Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ISID, Kurani mi uyguluyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35201)

evrensel-insan 12-06-2014 20:40

ISID, Kurani mi uyguluyor?

Su anda Irak'ta teror estiren ISID (Irak/Sam Islam Devleti)'in tum yaptiklarinin rehberi Kuran midir?

Ya da Muhammed, diger halifeler ve sonraki SUNNI/SIA Islam devletlerinden farki var midir?

Kendilerini SUNNI HALEFI diye tanitmaktalar.

Kisaca ISID 7 asir oncesinin dunyasini cografi ve toplum olarak yeniden kurmak mi istiyor?

Eger sunni muslumanlar ISID'a karsi ise, hangi konularda ve neden karsi?

dindarateist 12-06-2014 20:49

Halefi değil de Hanefi olacaktı sanırım. Böyle şeylere dikkat etmek lâzım değerli kardeşim. Ben onları Selefi diye biliyorum. Konuya gelince: Evet, bunlar gerçek Müslümandır. Al, ya da bırak.

evrensel-insan 12-06-2014 20:56

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519471)
Halefi değil de Hanefi olacaktı sanırım. Böyle şeylere dikkat etmek lâzım değerli kardeşim. Ben onları Selefi diye biliyorum. Konuya gelince: Evet, bunlar gerçek Müslümandır. Al, ya da bırak.

Evet "hanefi" olacak.

Selefinin SUNNI/SIADAN FARKI NEDIR?

Ya da Muhammed'den v.s.?

Alip ya da birakma sansin, onlarin elindeki cografya'da yok.

Asagidaki madde Musul icin;

Alıntı:

-’Dinsiz’ kurumlar adına şimdiye kadar görev yapmış polis, asker ve taraftarlar tövbe edecek, değilse idam edilecek.

Sen neden onlara katilmiyorsun?

Turkiye'den her beldeden oldukca katilan olmus.

dindarateist 12-06-2014 21:06

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519475)
Evet "hanefi" olacak.

Selefinin SUNNI/SIADAN FARKI NEDIR?

Ya da Muhammed'den v.s.?

Alip ya da birakma sansin, onlarin elindeki cografya'da yok.

Asagidaki madde Musul icin;

Sen neden onlara katilmiyorsun?

Turkiye'den her beldeden oldukca katilan olmus.

Değerli kardeşim, Sünni/Şia dedin mi olay zaten biter. Bir de üzerine Selefileri falan kattın mı olay çorba olur, İslam'ın ilk günlerine dönersin. Senin biraz bu konuları okuman gerekiyor, ben burada anlatmaya kalksam ansiklopedi olur, server çöker. Mekke'nin fethini araştır, Ebu Süfyan falan, oğlu Muaviye, torunu Yezid, onları bir oku, bir de Hz. Muhammed (sav) efendimizin Habeşistan'dan vekaletle getirtip nikahladığı kızını araştır, bir de o kızın ilk kocası Abdullah Bin Cahş'ı araştır, ay sıkıldım.

spartacus 12-06-2014 21:11

ay sıkıldım :)

İyi can varmış islamiyet masalları, ömrün biter masal bitmez o derece yani, iyi sıkılmıyorsunuz :)

evrensel-insan 12-06-2014 21:15

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519478)
ay sıkıldım :)

İyi can varmış islamiyet masalları, ömrün biter masal bitmez o derece yani, iyi sıkılmıyorsunuz :)

Ne o sen s1k1ld1n mi?

Bu site de en agirlikli ve oncelik olan konu "Islam" degil mi?

Kirk yilda bir Islami sorgulayacak bir olay konu buluyorum, onu da begenmiyorsun! :)

Deep 12-06-2014 21:17

Selefiler kendinden olmayan herkesi "kafir" olarak görürler,ameli de imandan bir parça sayarlar.

Bu yüzden ibadet etmeyeni hiç gözlerini kırpmadan meydanlarda idam edebilirler.

Bildiğimiz Radikal İslam'dır.

evrensel-insan 12-06-2014 21:18

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519476)
Değerli kardeşim, Sünni/Şia dedin mi olay zaten biter. Bir de üzerine Selefileri falan kattın mı olay çorba olur, İslam'ın ilk günlerine dönersin. Senin biraz bu konuları okuman gerekiyor, ben burada anlatmaya kalksam ansiklopedi olur, server çöker. Mekke'nin fethini araştır, Ebu Süfyan falan, oğlu Muaviye, torunu Yezid, onları bir oku, bir de Hz. Muhammed (sav) efendimizin Habeşistan'dan vekaletle getirtip nikahladığı kızını araştır, bir de o kızın ilk kocası Abdullah Bin Cahş'ı araştır, ay sıkıldım.

Selefileri ben degil, sen kattin!

Hadi birak demogojiyi de, ISID'i savun!

Ya da Kuran'aaykiri davraniyorlarsa; goster.

Savun ki Islamin nasil insanlikdigi vicdan disi hak ve ozgurlukler disi cag disi baskici zorlayici INSANOGLUNA HIC BIR DEGER VERMEYEN bir din ve iman oldugu inanc olarak ortaya ciksin.

evrensel-insan 12-06-2014 21:20

Alıntı:

Deep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519480)
Selefiler kendinden olmayan herkesi "kafir" olarak görürler,ameli de imandan bir parça sayarlar.

Bu yüzden ibadet etmeyeni hiç gözlerini kırpmadan meydanlarda idam edebilirler.

Bildiğimiz Radikal İslam'dır.

Tamam da bunun kuran'daki yeri nedir?

Yada sunni/sia olanlari selefilerden farkli kilan nedir ve bu Kuran'a gore nedir?

evrensel-insan 12-06-2014 21:33

IŞİD ne istiyor?
Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat’a dayalı bir devlet kurmak istiyor. IŞİD ve lideri Ebu Bekir Bağdadi, ABD, AB ve Türkiye’nin “terörist örgütler listesi”nde yer alıyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 .