Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Dünyada ateistlerin sayısı azalıyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32714)

angel333 19-07-2013 00:58

Dünyada ateistlerin sayısı azalıyor

Dünyada ateistler oransal olarak azalıyor

1970 ( World Religion Database )

Dünya nufusu 3.7 milyar

1. Hristiyan 1.2 milyar

2. Ateistler 700 milyon

3. Müslümanlar 570 milyon

4. Hindu 460 milyon

2010 ( World Religion Database )

Dünya nufusu 6.9 milyar

1. Hristiyanlar 2.2 milyar

2. Müslümanlar 1.5 milyar

3. Hindu 940 milyon

4. Ateistler 800 milyon

Ateistlerin sayısı dünya nufusuna oranladığımız zaman azalıyor.

Sebepleri neler olabilir ?

murted 19-07-2013 01:10

Oranın azalmasının temel sebebi dinlilerin doğum kontrolü diye bir şeyden bihaber olmaları olabilir.

ALKA 19-07-2013 01:58

http://dijitalkoleksiyon.files.wordp.../07/ateizm.png

Sıklıkla 20. yy'ın seküler bir yüzyıl olduğu betimlenmeye çalışılmış olmasına rağmen 20. yüzyılda insanların büyük çoğunluğu aslında dine bağlıydı. 1910'da dünya nüfusunun %99'undan fazlası herhangi bir dine mensuptu. 2010 yılında bu oran %89'a düştü, ama grafikte gösterilen bu 100 yıl trendi 1970'li yıllarda herhangi bir dine bağlı olmayanların en yüksek noktada seyrettiği ve dünya nüfusunun neredeyse %20'sinin agnostik veya ateist olduğu gerçeğini saklıyor. 1970'li yıllarda ateist ve agnostik oranı gerçekten en yüksek orana ulaşmış, 20. yüzyılın sonlarına doğru Avrupa'da Komünizm'in çökmesi ile birlikte bunu dinlerin yeninden güçlenmesi eşlik etmiş ve 2010 yılında dünya nüfusu 1070 yılında olduğundan daha da dine bağlı olmuştur.

Herhangi bir dine bağlı olma durumu her ne kadar insanların gerçekten dindar olduklarına veya aktif olarak mensup olduğu dine katılım yaptıklarının göstergesi olmamakla birlikte, son elli yıl içinde tüm gelişmiş sanayi toplumları daha laik ve seküler yönelimlere doğru hareket etmiştir. Sanayi toplumları dışında kalan diğer Dünya geneli bir bütün olarak ele alınırsa geleneksel dini görüşlere sahip olan insanların nüfusu daha öncesine kıyasla arttığı ve hala artıyor olduğu söylenebilir.

Erdem Alaca 19-07-2013 02:21

Bir de ne kadar gerçeği yansıtır bu tür araştırmalar ondan emin olabilmek lazım. Benim nüfus kağıdımda İslam yazıyor, değiştirmeyi düşünmem için aklımdan iyice zorum olması lazım bugünün şartlarında.

Ahlaksız 19-07-2013 15:41

Saçmalık..Dünya'nın her yerinde insanlar artık topluca devletlerin faşistliklerine/zulümlerine isyan ediyorlar..Kimse ne dini takıyor,ne de din adamlarını..Dindar insanlar boyun eğen insanlardır ama görüyoruz ki artık o boyun eğen insanlar baş kaldırmaya başlamışlar..Hem de tüm Dünya'da..!
Gelecek ateistlerin olacak ve umuyorum ki dine dair ne varsa bu Dünya'da yok edilecek..İşte o zaman Dünya rahat bir nefes alabilir..

angel333 20-07-2013 03:15

Alıntı:

NOLAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 490450)
Saçmalık..Dünya'nın her yerinde insanlar artık topluca devletlerin faşistliklerine/zulümlerine isyan ediyorlar..Kimse ne dini takıyor,ne de din adamlarını..Dindar insanlar boyun eğen insanlardır ama görüyoruz ki artık o boyun eğen insanlar baş kaldırmaya başlamışlar..Hem de tüm Dünya'da..!
Gelecek ateistlerin olacak ve umuyorum ki dine dair ne varsa bu Dünya'da yok edilecek..İşte o zaman Dünya rahat bir nefes alabilir..

Aynı gezegendemi yaşıyoruz ?

Ben isyan eden kimseyi görmüyom.

Saçmalık olan ne ?

Ahlaksız 20-07-2013 12:27

Alıntı:

angel333´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 490528)
Aynı gezegendemi yaşıyoruz ?

Ben isyan eden kimseyi görmüyom.

Saçmalık olan ne ?

Brezilya,Türkiye,Mısır,Yunanistan..

xzed 20-07-2013 16:22

Hala benim gibi nüfus kağıdındaki islam ibaresini kaldırmamış bir çok ateist vardır. Bu yüzden Türkiye ve benzeri baskıcı kültürdeki ülkeler sözde yüzde 99 müslüman olarak görülüyor. Ateist olduğunu itiraf edemeyen ama aslında yaşantısıyla müslümanlıkla alakası olmayan sözde müslümanlarsa cabası.

tuberk 01-08-2013 00:42

artıyor kesinlikle

Neva 26-12-2013 03:43

Aksine gitgide cogaliyor, dinsizler ve ateistler.:D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:23 .