![]() |
Bu siteyi ve forumu çok seviyorum....
Site güzel, çok değerli bilgiler var ama benim asıl bayıldığım bölüm forum. Diğer "fast food" forumlara benzemiyor. Burası "slow forum". Güncel başlıkları izlemek için haftada bir ziyaret etmeniz yeterli, zira ilk on başlık bir haftadan önce değişmiyor. Ne güzel. Forum yöneticilerini tebrik ediyorum. İnternet'in ilk "slow forum"'unu yaratmak kolay değil.
|
Sevgili dindarateist,
(Önce gecikmiş bir hoşgeldiniz. :) ) Eleştiri mi, övgü mü yaptığınızı gerçekten anlayamadım. Eleştiri ise, sizce "slow forum" halinden nasıl kurtuluruz? Sevgiler |
Sayın Deist tr,
Öncelikle hoşbulduk der, size bir slow forum'da olmaması gerektiği kadar hızlı cevap verdiğim için de özür dilerim. Neredeyse 30 dk. içinde mesajınızı gördüm ve cevaplıyorum, pek uygun kaçmadı. En azından aradan birkaç gün geçmeliydi, mazur görün. Sorunuza gelince: Kesinlikle övgü. Nedir o öbür forumlarda o başlık, bu başlık koşturmamız? Kaçtı mı, kaçmadı mı, cevap yetiştirdim mi, yetiştiremedim mi stresi? Gereksiz yani. Burası mükemmel. Bir hafta sonra gel, aynı konular, aynı başlıklar. Forum dediğiniz böyle olmalı. Sakın kurtulmaya çalışmayın. Böyle gayet iyi. |
Alıntı:
Forum başlıkları güncel konularda hızlı bir değişkenlik arzeder, ancak araştırma, tarihsel, dinsel ve kültürel konularda ise zaten açılmış olan başlıklar tekrar, tekrar açılmıyor. Ben şahsen zapping yaptıran forumdansa, başlıkları içerikli slow forumu tercih ederim, zira okumaya ve takibe vakit bulabilirim. Gerçi başlıkların slow olduğu konusuna katılmıyorum, içerikler slow ve bu durumu katılım gereği kabul etmek gerekiyor. Forumlar artık insanların ilgi alanından çıkmış gibi, daha doğrusu insanlar gün geçtikçe çok daha fazla narsistleşip, bencilleşiyorlar, ya da sosyal bir sorun olan kişilik sorunlarımız ve kendini ispat için zemberekten boşalıyorlar ve başka şeyler, sosyal-kültürel edinimler pekte umurlarında değil. Sosyal paylaşım alanları da sosyal paylaşım alanı olmaktan çıkmış gibi. Örneğin sosyal paylaşım alanı değilde oyun alanı, kendi resimlerini yayınlayıp yayınlayıp beğenenler(hızla yayılan sosyal narsizm gibi), efenim ne kadar güzel bir arabası olduğunu gösterenler, ya da lüks telefonlarının kaabiliyetlerini sergileme yarışı ya da saçlarının boyasını ilan edenler, kof siyasi resimler, lüks lokantalarda yemek gösterme resimleri, ayranı yok içmeye tahteravalli ile gidiyor sıçmayacılar, hüloğcular, hüloğcuların her renkten, etiketten versiyonları(dincisi, milliyetçisi), ya da sanata zınnık değer vermeyip adına sanatçı denenlerin tiki olanların tiki olduğu sanatçıyı paylaşmaları, ayy canım Demi Lovato bu gün rahatsızmış çok üzüldüm yha gibi adını yeni yeni duyduğumuz sanatçıların tiklerinin(örneğin Lovatic) mesajlarını ilettiği, olmadı kimilerinin pembe dizi gibi abuk subuk paylaşımları, ilk defa gördüğü kıza sırf elbisesine, güzelliğine bakıp(ki kimileri Holwood yıldızlarının resmi) seks teklif eden öküzler vs.vs.vs..... Uzatmayayım sosyal paylaşım değil, sosyal çöplük, ama ne yapalım insanların afyonu onları buralara sürüklüyor, toplu intihar eden balinalar gibi kendilerini dalgalara bırakıp kıyıya vuruyorlar... Kabul ediyorum dünyanın direği çıkmış... Bu hıza erişmek çok zor. |
dindarateist ne demek anlayamadım aslında.
fast food derken de sanırım bir çeşit postmodernizm eleştirisi yapıyorsunuz. bu site geçmişte bu kadar slow değildi. aynı anda (saldırılar hariç) 3500 kişinin online olduğu günler de vardı. ama fast food hiç değildi. gerçek şu ki, ortada slow bir forumdan çok terkedilmiş bir forum var. beni asıl üzen ise, forumun güncel hali değil. şu foruma belki bir kişi aydınlar umuduyla her alanda emek veren bir arkadaşımızın hala aynı kararlılıkla dehasını buraya tahsis etmiş olması. sözkonusu arkadaş dehasını ve diğer yeteneklerini başka alanlara tahsis etseydi şu anda birkaçmilyon dolarıyla hayatını yaşıyor olurdu. çünkü nerdeyse 10 yıldır bıkmadan usanmadan siteyi saldırılardan koruyor, teknik işleri yürütüyor, yazıyor düşünüyor. onun niteliklerinin yarısına sahip olanların ise her sene bir-iki milyon doları gayet rahat kazandığına şahit oluyorum. |
siteye üye oldugumda çok daha aktifti.
hatırlıyorum islamdan çıkmamı anlatırken bayagı bir musluman saldırmıştı. |
Sayın spartacus,
Hoşbulduk. Sosyal medya ile ilgili fikirlerinize önemli ölçüde katılsam da forumların insanların ilgi alanından çıktığı düşüncenize katılmıyorum. Facebook, twitter gibi sitelerin kaynağı olan ABD'de dandirikten komplo forumları, üstelik de sadece forum olarak çalıştıkları halde günde yüzbinlerce ziyaretçi çekebiliyor, onbinlerce paralı üye kaydedebiliyorlarsa bu fikriniz yanlış demektir ama kişisel tercih olarak "slow forum" istemek elbette hakkınızdır. Bazı üyeler bu forumun eskiden çok daha aktif olduğunu söylüyorlar, demek ki yöneticiler tercihlerini "slow forum" yönünde kullanmışlar ve o çok aktif olduğu dönemlerdeki katılımcıları bir şekilde forumdan uzaklaştırmışlar diye düşünmek bana daha doğru geliyor. Sayın MaryJuana, Ben de MaryJuana ne demek anlayamadım aslında ama ille de her şeyi anlamak zorunda değiliz. Aday üye olmanıza rağmen forumun geçmişi ve bugünü ile ilgili oldukça detaylı bilgilere sahip olmanız gibi mesela. Bahsettiğiniz kişinin kim olduğunu bilmiyorum ama size bir örnek vereyim: Bir zamanlar bir gitar hocam vardı. Türkiye'nin en yetenekli klâsik gitaristlerinin başında geliyordu. Neden sadece gitar dersi vererek zaman geçirdiğini hep merak ettim, bir gün dostluğumuz ilerledikten sonra bana açıldı; Konser vermek için sahneye çıktığında panik atak yaşıyordu, birkaç denemesi o kadar büyük felâketle sonlanmıştı ki artık kendisini ancak o odada, öğrencilerine ders verirken huzurlu hissediyordu. Böyle durumlar da var yani. Sevgi ve saygılar. |
sayın dindarateist
maryjuana bildiğin hint keneviri demek. bahsettiğim kişiye gelince, aynı mesaj içinde her ikimize de cevap vermişsiniz ya, işte ta kendisi. |
Alıntı:
Benim bildiğim, o kastettiğiniz marijuana diye yazılır. MaryJuana daha çok bir hıristiyan azize ismi gibi duruyor. Bahsettiğiniz kişiye de aynı mesaj içinde cevap vermişsem ne mutlu bana. Saygılar. |
sayın dindarateist
evet, marijuana diye yazıldığını biliyorum. bu haliyle hristiyan azize ismi gibi durması da önemli değil. aslında işin esprisi de biraz orda zaten. her neyse. ben sizden sonra geldim ama, hoşgeldiniz foruma. umarım kalıcı olursunuz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:40 . |