Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Ateizm Yayılıyor mu ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35468)

alpeerkara 11-08-2014 05:27

Ateizm Yayılıyor mu ?

Eski arkadaşlarımla konuştum. Ateizme geçen arkadaşlarım var benim gibi. Sizce de ateizm gün geçtikte yayılıyor mu ?

RainFall 11-08-2014 11:21

Baskidan dolayidir ateizmin yayilmasi.

Selmet 11-08-2014 11:25

Alıntı:

alpeerkara´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 522267)
Eski arkadaşlarımla konuştum. Ateizme geçen arkadaşlarım var benim gibi. Sizce de ateizm gün geçtikte yayılıyor mu ?

islamdan hristiyanlığa geçiş gibi ateizme geçilmez.. ateizm dinlerin uyduruk tanrılarını red etmektir.. hepsi okaaa

RainFall 11-08-2014 12:01

Selmet hakli donup dinine soyle bir bak sonra ateizme gecersin.

alpeerkara 11-08-2014 15:53

Yanlış anladınız arkadaşlar ya da ben yanlış anlattım. Benim 1 yılı geçti sanırım. Ateizme geçmek yanlış bir kullanım oldu. Ama seküler düşünce yayılıyor. Yani hristiyanlıktan sonra en büyük nüfusu ateizm,deizm vb. paylaşmaya başladı.

buloboy 05-03-2015 08:41

Dinlerin cogu ilkel ve uyduruk ortadogu hikayeleri masallaridir bana gore bunu en guzel sekilde prof dr celal sengor hocamiz izah eder

ilerlemeci 05-03-2015 18:29

İnsanlar binlerce yıl Ra'ya, Amon'a, Zeus'a taptılar, ibrani dinlerde bir gün bunlar gibi tarihi bir mitoloji olarak tarihte yerini alacaktır ama bu malesef pek yakın gibi görünmüyor. En azından biz bu günleri göremeyiz.

Yıldıztozu 05-03-2015 18:55

Evet yayılıyor ve bu da peygamberin mucizesi.:D

1400 yıl önceden söylemiş ahir zaman geleceğini ve insanların yoldan çıkacağını :D:D

Vefik Sami 05-03-2015 20:47

İnsanların hangi dine inandıkları o kadar önemli değil.
İnandıkları İlah'ın onları nasıl ve neye karşı motive edip yönlendirdiği önemli.

Bu konuda Kur'an'ın müslümanlardan temel beklentisi nedir; âyetleri inceleyerek bakalım.

"Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler..." (Tevbe: 111)

Açıklığa kavuşturulması gereken iki husus var.
Birincisi; 'Allah yolunda savaş' ne anlama geliyor ?

İşkembe-i Kübrâ'dan sallamayalım.
Yine Kur'an'a mürâcaat edelim.

"Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür." (Enfâl: 39)

Öyle anlaşılıyor ki; dünyada Allah'a inanmayan insanların yaşadığı yerler ya da başka dinlerin egemen olduğu coğrafyalar birer potansiyel "fitne" alanları.
Bu alanlarda yaşayanlar behemehal "müslüman" yapılmalı; olmayan ehl-i kitap "küçülerek" cizye ödemeye mahkûm edilmeli

İkinci olarak; "Allah'ın dini " ne demek; buna bakalım.

"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette kaybedenlerden olacaktır." (Âl- İmran: 85)

Kur'an'ın İlah'ı aslâ İslamdan başka din kabul etmezken, bu hesâba göre de - tüm dünyada İslâm egemen olana kadar - Allah yolunda savaşmak müslümana farzdır. Gerçi hemen bütün dinler, kendi müntesipleri dışında kalan "öteki"ne Cennet kapılarını kapatır da, hiç olmazsa diğerleri herkesi kendi bünyelerine katmak için savaş emretmezler.

Hayâtında bir defâ olsun Kur'an'ı açıp kendi dilinde okumamış milyarlarca insan, fısltı gazetesi aracılığıyla edindikleri bilgilere bakıp, "İslam, barış ve selâmet dinidir" üfürmesine inandılar. Benim esas hayret ettiğim şey; Kur'an'ı okuyanların da bu "şehir efsânesi"ne inanmaları.

Ya da edindikleri sosyal statü ve servet nedeniyle "inanmış" görünmeleri...

Yıldıztozu 05-03-2015 22:01

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 541362)
"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette kaybedenlerden olacaktır." (Âl- İmran: 85)

Kurana göre Allahın gönderdiği dinlerin hepsinin adı İslamdır.
İslam kuranla başlamış bir din değildir.

Yani bu ayette söylenenler, tanrının yolladığı dinin(biz buna dinlerin diyoruz)dışındakiler hakkındadır.

Ayrıca kuranda savaşla ilgili tüm ayetlere birlikte bakıldığında baskı ve zorlamanın olmadığı, savaşların savunma amaçlı olması gerektiği anlaşılıyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:39 .