Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   İsyan edenlerin. İyi ve uyumlu olmayanların Konuşma Hakkı yoktur (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32203)

RENAULTFERRARİ 14-06-2013 10:09

İsyan edenlerin. İyi ve uyumlu olmayanların Konuşma Hakkı yoktur

Aklen-kalben-Cemiyeten-birlik ve beraberlik adına-örfen-Aşken-Vicdanen-Dinen- Medeniyeten-Evrensel İnsan haklarına göre

İyi ve uyumlu olmayan bireylerin Konuşma Hakkı yoktur..

Eğer Sen: kendini İyi ve uyumlu Yapmamış Kötü ve uyumsuz biri isen Konuşma Hakkın yok! olamaz. Tüm evrendeki İnsan hakklarına göre Konuşma Hakkın Yok.

Düşünsene Hem kötü hem uyumsuz. dinleyenler onu konuşturuyor, birde Alkışlıyorlar. demek ki dinleyen toplulukta kötü

bursali68 14-06-2013 10:33

Merhaba,

İsyan edenler böyle de, isyan ettirenler nasıl olmalı...? İsyan ettirenler İYİ ve UYUMLU olsalar zaten kimse isyan etmez...!

Sağlıcakla kalınız...

errata 14-06-2013 10:40

RENAULTFERRARİ, kalitesiz fikrin tek adresi olmak zorunda mısın?
Ama güldürüyorsun, devam et. :)

Psiko 14-06-2013 10:41

Her türlü din,milliyet ve ideolojiden üzerindeki elbiseyi al ortada çıplak kalan şey insandır.
Bu rönodur,bu psikodur,bu x tir,bu y dir,bu z dir vb vb gider.
Her insanın yaşam hakkı olduğu gibi konuşma hakkı da vardır.
Bırakalım insanlar konuşsun.
Ama iş fiile geldi mi işte orada dikkat edip hem bireyi hem de toplumu korumak gerekir.
Bu konuda ünlü Fransız düşünür Voltaire mi yoksa biyografisini yazan mı söylemiş tam olarak bilinmiyor ama o güzel söz şöyle diyor :
"Söylediklerine KATILMIYORUM.Ama bunları söyleyebilme hakkını ölesiye savunurum."

Birey "İyi veya uyumlu" olmasa dahi bırakalım konuşsun sevgili röno.

Bir de sevgili röno sence
insanları mı
yoksa,
davranışları mı
iyi veya kötü olarak değerlendirmek lazım ?
Şahsen yüzde yüz iyi veya kötü bir insana rastlamadım.
Ama yüzde yüze yakın insanda bir tane de olsa iyi veya bir tane de olsa kötü davranışa her daim rastlamaktayım.

RENAULTFERRARİ 14-06-2013 10:44

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 485959)
Aklen-kalben-Cemiyeten-birlik ve beraberlik adına-örfen-Aşken-Vicdanen-Dinen- Medeniyeten-Evrensel İnsan haklarına göre

Eğer Sen: kendini İyi ve uyumlu Yapmamış Kötü ve uyumsuz biri isen Konuşma Hakkın yok! olamaz. Tüm evrendeki İnsan hakklarına göre Konuşma Hakkın Yok.

Düşünsene Hem kötü hem uyumsuz. dinleyenler onu konuşturuyor, birde Alkışlıyorlar. demek ki dinleyen toplulukta kötü

Kendi Evinde Ailende dahi, Eğer sen iyi ve uyumsuz geçimsiz isen Konuşmak hakkın yoktur. konuşmamalısın

Hazreti Muhammed öyle dedi:
Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur. kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok

bursali68 14-06-2013 10:48

Alıntı:

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 485964)
Kendi Evinde Ailende dahi, Eğer sen iyi ve uyumsuz geçimsiz isen Konuşmak hakkın yoktur. konuşmamalısın

Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur. kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok

Merhaba,

Diyelim ki yine de konuşuyor...Ne yapacaksın TOMA ile su mu fışkırtacaksın...!

Sağlıcakla kalınız...

Psiko 14-06-2013 11:06

Alıntı:

Fertler kendileri ıslah etmedikçe hiç kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yoktur.

Sevgili röno bunu,
(Senin düşüncen olduğunu düşündüğüm) şu :
"kendini ıslah etmedin mi konuşma hakkın yok" şeklindeki bakış ve anlayışla düşünmek yerine,
şu :
"Kendi ayıplarını nasıl unuttun da başkalarının ayıbıyla meşgulsün."
veya
"Kendin suçlu olduğun müddetçe başkalarının suçunu ağzına alma"
şeklindeki bakış ve anlayışla değerlendirmek mümkün mü ?

RENAULTFERRARİ 14-06-2013 11:19

Psiko:
ıslah kelimesi ne demek: Ar iṣlāḥ إصلاح [#ṣlḥ IV msd.] düzeltme, sağaltma, uyum sağlama < Ar ṣalaḥa صلح iyi veya uygun idi → sulh

Psiko 14-06-2013 11:30

Sevgili röno ;

Kelimelere takıldığımızda,
parçaya bakıp "Bütün"ü gözden kaçırabiliriz gibi.

Sana alakasız görünebilir ama,
İsa,bir kadın ve erkeği taşlamak üzere toplanmış kıvıl kıvıl kaynaşan Yahudilere sorar
-Ne oldu neden böyle kaynaşıp duruyorsunuz ?
-Recm yapacağız da "İlk taşı kim atacak" diye kaynaşıp duruyoruz.
-İçinizde günahsız her kim ise "İlk taşı" o atsın
dediğinde taş atacak BİR kişi bile kalmıyor ortamda.

Yine alakasız gelebilir.
Vatandaşın birisi ortada dolaşıp
"BEN şöyle bir Müminim.BEN böyle bir Müminim"
deyip duruyormuş.
6.İmam Cafer-i Sadık ona hitaben
"Mümin Kibrit-i Ahmer'e benzer.Sen hiç Kibrit-i Ahmer gördün mü ?"
diye sormuş.

Yani sevgili röno o söz ona buna "Heyt sen sus sen iyi ve uyumlu biri değilsin" demek için değil,
sanki "Sen kendini bil başkasına bakma" anlamı içeriyor gibi geliyor bana.

Sen hiç "RENAULTFERRARİ ıslah etsin seni" diye bir söz duydun mu ?
Ben duymadım da :)

RENAULTFERRARİ 14-06-2013 11:35

Psiko ve diğer arkadaşlar

Ben Kimseye sus konuşma sen iyi değilsin uyumsuzsun konuşma hakkın yok demedim..
hep böyle yapıyorsunuz neden böyle yapıyorsunuz hep yazdıklarımı yanlış algılıyorsunuz

Ben diyorum ki: Alıntıdaki CÜMLERE hepimiz dahiliz
Artık sen ne yaparsan yap, ister isyan et ister konuşi ister sus, ister kendini iyileştir ne yaparsan Yap
Ama hakikat bu
Alıntı:

[/B]

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:37 .