina ne dusunuyorsun?

bak evrensel kardes....senin soylediginin alternatifi seriat degil... pekala hepberaber kimimiz acik kimimiz kapali yasayabiliriz... fikirler konusur sadece

evrensel-insan 03-06-2013 17:18

Buna karsi cikann mi var?

Sen once turkiye'nin 90 beldesinde sokaga cikan milyonlara ne diyorsun?

Bu bir halk eylemi mi degil mi?

Ya da sen bu eyleme ve halka karsi isen, soyle de bilelim.

Ayrica sence benim soyledigim nedir?

Bunun alternatifinin seriat oldugunu soyledigimi nerden cikardin?

Ben bir ic savas tehlikesinin olabilme olasiligindan bahsediyorum.

Sen boyle dusunmuyorsan, acikla izah et bu konudaki dusunce ve bilgini ortaya koy.

Ama boyle bir satir "vurur/kacar" gibi degil.

Yaz bilgini ve dusunceni bizde okuyalim, ona gore yanit verelim.

uyar 03-06-2013 17:31

1- milyonlar cikmadi
2-halk protestosu... sen eglemi ayaklama gibi goruyorsun
3-ic savas soylemine gerek yok...

sorunumuzun en buyugu bence rte nin 18 martta yasadigi buyuk travmayi unutamamasidir.. ve sucu askerden sonra medya ve chpde buluyor... ondan bunlari kiskirtma olarak hep goruyor..

askeri ( biraz da dogru olarak) ve medyayi ( burada sorun var ama daha onccede ayni seyi yapti ) sindirmeyi basardi..... pkk da askerden nefret ettigi icin onla da ortak paydada bulustu... simdi chp ve secmenini dusman goruyor ve onla ( bizle) anlasma niyetinde degil...

arada canimizi acitmaktan da zevk aliyor ( belki de bunu hakkettik)

bu bir gecis donemi bizler ve onun gibiler icin... biraz sabir gerek.. eminmki iki taraftada akliselim insanlar var...

devam edecegim.....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:24 .