Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Suriye'de Katliam (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=33114)

evrensel-insan 22-08-2013 20:13

Suriye'de Katliam
 
Dun suriyede insanlik katledildi. 1300 kisinin "kimyasal silah" kullanilarak katledildigi soyleniyor,

Su insanoglu vicdaninin ve olamayan insanliginin zihninin politik/ideolojik olarak nasil sabitlendigine bir bakin.

1300 kisinin yasam hak ve ozgurlugu elinden aliniyor, her turlu insanlik sucu isleniyor. Kimse bunu lanetlemek yerine, kendi politik cikari temelinde "bu katliasmda kimyasal silah kullanilip kulaanilmadigini" tartisiyor.

Nedir kimyasal silah? Ne ye gore kimyasal?

Gezi parki halk direnisinde kullanilan biber, portakal gazlari, s1k1lan kirmizi, mavi, portakal rengi sular, gaz bombasi butun bunlar kimyasal degil mi?

Sen 1300 kisiyi katlediyorsun , bu katliami kimyasal ya da degil, yerine getir miyor musun?

Tabi politik taraflar belli.

Basta Fransa , Israil, Turkiye olmak uzere kullananin Esad oldugunu iddia ediyor. Fransa Suriye'ye kara saldirisi gerceklestirme adina kararli gorunuyor.

Diger tarafta; Iran , Suriye Esad tarafi, Rusya ise; bu kimyasal silah kullaniminin terorist orgutlerce hatta Diktatorun besledigi ve yardim/yataklik yaptigi O.S.O tarafindan gerceklestirildigini soyluyor.

Ellerindeki delil de mantiksal, yani Esad'in ulkesinde B.M. su an kimyasal silah calismasi yaparken boyle bir katliam gerceklestireceginin anlamsiz oldugunu soyluyorlar.

Evet, Suriye'de hala Esad'i devirme adina ali cengiz oyunlari devam ediyor. ABD de bu isten kendini siyirmis gostermek ile mesgul ve kendince "temkinli" davraniyor.

Bu arada Kuzey'deki El-Nusra ile PYD arasindaki catismalar ve ordfan seken kursunlarin Turkiye'deki masum halki yaralamasi da devam ediyor.

1300 kisi bir celsede katlediliyor , ulkede de halk Suriye'deki catismadan "nasibini aliyor."

Trtisuilan ise, politik cikar getirecek olan "kimyasal silah"

Insanlik olmus de aglayani yok.

evrensel-insan 22-08-2013 20:26

'BM grubunun çalıştığı gün kimyasal silah kullanmak, siyasi intihar olur'

Tarih22.08.2013 17:40


El-Cezire'ye konuşan ve kimliği açıklanmayan Suriye güvenlik güçleri üst düzey yetkilisi, Suriye ordusunun terörizme karşı mücadelede, kimyasal silahlara ihtiyaç duymadığını iddia etti

T24

El-Cezire'ye konuşan Suriye güvenlik güçlerinden üst düzey bir yetkili, ülkede Birleşmiş Milletler uzmanlarının bulunduğu sırada isyancılara karşı kimyasal silah kullanımının siyasi intihar olacağını savundu.

Rusya’nın Sesi'nde yayımlanan habere göre, El-Cezire televizyonuna konuşan ve kimliği açıklanmayan Suriye güvenlik güçleri üst düzey yetkilisinin, "Çarşamba, BM grubunun çalıştığı ilk gündü ve bu sırada kimyasal silah kullanmanın bizim için siyasi intihar olacağı aşikârdır” sözlerine yer verdi. Suriye hükümetine yönelik suçlamaların amacının BM uzmanlarının çalışmalarını baltalamak olduğunu belirten yetkili, Suriye ordusunun terörizme karşı başarılı mücadeleye devam ettiğini ve kimyasal silahlara ihtiyaç duymadığını iddia etti.


Rusya: planlanmış provokasyon

......................................

http://t24.com.tr/haber/bm-grubunun-...ar-olur/237638

Corpse Bride 22-08-2013 20:48

rusya haklı "diye düşünüyorum"

Erdem Alaca 22-08-2013 20:58

Alıntı:

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 495401)
rusya haklı "diye düşünüyorum"

Aynen öyle... Baktılar 2-3 ay ömür biçtikleri Esad babalar gibi 2 senedir yerinde duruyor; BOP'un bir ayağını tıkadı; şimdi olası bir askeri müdahaleyi haklı çıkarmak için senaryolar yazıyorlar; olan her zamanki gibi masum insanların canına oluyor tabii ki...

Biz bu filmleri Irak ve Libya'da da görmüştük. Durmak yok, uyumaya devam...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:05 .