![]() |
Kuran, Evrim Teorisi'ne karşı mıdır?
Kuran ayetleri ile Evrim Teorisi'nin çelişmediğini düşünüyorum. Düşüncelerimi ve kanıtlarımı şurada uzun uzun açıkladım. Sizlerden gelecek eleştiri ve katkılara açığım. Buyrun tartışalım. :)
http://alimallah.net/genel/?p=54 Alıntı:
|
"Kuran, evrim gerçeğiyle çelişir mi?" Bu sorunun cevabı ne olursa olsun Tanrı'nın yanıltıcı mesajlar gönderdiği sonucuna varırız. 1400 yıldır sayısız Müslüman Adem ve Havva masalına inanagelmişse ya takipçileri anlama acziyeti içinde yahut Tanrı kendini ifade etmede sorunları olan aciz bir varlık.
|
Kuranda, evrimden degil de; eylemi olan evrilimden bahseden bir yer var mi?
Cunku evrimin gozlemi ve eylemi evrilmektir. |
yazıda kur'an'ın evrime karşı olmadığına dair bir şeye rastlamadım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evrimi iyi anlayın.. Son yıllarda Harun Yahya diye birisi çıktı karşımıza..Bu kişinin derdi tamamen evrim karşıtlığıdır..Bu yönde kanal açıp,program yapıyorlar,çeşitli seminerler filan düzenliyorlar.. Neden bu insanlar sadece bir bilimsel teori olan,evrimin karşıtlığı için bu kadar uğraşıyorlar sizce? Var mı bu soruya verilecek bir cevabınız? Evrim,sadece dinleri değil,Tanrı'ları da ilga etmiştir..Evrim,inancı komple yok etmiştir..Evrimi anlayan birisinin Tanrı'ya veya bir dine inanmasının imkanı yoktur..Bakın anlayan diyorum,teferruatlı bilen demiyorum..Her yönüyle bu teoriyi bilmenize gerek yok..Sadece evrimin nasıl işlediğini anlasanız yeterli.. En azından şunu anlayın yeter..EVRİM,YARATILIŞ DEVAM EDİYOR DER..! |
Arkadaslar baslik konusuyla ilgisiz mesajlar su linke tasinmistir, oradan devam ediniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=33232 |
Alıntı:
Acaba yanlışlıkla başka bir yazı mı okudunuz? *** Yukarıda birçok şey yazılmış; ama asıl mesele hep atlanmış! Mesele şu: Kuran ayetlerinde, Evrim Teorisi'yle çelişen bir husus var mı? Varsa, açıklar mısınız? |
Alıntı:
Aslında bu sorunun yanıtını, dolayısıyla insanoğlunun evrimine ilişkin ilk ipuçlarını ilk Hristiyanlıkta görebilirsiniz. Onlara göre, balık yediğimizde balık insan tarafından yenildiği için çok mutlu oluyormuş; çünkü insan vücudu içinde yaşadığını düşünüyormuş ya da düşünülüyormuş. İşte bu inanca göre, insanoğlu balıktan aşama aşama evrilmiş ve bugünkü haline gelmiştir. |
Sevgili arkadaşlar,
R. İhsan Eliaçık'ın Adalet Devleti adlı kitabında ilk 100 sayfa içinde bu konuya ayrıntılı bir şekilde değinilmiş. Kitaba göre, İslam'dan önce de, sonra da Arap coğrafyasında evrim teorisine çok yakın biçimde düşünen bilginler, filozoflar varmış. Bunların İslam'dan önce yaşayanları düşüncelerini daha özgür dile getirmişler. İslam'dan sonra yaşayanlar ise evrim görüşlerini bitkilerle ve hayvanlarla sınırlı tutmak zorunda kalmışlar. Müslüman bilginlere ve filozoflara göre bir çok bitki ve hayvan birbirinden türemişler, ama Kuran'daki ayetlerde insanın yaratılışı çok açık belirtildiği için "insan dünyada hiç yokken birden yaratıldı, (ayetlerde belirtilen çamurdan yaratılma iddiasını da göz önünde bulundurarak) birden yerden (topraktan) bitti" diyerek insanı evrimden muaf tutmuşlar. Yani, bir zamanlar İslam dünyasında evrim tümden reddedilmeyip yalnızca insan için reddediliyormuş. İslam dünyası bilimden uzaklaştıkça evrim tümden reddedilir hale gelmiş. Sevgiler |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:42 . |