![]() |
Ruha ulasilamaz
Ruh denilen sey varligi hicbir zaman bilinemeyecektir.Ama bir super guc olarak kalacaktir insanin icinde.Degisim ve gelisim icin.Mesih inanisi gayet mantiklidir.Tanrinin ana kontrol paneline gidersin ve boyutlar arasi gecis yaparsinki bunun icin ruh bilinmemelidir.Ruh surekli daimi var olmalidir.Ruh birseyi sembolize edebilir.Insanoglu tanrilik konumuna gecmelidir aksi halde kisiligi sistem tarafindan ezilecek ve kontrol altina alinip bir zombiden farki kalmayacaktir.Birileri yokluga inanabilir gayet guzeldir.Dogal dengeyi korur populasyonun artisini engeller.Uremenin oldugu yerde olum olmalidir.Neden mi diyorsunuz buyrun aciklayim.Evrim bunu gerektirir cunku.Tanri insan gibidir ama insan degildir.Gorur duyar ama,cinsel durtuleri yoktur etkilenmez kadindan.Tanrisal ozellikler bir insana verilebilir ama bu kisi dogmamis olmalidir.Bir ikincisi kiside cinsel organ olmamalidir.Meme ucu gibi gereksiz seyler olmamalidir beslenme ihtiyaci olmamalidir.Herseyi bilen herseyi goren olmalidir.Insan ama insana tam zit olmalidir.
|
Zekiyim gayet.Felasife bey konuya bekleniyor.Hristiyanlardaki sapik nefilim inancini desteklemiyorum meleklerin insanlarla iliskiye girip ozelliklerinin insanlara gectigi.
|
Insanin secilmis olabilecegi konusunu merak ediyorum sayin felasifeye sunu demek istiyorum cennetteki tanrisalliga insanin yukseltilmis olmasi mumkunmudur ozellikle.Ruhun bedenden bedene gecmesi yani canlidan canliya konusunu nasil degerlendirirsiniz?Bu gecen ruhun canli ile ilgili olarak tanriyla ilgisi varmidir?
|
Ruh sence ne demektir?
|
Ruhmu insandir bence gorulemeyen.rvh kokunden gelen donusmektir.fiili ifade eder.
|
Alıntı:
Ayrica bu "donusmek" eyleminde ruhun rolu nedir? Ruh=Insanoglu mu demek istiyorsun? Insanoglu gozukmuyor mu? Ruha esdeger bir anlam da "can" dir. Canliligin temelini de "nefes almak/vermek" eylemleri olusturur. |
Ic ice gecmis evren modeli diyorum ben buna anliyormusunuz?Evrensel insan bir yerde ureme oluyor.Bu taraftada insanlar olusuyor degisik cesitlik genetik ozelliklere sahip.Farkli yerde degiller ayni yerdeler.Arada bir duvar var bu tarafi gorebiliyorlar gecis yapamiyorlar.Ama gorunmezler.
|
Alıntı:
Insanoglu henuz evrenin mekansal boyutlarini ortaya koyamadi. Sen bilimsel olmayan paralel evrenlerden bahsediyorsun? Olabilir, sonunda bu bir inanctir. Bir yerde, islamin cininden perisinden seytanindan meleginden v.s. farki yok. Kisaca bilimsel bir durum yok. |
Evrensel insan ne yaptigimi anliyorsun.Anlamamaya geliyorsun evren ezelidir.Ortaya koyamadi diyorsun neyin icerisinde genisliyor arkadasim evren?Birseylerin gizlenmesini kendimden sevmem.Sen ne cesit bir sakasin anlamakta gucluk cekiyorum yapmaya calistigim seyi anlamamakta israrmi ediyorsun yoksa.Anliyorsun isinemi gelmiyor.Evrimi bir koseye atalim ne olacak bakalim.Canlilar ayri ayri ortaya cikmistir icinde insan en ustunu secilmistir varmi bir problem?
|
Alıntı:
Ben sadece senin ne demek istedigini sana sordugum sorulara verecegin yanitlardan algilamak istemistim. Dolayisi ile senin, beni degil; once kendini algilaman gerekiyor. Ortada olan karsilikli yazisma ve yazilanlari algilama. Bu senin icin problem ise de diyecek yok. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:56 . |