Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Kılıç: Ben müslüman değilim ! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=33572)

Ahlaksız 29-09-2013 04:39

Kılıç: Ben müslüman değilim !

Alparslan Üniversitesi'nin davetlisi olarak Muş'a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, konferans verdi.
http://www.haber3.com/kilic-ben-musl...m-1354846h.jpg
Konferansında özellikle müslüman ülkelerde yapılan vahşete değinen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, şöyle konuştu:

"Pakistan'dan tutun, Afganistan, Hindistan gibi özellikle İslam ülkelerini şöyle bir analiz edecek olursak Irak, İran, Suriye, Mısır, Fas, Tunus ve Cezayir tam bir yangın yeri. Buradaki insan onurundan bahsetmeye mecalimiz yok. Her gün televizyonlarda görüyoruz. Bir gün birisi canlı bomba oluyor bir tarafta patlamalar yaşanıyor. Bu nasıl bir kültürdür, bu nasıl bir inançtır? 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.
Bir insanı kurtarmış bütün bir insanlığı kurtarmış gibidir' diyen bir öğretinin, bir inancın sahibi olan bu ülkelerde bu vahşeti ne diye izah edeceğiz? Eğer bu Müslümanlıksa ben Müslüman değilim. Böyle bir şey olamaz.

Bir kilisenin içine girip orayı patlatıp, 80-100 insanın ölümüne sebep olmak dinin neresinde buna izin var. Kafası kesilen, koparılan, iç organları ellerinde gezdirilen böyle bir vahşeti, böyle bir insanlık dışı hareketi İslamla, Müslümanlıkla nasıl izah edebilirsiniz? Burada bir yanlışlık var. Herkesi bu yanlışlığa biraz eğilmeleri için dikkatini çekiyorum. Bu inancın insanlarının böyle bir şeyi yapmasına asla ihtimal vermiyorum, olamaz böyle bir şey ve bu hak ihlallerine baktınız zaman İslam coğrafyasında görüyorsunuz."
Kaynak : http://www.haber3.com/kilic-ben-musl...#ixzz2gEyhqurx
Hayatın boyunca hiç Kuran okumadığın çok belli..Kuran okuyan(anlayan)birisi bu sözleri etmez..
ÖLDÜRÜN-PARÇALAYIN-KESİN-KORKUTUN-DÖVÜN-SOPALAYIN diyen Kuran'dan haberin yok..!

hercümerç 29-09-2013 10:19

birisi bu adama bakara 193'ü okutmalı, anladık kuranı okumuyorsunuz bari üç beş ayet okuyun.

Vefik Sami 29-09-2013 10:48

Hukuk tahsili yapmış, üst düzey hâkim olmuş, nihâyetinde Anayasa Mahkemesi başkanlığına kadar yükselmeyi başarmış birisinin Kur'andan anlayabildiği bu ise; "Avam" tâbir edilen, geçim ve can derdine düşmüş milyonlarca insanın ne anlamasını bekliyorsunuz ki ?

Benim en çok hayret ettiğim şey ise şu.
İslâm'a dâir elimde külliyetli miktrda kaynak var.
Fakat bunların tamâmı çeviri.
Arapça bilmediğim için, orjinâlerinden okuma imkânım olmadı.
Buna rağmen; İslâm'ı biraz araştırıp inceleyince ne olduğunu anladım ve mürted oldum.

Peki İlâhiyat tahsili yapanlar, Arapça'yı sokaktaki herhangi bir Araptan daha iyi bilenler, İslâmi kaynakları orjinalinden okuyup anlama imkânı bulanlar nasıl oluyor da hâlâ inanmaya devam ediyor ?

İşte bunu anlayabilmiş değilim.
Fakat öyle bir sonuca vardım ki; büyük kalabalıkların nasıl zapt-u rapt altında tutulduğunu bir nebze de olsa açıklıyor.

İman denen olgunun herkes tarafından kolay anlaşılan ve bilinen bir tanımı yok. Semâvi dinler diye isimlendirilen Musevilik, Hristiyanlık ve İslâmiyette iman tanımını okuyanlar hiç bir halt anlamadıkları gibi, okdukları şeyi bir "buyruk" olarak algılıyor ve içine doğdukları kültürün kendisine dayattığı inancı kabul etmek zorunda kalıyorlar. Bu dayatma da imanı değil, şartlanmışlığı oluşturuyor. Sosyal kimlik/âidiyet duygusu ve dışlanma korkusu, "Kutsal" diye okuduğu kitap'ı anlamasını engelliyor. Kitap, kendisine dayatılanları "meşrûlaştırma aracı" oluyor.

İşte bu sebeplerdendir ki ben; imanın ne olduğundan bihaber, inandığını zannettiği kültürü din ve bu hislerini de iman zanneden insanları kültür dindarı olarak adlandırıyorum.

uyar 29-09-2013 12:28

musluman olmamak icin guzel bir sebep..... darisi digerlerine

Erdem Alaca 29-09-2013 12:38

Vefik Sami ağabey, küçük bir düzeltme...

Haşim Kılıç hukukçu değildir.
Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun bir iktisatçıdır aslen.

wikipedia

...

Ne ilginç bir memleket burası değil mi? :)

Vefik Sami 29-09-2013 12:49

Alıntı:

Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 500099)
Vefik Sami ağabey, küçük bir düzeltme...

Haşim Kılıç hukukçu değildir.
Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun bir iktisatçıdır aslen.

wikipedia

...

Ne ilginç bir memleket burası değil mi? :)

Anayasa Mahkemesine hukukçu olmayan bir başkan!..
Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Ama bizim "Bağımsız yargı" mensupları alşıkındır bu işlere.
28 Şubat sürecinde de anlı-şanlı hukuk prof.ları, Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi üyeleri bir yüzbaşıdan "Hukuk brifingi" almışlardı.

*

Güç ve ihtiras insanı kontrol ettiği müddetçe; Adâlet, cambazların elinde oyuncak olmaya mahkûmdur.
Vay gariplere, mazlumlara!...
İşte dünyayı bu sebepten sevmiyorum.

Erdem Alaca 29-09-2013 13:00

Alıntı:

Anayasa Mahkemesine hukukçu olmayan bir başkan!..
Ne diyeceğimi bilemiyorum.
Ben de ilk öğrendiğimde inanamamıştım...

O makama boşuna konulmadığını düşünmekteyim. -Yanlış da hatırlıyor olabilirim ancak- AKP'ye açılan kapatma davasında, oyunu AKP lehine kullanmıştı. Halbuki "laiklik karşıtı odakların merkezi olduğuna karar verilmiş" bir partinin kapatılması için laiklikten yana oy kullansaydı, biz bu beladan bilmem kaç sene evvel kurtulmuş olacaktık.

Ne bu kadar yoksulluk, ne bu kadar adaletsizlik olmayacaktı, Abdullah Cömert'ler, Ethem Sarısülük'ler hayatta olacaktı...

Sadece 1 oyla AKP kefeni yırtmıştı...

Vefik Sami 29-09-2013 13:29

Alıntı:

Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 500101)

AKP'ye açılan kapatma davasında, oyunu AKP lehine kullanmıştı. Halbuki "laiklik karşıtı odakların merkezi olduğuna karar verilmiş" bir partinin kapatılması için laiklikten yana oy kullansaydı, biz bu beladan bilmem kaç sene evvel kurtulmuş olacaktık.

Ne bu kadar yoksulluk, ne bu kadar adaletsizlik olmayacaktı, Abdullah Cömert'ler, Ethem Sarısülük'ler hayatta olacaktı...

Sadece 1 oyla AKP kefeni yırtmıştı...

Bu düşüncelerinize katılmadığımı belirtmeliyim.

28 Şubat süreci diye bilinen dönem; benim pek anlayamadığım, anlamlandıramadığım bir dönemdir. RP koalisyon hükûmeti kurmuştu. Başarılı olsa dahi "parsa"yı tek başına toplaması imkânsızdı. Türkiye gibi yaşaması iç ve dış konjonktüre bağlı bir ülkede herhangi bir siyasi partinin uzun süre iktidarda kalması, kalması yetmez, üstüne bir de başarılı olması beklenemezdi. O dönemde bir kaşık suda fırıtna koparılarak yeni" kahraman"(!)lar türetildi.

Bu günün AKP si, 28 Şubat'ta dönemin TSK üst kademesinin ektiği tohumların ürünüdür. Partileri Milet açmalı ve yine Millet kapatmalıdır.

murted 29-09-2013 14:48

Neymiş? Münafık mıymış?

Bu ara bu moda galiba. Dün ya da evvelki gün Tayyip de aynı şeyleri zırvalıyordu: İslam'ın neresinde varmış bomba bağlayıp insanları havaya uçurmak?

Ekmek kapınızı nasıl da savunuyorsunuz?

Arkadaş, sizden başka doğru anlayan birileri gösterin de biz de tamam bunlar doğru, geri kalanları yanlış anlıyorlarmış diyelim. Öte yandan herkesin yanlış anladığı doğruyu ne yapalım?

Şüpheci Dinsiz 29-09-2013 15:44

Anayasa Mahkemesi'nin başında yıllardır bir hukukçu yok. Şaka gibi.

Anayasa Mahkemesi, adı üzerinde Anayasa üzerine racon kesen bir makam. Anayasa ise bir ülkenin yönetileceği temel yasaları belirliyor. Yasaların hukuka uygunluğunu test eden son makam. Bu makama hukukçu olmayan birilerini sokuyorsunuz, bu hukukçu olmayan kişiler bir ülkenin milyonlarca vatandaşının hakkını, özgürlüklerini belirlerken bilgisini değil vicdanını kullanıyor. Kişinin vicdanı ise kişiseldir, sahip olduğu siyasi/dini görüşlerin, tabi olduğu sosyal çevrenin etkisi altındadır. Yaz yaz bitmez.

--/--

Partiler kapatılmasın elbette. Ne var ki, ikiyüzlülük veya sosyal maske artık yüzümüzde kalıcı implant haline geldi.

--/--

Behey pek sayın pek pek vicdanlı iktisatçı Anayasa Mahkemesi Başkanı,
* Sivas'ta insanlar yakıldığında neredeydi o vicdanınız ?
* Sivas'taki insanları yakanları savunanların, saklayanların, aklayanların kurduğu partinin dosyası önüne geldiğinde neredeydi o vicdanınız ?
* Roboski'de, Reyhanlı'da insanlarımız öldürülürken neredeydi o vicdanınız ?
* İktidar tüm devlet erklerini kullanarak basın organlarına el koymuşken, dünyada eşi benzeri olmayan bir karartma uygulanmaktayken neredeydi o vicdanınız ?
* Dünya'da açık ara en çok tutuklu gazeteci bulunduran bir ülkenin Anayasa Mahkemesi Başkanıyken neredeydi o vicdanınız ?
* "Sehven" üretilmiş deliller ile Ergenekon/Balyoz tertipleri yüzünden yüzlerce kişi yıllardır haksız biçimde hapiste tutulmuşken, hasta tutuklular tedavi edilmediği için ölmüşken neredeydi o vicdanınız ?
* İmamın ordusu Gezi'de insanları çocuk-yaşlı demeden hamam böceği ilaçlar gibi gazlarken, kimyasallarla zehirlerken, kemiklerini kırarken, gözlerini çıkarırken, linç ederken, işkence ederken, taciz ederken, öldürülürken neredeydi o vicdanınız ?
* Gezi olaylarında imamın ordusunun yaraladığı insanlar tedavi edilmezken, ambulansın gelmesi engellenirken, sağlık gönüllüleri tutuklanırken, avukatlar merdivenlerde sürüklenirken, mühendislerin-mimarların odaları basılırken, yetkileri ellerinden alınırken, hukuk göz göre göre katledilirken neredeydi o vicdanınız ?
* Ülke çocuk ve kadın tecavüzleriyle çalkalanırken, iktidar hepsinin üzerini bir bir örterken, tecavüzcüler tutuksuzken, henüz bir gün bile ceza almamışken neredeydi o vicdanınız ?

Neredeydi ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:36 .