Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Egemen Bağış'tan 'ikiyüzlü' Mısır yorumu (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32554)

xcan 03-07-2013 18:04

Egemen Bağış'tan 'ikiyüzlü' Mısır yorumu

Egemen Bağış'tan 'ikiyüzlü' Mısır yorumu

http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...s_misir_ic.jpg

AKP kurmayları, Mısır'da halkın Muhammed Mursi'ye karşı sokağa çıkan milyonlar konusunda sessiz kalmayı tercih ederken Bakan Egemen Bağış, halkı "ikiyüzlü" olmakla suçladı.
Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler iktidarına karşı milyonlarca kişi eylemlerini sürdürürken, AKP'nin sessizliği dikkat çekmişti.
Hüseyin Çelik'in Mursi'ye destek veren açıklamalarının ardından, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Twitter hesabından yazdığı bir mesaj, AKP'nin ayağa kalkan halkları nasıl aşağıladığını gösterdi.
Bağış, Mısır'da yaşananlar ve Mısır halkı için şu ifadeleri kullandı:
"Mübarek gibi diktatöre on yıllarca tahammül edenlerin halkının üçte ikisinin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Mursi'ye itirazları 2 yüzlülüktür"
İşte o tweet:
http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...isikiyuzlu.jpg

bursali68 03-07-2013 20:00

Merhaba,

Vatandaşa " KÖPEK " benzetmesi yapan birinden daha başka ne beklenebilir ki...!

Sağlıcakla kalınız...

ozgur_beyin 03-07-2013 20:26

zülfiyare dokunduğu içindir bu yorum.

recuso 03-07-2013 20:58

Hem demokrasi deyip yöneticiler sandıkla gelir sandıkla gider deyip hem de sandıkla gelene darbe vurup sopayla göndermeye çalışmak ikiyüzlülük değil de nedir?

Mübarek gibi birisine onyıllar boyunca gıkını çıkartmayıp bir yıllık Mursi'ye çemkirmek ikiyüzlülükten başka bir şeyle izah edilebilir mi?

İkiyüzlülük yapana ikiyüzlü demek hakaret midir yoksa hakikat mi?

evrensel-insan 03-07-2013 21:15

Alıntı:

recuso´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488596)
Hem demokrasi deyip yöneticiler sandıkla gelir sandıkla gider deyip hem de sandıkla gelene darbe vurup sopayla göndermeye çalışmak ikiyüzlülük değil de nedir?

Mübarek gibi birisine onyıllar boyunca gıkını çıkartmayıp bir yıllık Mursi'ye çemkirmek ikiyüzlülükten başka bir şeyle izah edilebilir mi?

İkiyüzlülük yapana ikiyüzlü demek hakaret midir yoksa hakikat mi?

Demokrasi sadece sandik ile gelmek degildir. Demokrasi sandiktan sonra toplumun tum sosyal farkini kucaklayabilecek ve tum toplumun her bir farkli sesine kulak verecek bir yonetim seklidir.

Isterse bir parti %99 ile gelsin, geri kalan %1'in de istemine kulak vermek ve istemini karsilamak zorundadir.

Demokrasi demek COK SESLILIK, COK RENKLILIK ve her turlu farkli dusunce ve davranis ve bunlarin her turlu hak ve ozgurlugu demektir.

"Ben sandiktanciktim, artik sadece benim dedigim olur" zihniyeti ise demokrasiyi basa gelmek icin kullanmaktan ve sadece kendi ideolojik politik diktani dayatmaktan cok farklidir. Demokrasi BIR ISLEYISTIR. Secim ile gelmek degil.

ALKA 03-07-2013 21:45

Tahrir Meydanındaki insanların önemli bir kısmı zaten daha önce Mursi'ye oy vermiş ama şu an oylarını geri alan ve her türlü desteklerini çeken kitleler. Bu yüzden sandıkla gelen sandıkla gider diye bir kural yok. Halk bu ve halkın istediği olur. Mursi yiyiyorsa hemen erken seçim yapsın ve görsün. Artık "sen bana oy verebilirsin, ama ben bu 4 sene içerisinde iktidarda istediğimi yaparım, kötü bir yönetici olsam ve seçimde verdiğim sözlerimi yerine getirmemiş olsam da, senin benim kötü yönetimime saygı duyman zorunluluğun var, senin de ancak 4 yıl sonraki gelecek seçimleri beklemen lazım" devri geçti. Oylarını verenler oylarını geri alıyor Tahrir'de. Kimse padişah değil şah değil. Hele hele iktidar koltuğu yapışıp kalınacak bir oyuncak hiç değil.

Mursi'nin istifa etmesi için Mısır'da 22 milyon imza toplandı. Bu sayı Mursi'nin aldığı oylardan daha fazla. Sana oy vermiş olmam senin gerçekten 4 sene iktidarda kalmanın garantisi değil. İşini yaparsan, sözlerini yerine getirirsen orada kalabilirsin. Artık durum böyle Mısır'da..

Bayrak 03-07-2013 22:13

Kendileri gibi amerikan uşağı satılık birini halk başından attığı için sindirememiş.. akp nin bütün milletvekilleri beşpara etmez ama içlerinde en rezillerinden biri bu şahıstır. Ciddiye almaya bile değmez

bursali68 03-07-2013 22:23

Merhaba,

Sn.Egemen Bağış'a sormak gerek...Evet Hüsnü Mübarek 33 yıllık bir diktatördü...Peki Mursi'nin aldığı şu kararlar ne ifade ediyor...:

-Yargıtay baş Savcısı'nın azledilmesi,

-Kurucu Konsey'in ve Şura Meclisi'nin lağvedilmesi kararının askıya alınması,

-Cumhurbaşkanı'nın kararlarının hiçbir şekilde temyiz edilememesi ya da yürütmeyi durdurma talebiyle herhangi bir yargı merciine götürülmemesi.

-Yeni anayasaya İslam hukuku ve Şeriat hükümlerine dayalı olacak kararı.

Bunlar al birini vur ötekine tarzı yeni versiyon diktatörlük değildir de nedir...Aslında yeni de sayılmaz...HİTLER de seçimle / sandık ile başa geçti...HİTLER de zırt pırt referandum yaptı...! Ama sonuç değişmedi adı FAŞİST DİKTATÖR dü...! Bunu Sn.Egemen Bağış bilmiyor ise AB deki mesai arkadaşlarına gidip soruversin bir zahmet...!

Sağlıcakla kalınız...

Anima Libera 04-07-2013 00:54

Demokratik sekilde secilen birisini darbeyle indiriyorsunuz, hemde hala 'demokrasi' ve 'yeni bir baslangictan' bahsediyorsunuz. Bu ne vurdumduymazliktir. Misir halki tipki diger müselman halklar gibi demokrasiye hazir olmadigini gösterdi. Yine gider ayni halti secer. Bu halklar icin demokrasi oy atmaktan ibarettir. Sandiktan cikmissan bir daha ki secimlere kadar padisah, sultan, firavunsundur. Kendimizi kandirmayalim. Tayyip Erdoganda böyle ortaya cikti.

Begenmedigimiz baskanlar degil, demokrasi darbeyle gitmeli.

Neva 04-07-2013 09:35

Alıntı:

bursali68´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 488615)
Merhaba,

Sn.Egemen Bağış'a sormak gerek...Evet Hüsnü Mübarek 33 yıllık bir diktatördü...Peki Mursi'nin aldığı şu kararlar ne ifade ediyor...:

-Yargıtay baş Savcısı'nın azledilmesi,

-Kurucu Konsey'in ve Şura Meclisi'nin lağvedilmesi kararının askıya alınması,

-Cumhurbaşkanı'nın kararlarının hiçbir şekilde temyiz edilememesi ya da yürütmeyi durdurma talebiyle herhangi bir yargı merciine götürülmemesi.

-Yeni anayasaya İslam hukuku ve Şeriat hükümlerine dayalı olacak kararı.

Bunlar al birini vur ötekine tarzı yeni versiyon diktatörlük değildir de nedir...Aslında yeni de sayılmaz...HİTLER de seçimle / sandık ile başa geçti...HİTLER de zırt pırt referandum yaptı...! Ama sonuç değişmedi adı FAŞİST DİKTATÖR dü...! Bunu Sn.Egemen Bağış bilmiyor ise AB deki mesai arkadaşlarına gidip soruversin bir zahmet...!

Sağlıcakla kalınız...

Bagis icin birsey ifade etmedigi asikar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:02 .