![]() |
Sopalı eğitim
Bu fotoğraf, Trabzon Akçaabat’ta çekildi. Burası, Diyanet tarafından Akçaabat Camii’nde açılan Kuran kursu. İmam Hasan Başocak, elinde sopasıyla öğrencilerine ders veriyor. 2013 Türkiyesi’ndeki bu manzara velilerin tepkisini çekti.
http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/.../cami-orta.jpg Camide sopalı eğitim Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geçen yıl imzaladığı protokolle yaz Kur’an kurslarına katılımı artırmak için her yol deneniyor. Kur’an kurslarına katılanlara hediye tablet bilgisayar hatta karate eğitimi bile veriliyor. Ancak Trabzon’nun Akçabat İlçesi’nde çekilen bir fotoğraf akıllara durgunluk verecek cinsten… Veliler şikayetçi oldu Anne ve babaların dinini ve Kur’an’ı Kerim’i öğrensin diye çocuklarını gönderdiği Akçabat Camii’nin imamı elinde sopayla dolaşıyor. Velilerin çocuklarını güvenerek emanet ettiği imam Hasan Başocak, büyük tepki topladı. 40 öğrencinin ders aldığı kursa çocuklarını yollayanlar durumu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bildirdi. Bu çağda bir eğitim görevlisinin elinde sopayla dolaşması büyük rahatsızlık uyandırdı. http://sozcu.com.tr/2013/gundem/sopali-egitim.html Çocuklarını hocaya yollayan bir toplumda yaşıyoruz,ne yazık ki..! Falaka yerken acıdan kıvranan ayaklarını sabit tutmak için,20 yıl önce arkadaşlarımın dizlerinin üzerine çok oturdum ben.. Eskiye göre yine iyi aslında bu durum..Ama yinede hoca her zaman elinde sopayla geziyor.. |
Aşağıda yine Sn. NOLAN'ın yüklediği video da, konuyla alakalı, sesli görüntülü diğer bir örnek:
http://www.turandursun.com/forumlar/...9&postcount=16 Teşekkürler bunlar için Sn. NOLAN. |
Bu ilkelliği,bu vahşiliği bizden daha ziyade müslümanların görmesi/anlaması lazım sn.Erdem:)
Bu lanet hocaların dayağı ile ilgili şunu da söyleyim..Kuran kursundaki arkadaşımla yıllar sonra konuşuyoruz..''O hocayı bir yakalarsam'' demişti bana..Hem de öyle bir nefretle söylemişti ki bunu,hâlâ hatırlıyorum yani bu sözleri..İşin garip tarafı bu sözleri söyleyen arkadaşımın babası da cami hocasıydı o zamanlar..:) Sonradan emekli oldu.. Bu dayak,çocukların zihinlerine adeta kazınır ve hayatları boyunca bu dayağı/acıyı zor unuturlar.. Falaka yiyen arkadaşlarımdan bazısı çaresizlikten ayak bileklerine serum bağlarlardı..Ne olacak o serum derdim ben..Ayağa kan gitmesini önlüyormuş derlerdi.. Çok çalışkan olduğum için(belkide ödüm koptuğu için:D) ben hiç falaka yemedim..Belki de falaka yemediğimden ateist oldum:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende bi keresinde çok kötü dayak yemiştim. 3 parmaklı bi hoca vardı çok pis tokat atıyordu. Eskiler daha cani.
Aslında dayak atmaları insanların sorgulamasına sebep olabilir. Mesela ben. |
✔ TÜBİTAK'ın finale kalan proje çağrısında belirtilen kriterler; Proje için konaklanacak mekanların kıble yönünün belirtilmesi ve seccade bulunması şartı vs.
FİNALE BU PROJELER KALMIŞTI; - TÜBİTAK tarafından düzenlenen 47'nci Ortaöğretim Proje Yarışması'nda finalde yarışan projelerden bazıları şöyleydi: - Cuma namazının sosyalleşmeye ve toplumsallaşmaya etkisi-Şarkikaraağaç ilçesi örneği - Tebessüm ve selamın temiz dünyalara etkisinin araştırılması - EKG önlüğü ile mahremiyeti korumak - Milli karakterlerin çocuk ve gençlerin oyun ve kırtasiye objelerine yerleştirilmesi ile rol model alınmasını sağlamak. ✔ independent'ın haberine göre Ipsos MORI'nın düzenlediği Eğitimsizlik İndeksi araştırmasında Dünyanın en eğitimsiz toplumları sıralamasında Türkiye dokuzuncu sırada. Facebook'da şunu gördüm; Zeliha Kılıç, doktora seviyesinde en iyi Tanner Ödülü'ne layık görüldü. ✔ Kuzey Carolina Üniversitesi matematik öğrencisi Zeliha Kılıç, doktora seviyesindeki en iyi Tanner Ödülü'ne layık görüldü. Demekki Türkiye'den kaçan kurtuluyor deyimi doğru. |
✔ Şıh hazretleri diyor ki, "Kız çocukları ergenlik çağına girdikten sonra onları evlendirmek, okula göndermekten daha hayırlıdır. Kadınlar düğünde oynamasın, genç kızlar atletle, pijamayla, abisini, babasını, amcasını, dayısını tahrik edecek giysilerle evin içinde dolaşmasın. Böyle devam ederse bereket kalmayacak, insanlar para için birbirini öldürecek. Bereketin kaybolmasının sebebi zinadır. Zina okuldan çıktığı için şeyh hazretleri diyor kızlar okula gitmesin, okulda bozuluyorlar."
Şıhın müridi yobaz adam, şeyh'inin sapkın fetvasını pişkince anlattıktan sonra internete atabilirsin bu fetvayı diyor. |
Çocuklar gülüyor resmi büyütüp de bakın ��
Hocamız da babacan birine benziyor.Yanlız hoca bayan olsa iyi olurdu. |
|'| İngiltere Sussex uçuş klubü öğrencisi Beth'in ilk solo uçuşu. "Holy shit. Ok relax. Oh my god. I'm flying an airplane on my own" diye diye Beth'i tek başına ilk uçuşunu tamamladı. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:50 . |