Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Altan Tan: Başbakan vekillere sövüyor, bakanları dövüyor! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34073)

murted 12-11-2013 23:52

Altan Tan: Başbakan vekillere sövüyor, bakanları dövüyor!

Benzer iddialar Kılıçdaroğlu, Bahçeli ya da Selahattin Demirtaş için ortada gezse muhtemelen gülüp geçerdik. İddiada ısrar halinde de somut deliller isterdik. Peki neden nacizane, kendi çapında "mış"la, "miş"le hareket etmemeyi ilke olarak benimsemiş biri olup bunu başkalarına da sıklıkla tavsiye eden ben söz konusu başbakan olunca Altan Tan gibi hiç haz etmediğim, güven vermeyen uzun zaman Bdp'de ne aradığını merak ettiğim birinin iddialarına dair bir haberi paylaşma gereği duyuyorum?

Başbakana gıcık olduğumdan objektifliğimi yitirip boncuk bulmuş magribi gibi mi davranıyorum? Yoksa ortada bize iddiaları ciddiye aldıracak bir sürü dolaylı emare mi var?

Geçenlerde başbakan, Suat Kılıç'ı tokatladı iddiaları gündeme gelmişti.

Baransu: ‘Erdoğan, Kılıç’ı tokatladı’

Kılıç ise kendisine iddialar sorulduğunda "Olur mu öyle şey, hiç bir başbakan, bir bakana vurabilir mi?" demek yerine iddialara cevap vermemeyi yeğledi. Bilmem, belki de cevap vermemesinin sebebi iddiaları cevap vermeye dahi değmeyecek kadar absürt, gayriciddi falan bulmasıdır. Ama bu ihtimal bana pek mümkün görünmüyor. Nihayetinde Akplileri artık yeterince tanıyoruz.

Başbakan, anayasaya göre hiyerarşik olarak herhangi bir bakandan üstün değil, sadece bakanları seçen kişi olup aynı zamanda bakanlar kurulunun da başkanı. Ama dışarıdan bakınca insan Akp'nin içinde "Başbakan bu sever de de döver de." şeklinde bir yaklaşım olduğunu düşünüyor. Hangi bir örneği sayalım ki? Mübarek başbakan Osmanlı padişahı, bakanlar divan üyeleri, geri kalanlar da siyasal yaşamları başbakanın ağzına bakan devşirme usulü ile yetiştirilmiş kapıkulları...

BDP'li Tan: Başbakan Erdoğan en az üç bakanı tekme tokat dövdü

Alıntı:

İran medyasına konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın insanların hayat tarzına karıştığını ifade ederken Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Erdoğan'a ilişkin açıklamalarını geç kalınmış bir tepki olarak değerlendirdi.

(...)

“BAŞBAKAN, BİRKAÇ TANE BAKANI SİLLE-TOKAT DÖVDÜ”

Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcı Bülent Arınç arasındaki son gelişmelere de değinen Altan Tan, Arınç’ın Erdoğan hakkındaki açıklamalarının “çok geç kalınmış bir tepki” olduğunu belirterek, bugüne kadar Başbakan’ın, birkaç tane bakanı sille-tokat dövdüğünün bile birkaç yerde haber olduğunu, bunu anlatanın Başbakan’ın kendi arkadaşları olduğunu ve kendisinin bunları AKP ’nin birinci derecedeki yetkililerinden duyduğunu söyledi.

Bunların hiç birini sokaktan herhangi birisinden duymadığını söyleyen Tan, bizzat AKP’lilerden duyduğunu belirterek, “Yalansa onların yalanıdır, doğruysa yine onların doğrusudur” dedi. Başbakan Erdoğan’ın şimdiye kadar en az üç tane bakanı döverek görevlerinden uzaklaştırdığı savunan BDP’li Tan, “Başbakanın, bakanlara ve vekillere yaptığı küfürlerin haddi hesabı olmadığı söyleniyor” diye konuştu.

Şimdi böyle bir durumda Bülent Arınç’ın Başbakan’a en nihayet bir ses vermesinin nasıl yorumlanacağını bilmediğini ama bunlara ilk günden birisinin tavır koyması gerektiğini söyleyen Tan, Başbakan’a bir düzen verilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan'ın asabının çok bozuk olduğunu anlatan Tan, “Mesela Başbakan konuşurken bile ‘Benim hükümetim, benim bakanım, benim valim, benim hükümet sözcüm’ diyor. Başbakan biz kelimesini unuttu. Birilerinin Başbakana hatırlatması lazım. Yoksa bu gidişat gidişat değil” diye konuştu.

Neva 13-11-2013 02:34

Olmus veya olmamistir bilemeyiz tabi, ama Tan madem ki bu tur olaylarin oldugunu biliyordu, bulundugu mevkiye iliskin, bugune degin nicin soylemedi kamuoyunda diye de sorasim geliyor.

Vefik Sami 13-11-2013 12:39

Sultan İbrahim Han bir gün celâllenip Sadr-ı Âzam'a;
"Seni karpuz kılıklı pezevenk" der.

Sadr-ı Âzam;
"İsâbet buyurdunuz devletlûm." şeklinde mukâbelede bulunur.

Ne yapsın garip ?
Ters konuşsa baş gövdeden ayrılacak.

Yâni Sâdr-ı Âzam'ın bu küfrü içine sindirmek durmunda kalmasını anlayabilirim.
Ama "Şamaroğlanı" olan kimi mebus ya da bakanların; otuziki dişin tekmili birden piyasada, pis pis sırıtarak, hiçbir şey olmamış gibi bulundukları konuma sarılmaya devam etmelerini anlayamam.

Şerefini satan; Vatanı ve Milleti gözünü kırpmadan satar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:24 .