![]() |
Bir Zamanlar Ruhlar Vardı
İnsanın içinde İman bir ateş, İnkarda bir volkandır.Kitaplara inanma, hepside doğa katliamıyla yazıldı. Gözlemden uzaklaşan insan, döşek hayaline daldı. Sayfaya ağaçlar kurban, kalemde kılıçtan keskindi. Kelle avcılığında uzmanlaşıp, yüksek ihtisas yaptı. Okuma, yazma, yazarsanda başkasının hayalini yazma. Başkası anca hayalini yazar, aslını başkasından okuma. Okumak anlamaktır -ki anladıysan- tekrarı tekrar yapma. Seni kimse yazmaz, cümle ben yazar, benide sen sanma. Beni ben yapan senin varlığındır, fikirlerin değildir. Fikirlerde değişkendir, her ben aynı olacak değildir. Doğrular kimin malıdır ki, onu gözlem yasak olsun. Hayallerse âlâ, meselede sen ben meselesi değildir. Bir zamanlar ruhlar vardı, ne sen ne de ben vardı.Düşünmeden yaşayanı, hayalciler hayalperest sandı. Aslında yansıyan da kendiydi, onuda başkası sandı. Hayal kurmak böyledir, zihinde kurgular raks yaptı. Düşünce yoksa hayal yoktur, insan yok'u var sandı. Yaşamda düşünce yoktur, genede yaşam yolunu bulur. İnsandaysa düşünce çoktur, aklın yollarında kaybolur. Düşünmek ruhun zaafiyetiyse, yaşam ruhun amacıdır. Düşünen düşünür bunu unutursa, zaaflar göğe yol olur. Hayal kurmak yeniydi, deneyimse kadim bilinendi. Yeniliğin karşısında, insan kendini adeta büyüledi. Düşündüğünü varlık sanınca, varlığı yokluk oldu. Varlık yoklukla cilveleşince, ne kaybetti bilemedi. Kendini kaybetti, velakin bilemedi, aradı durdu.Düşünmem gayrı! düşünüp düşünü, kim bula da ben bulam. Okumam artık! hayalin hayaline, ne kata da ona ortak olam. İnanmam asla! düş taciri değilsem, neyi alıp da neyi satam. Cehalete razıyım! ruha ruha yâr görüp, orada dura da duram. Bir garip insanlık hikayesine, buncağız şiir neylesin. Sözlerin ahengi, şuncağız fakire yetmez bencileyin. İsyanlar dile gelmiş, oncağız isyan mıdır sencileyin. Ruhların şerefine yazıldı, bu da şiircedir, şaircileyin. 25 - Haziran - 2014 / Felâsife |
Çok beğendiğimi söylemek isterim.
|
Alıntı:
|
Gerçekten çok güzelmiş Felâsife.
Onlar ki kurtulamaz ikiyüzlülükten Canı ayırmaya kalkarlar bedenden; Horoz gibi tepemde testere olsa Aklımın kafasını keser atarım ben. Dert çekme boşuna, hep gül de yaşa; Zulüm yolunda hakkı bul da yaşa; Sonu yokluk madem bu dünyamızın Yok bil kendini, özgür ol da yaşa. |
Alıntı:
|
Ama simdi yoklar.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 . |