![]() |
GÜnlÜk
günlüğümü aynen geçiricem buraya bu inançtan nasıl kurtulduğumu anlatıcam.eminim bir çok insan bu aşamalardan geçmiştir.
SABAH 5 CİVARLARI (CUMARTESİ) 14.EYLÜL.2013 biraz önce pianist filmini izledim harika bi filimdi..dışardan sesler geliyo yağmur yağıyo galiba. Kokuyu alabiliyorum son baharın kokusunu bu beni heycanlandırıyor.mevsim geçişleri zaten beni hep heycanlandırmıştır.yağmurun sesini duyuyorum. bu sesi çok özlemişim.gerçekten huzur verici.su damlacıklarının yeryüzüne düşdüklerinde çıkardıkları notalara gerçekten bayılıyorum .pahabiçilmez bir müzik ziyafeti.bu bize yaratıcının hediyesi. Bugün yaratıcıyla konuştum.ben konuştum o dinledi.ona inandığımı söyledim varlığına inandığımı ama cevap bulamadığım bazı soruların olduğunu ve kafa yormadan asla cevaplayamıcamı bildiğimi söyledim.bana kafamdaki karışıklığı düzeltmemi sağlayacak yollar göstermesini istedim .ondan korktuğumu söyledim yapabileceklerinden ve cehenneminden korktuğumu.ondan korkmak değil onu sevmeyi istiyorum ona aşık olmayı.. 02:38 (PAZAR) 29.EYLÜL.2013 Son yazdığım günden beri fikirlerim karmakarışık.neye inanamam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum.herşey mantıksız geliyor. kuran kafamı çok karıştırıyor tutarsızlıklar var.. tanrının olabilmeside mantıksız geliyor olmamasıda .belkide bir deneyizdir ne biliyim türlü türlü şeyler. kafamdaki sorulara cavap bulamıcağımı biliyorum ve korkuyorum. çocukluğumuzdan beri beynimize dakudukları şeyleri bi anda çekip atamıyorum.daha tam olarak neye inanmam gerektiğini gerçeğin hangisi olduğundan emin değilim.boşlukta olmak çok kötü ve böyle kalmaktan korkuyorum. 01:14 (SALI) 15.EKİM.2013 Nekar saçma herşey herkese bende dahil. herkes ne kadar gerizeklaı ve boş düşünceli. düşünmekten yoksun. bu insanların arasındayım ve nasıl çıkmam gerektiğini bilmiyorum.hayata bakışları sinirimi bozuyor.bu kadar ahmak nasıl olaabilirler anlamıyorum.aslında hiçbirşeyi anlamıyorum.herşey okadar karışık ki fikirlerim sürekli değişiyo.koyun olmak istemiyorum.sürü fikrine uyup yalanı yanlışı seçmektense kurda yem olmayı tercih ederim.kimseye ihtiyacım yok. ve gerçekten iyi bişeyler oldu .ARTIK KORKMUYORUM .dışlanmaktan korkmuyorum yanlız olmaktan nefret edilmekten korkmuyorum.fikirlerim özgür bunu tam olarak dışarıya yansıtamasamda kendime söyleye biliyorum .artık belkide yoktur diyebiliyorum. 04:14 (PAZARTESİ) 04.KASIM.2013 Yavaş yavaş yerine oturmaya başalAdı bazı şeyler.artık dinlere kesinlikle inanmadığıma eminim.yani artık bir deistim bundan sonrası ne olur bilemem .ama artık aydınladığımı hissediyorum. ve mutluyum galiba.hiç olmadığım kadar huzurluyum. artık geriye dönebileceğimi de zanetmiyorum. - |
bende deistim deizmde saçma gibi bazen inanmak istiyorum. yarım saat geçmiyor hemen inkar ediyorum sonra düşünüp kafamı toparlayıp tekrar inanıyorum ve bu hep böyle dinlere kesinlikle inanmıyorum ama o bir gerçek.
benim kafamı kurcalayan Deizm ve ateizm atasında bir yerlerde kalmış olmam. aynen bende senin gibiydim. şimdi biraz daha sakinim Turan dursunun kitabının ilk sayfalarında "olamaaaaaaaaaaz yalan söylüyor bu kanıtlıyacam diyerek" çıktığım her tezden başarısız döndüm. her küfürler eşliğinde hem kitaba hem turan dursuna küfrediyor hem de okuyordum. Kitap beni oku diyordu resmen. kitap bittiğinde inançta bitti hatta kitabın sonlarındaki tarihsel bilgilerin hadislerine bakma gereğini bile duymuyordum. Çünkü her seferinde yenilmiştim. fakat şimdi kazandım belkide gerçek yaratıcımı buldum. Belkide bu bir sınavdı ve körü körüne saçma sapan tanrıların peşinden gitmek yerine bizim onu kendi hislerimizle bulmamızı isteyen bir yaratıcı vardı. onu buldum artık. neredeyse....... |
aynen benim yaratıcımda kendisini beni bulmamaı istiyo ama galiba biraz sadist sıkıldığı için bir dünya yaratmış ve koltuğunda oturup tecavüz cinayet savaşları haksızlıkları izleyip zevk alıyo. yada mantıklı bi açıklaması vardır. bi gün görürsem sorarım artık :) seninde dediğin gibi BELKİ bulduk ama emin asla olamayız. oyüzden ben agnostizm konusunada yoğunlaşmaya başladım.
|
Hoş geldin Pianist. Günlüğünden bizimle pasajlar paylaştığın için teşekkürler. Gerçekten düşüncelerini ve hislerini sıcağı sıcağına anlatman çok ilginç olmuş. Şu an ateistim ama bir hayli aktif olduğum kiliseden çıktıktan ve başka bir dinin daha doğru olamayacağına, hiç bir dinin etkisi altında olmadan sadece Tanrıya inanmaya ve doğru ile yanlışı kendim bulmaya karar verdiğimde senin anlattığın gibi nasıl rahatladığımı çok iyi hatırlıyorum. Kendim değişince çevrem de değişmeye başlamıştı. Umarım senin çevrende de isteğin değişiklikler olur. Farklı düşünen başka insanlarla da tanışma şansı yakalırsın.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:13 . |