Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   AP, Erdoğan'ın 'tanımayız' dediği Gezi Parkı tasarısını kabul etti (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32184)

xcan 13-06-2013 18:37

AP, Erdoğan'ın 'tanımayız' dediği Gezi Parkı tasarısını kabul etti
 
AP, Erdoğan'ın 'tanımayız' dediği Gezi Parkı tasarısını kabul etti

http://haber.sol.org.tr/sites/defaul.../ap-taksim.jpg

Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada "tanımayacağını" açıkladığı Gezi Parkı Tasarısı kabul edildi.
Doğan Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, AP Genel Kurulu'nda Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yapılan oylamada, hükümetin sert şekilde eleştirildiği tasarı kabul edildi.
Avrupa Parlamentosu üyeleri, "Türkiye'deki durum" konulu tasarının oylanması için yapılan toplantıda, Gezi Parkı'nda düzenlenen "barışçıl ve meşru eylemlere polisin uyguladığı orantısız ve aşırı şiddetten derin üzüntü" duyduklarını açıkladı.
Bugün oylanan tasarıda, AKP hükümeti barışçıl göstericilere dönük sert müdahaleler yapılmaması konusunda uyarılırken, Erdoğan'ın "birleştirici ve uzlaştırıcı" bir tutum sergilemesi gerektiği ifade edildi.
Üyeler, polisin göstericilere uyguladığı şiddetin sorumlularının adalete teslim edilmesi, gözaltına alınan barışçıl göstericilerin derhal bırakılması ve kurbanların yaralarının sarılması gerektiğini kaydetti.
AP üyeleri ayrıca, Erdoğan ve hükümetinin, uzlaşmacı bir tutum sergileme, özür dileme ve toplumun bir bölümünün gösterdiği tepkileri anlama konusunda gösterdiği isteksizlikten dolayı üzüntü içinde olduklarını belirtti.
Üyeler, halkın bir bölümünün, hükümetin yaşam tarzına dönük müdahalelerinden dolayı rahatsız olduğunu belirtirken, hükümetin demokratik kurumlarını, hukukun üstünlüğünü ve temel özgürlükleri daha da güçlendirmesi gerektiğini söyledi.
Kararda ayrıca, Türkiye'de basın özgürlüğünden ve medyanın giderek daha fazla oto-sansüre yönelmesinden duyulan endişe dile getirildi. Ana akım medyanın olaylar karşısında sessiz kaldığına ve Twitter kullanıcılarının gözaltına alındığına dikkat çeken AP üyeleri, tutuklu gazetecilerin sayısına işaret ederek, "demokratik bir toplum için bağımsız bir medyanın önemine ve basın özgürlüğünün artırılması konusunda yargısal düzenlemelere gerek duyulduğunu kaydetti.
(soL- Dış Haberler)
Alıntı
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-si...i-haberi-74641

reddediyorum 13-06-2013 19:19

sonra bir de kalkıp akp'ye batıcı, amerikancı diye çemkirirler. asıl batıcı, amerikancı olanların kimler olduğu ve batının, amerikanın kimlerden yana olduğu yeterince açık değil mi? zamanında osmanlı'yı yıkma projesinde ittifak edenler kimlerdi? bu topraklardan çıkan ya da bu topraklara sızan işbirlikçiler kimlerdi?

Neva 13-06-2013 19:22

Haklilar sevgili xcan, zira anayasada mevcut bir haktir bu.

Turkiye Cumhuriyeti Anayasasi

Dusunceyi aciklama ve yayma hurriyeti

Madde 26: Herkes dusunce ve kanaatlerini, soz , yazi, resim ve baska yollarla, tek basina veya toplu olarak yayma hakkina sahiptir.

Olaylarin en basini hatirlayin. Bu insanlar kirip doktu mu? Yakti mi? Ne yapti?

Suc ne?

Parkta oturmak, kitap okumak, gitar calmak suretiyle, dusunceni yayiyorsun ve bir karsit dusunceyi hicbir seye zarar vermeden protesto ediyorsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:07 .