![]() |
Neden hep Arapça, neden hep Allah?
Hemen hepimiz videolarda haberlerde görmüşüzdür üzerinde Allah yazan meyve Allah yazan koyun balık v.s.Bunların hepside arapça hatta ve hatta Allah diyen sivrisineğin kanadı Allah diyen kuş aslan yeni doğan bebek falan filan.Allah ismi islamdan öncede vardı burada hemfikiriz.Peki neden bütün bu hikaleredeki başrol rab ,tanrı,hak v.s değilde Allah? Acaba Allah kelimesi söyleniş itibarı ile hemen her sesten anlaşılabileceği içinmi yoksa başka bir sebebi varmı? yani notalarla bile Allah dedirtebilrim bağlamaya
|
Alıntı:
Dunyanin baska bir bolgesinde de bu konular o bolgenin dinin dilinin ve ilahinin temeli uzerine olur. Mesela Yunanistan da kimse arapca, Islam ve Allah ile ilgilenmez. Onlar ortodoks olarak konuya bakarlar. |
neden arapça sorusuna cevap olabilir bu belki ancak neden Allah? hak ,rab,rahman,rahim değilde allah.Fonetik özelliğinden dolayımı acaba.hak daha kolay aslında:)
|
Alıntı:
Ayrica "lailahe illallah" "Eshedu enna ilaleillallah" "bilmillah" ve buna benzer bilindik kullanimlar "Allah" temelindedir ve Allah Islamin kabul ettigi tek ilahdir. Diger sekilde 99 isim yeri geldiginde kullanilir. |
Tamamen kültürel bir olgu,hristiyanlarda isa'yı görüyor devamlı iktus (okunuşu bu) balık demek,balık hristiyanlıkta kutsal olayı şu iktus şöyle yazılıyor yunanca "ΙΧΘΥΣ" iota - Ἰησοῦς yani isa x - kristos (Χριστός) mesih, teta (Θ) - Θεου), y (upsilon) - Υἱός (oğulu) Sigma (Σ) - Σωτήρ - soter yani kurtarıcı. Yani İsa Mesih Tanrı'nın oğlu kurtarıcı manasına geliyor hristiyan sembolizminde. Balık ve ekmek hikayesini de biliyorsunuz. Ne oluyor dindar adam mucizeler görmeye başlıyor falan filan. Allah'ta en çok kullanılan isim o,bu yüzden her ses allah, her görsel allah yazısına benzetiliyor.
|
Alıntı:
|
Ben arapcadan nefret eden bir adamim sirf su dini ogrenmek icin arapcayla hasir nesir oluyorum ise bak migdem bulaniyor arapca dilinden.
Arapcayi turkceye cevirmek varda tamamen orjinalini adam oyle bir yazmiski neymis peygamberin arkadaslarinin onemiymis ashab deyinde daha bir kutsallasiyor. Hadis deyince ashabi kiram denildimi daha fazla yuceliyorlar cevresindeki adamlar. Kim gorurse elciyi elcinin arkadasi. Arkadaslarin yaydigi elci soylentileride zaten cok onemliydi Allahtan gelen vahiy diye soyleniyor. |
|
Alıntı:
|
Din ile medeniyet inkişaf olunmaz. inkişaf uğruna tüm emekler, ödüllü tübitak projelerinden öteye geçmez. Tübitak'ın son 15 yılda birinci seçtiği projelere bakınız, işte onlar olabilir sadece din ile gelişim gösteren medeniyetlerdeki projeler, uğraşlar. Tübitak ödenekli salavat projesi meselâ; proje sayesinde okunan 1,972,433 salavat ve öğrencilerin verdiği bilgiler, müslüman olmayanların bile ufuklarını 2 katına çıkarıyordu. Eee sonra?
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:07 . |