![]() |
tekrar merhaba
Merhaba
daha önce de üye olmuştum bilgilerim unuttuğumdan yeniden üye oldum. Dinsizim ana tanrıya inanıyorum. uzun yıllar ateisttim. |
Sevgili pandeist,
Merhaba ve hoş geldiniz, Ateist düşüncenizi neden değiştirdiniz ve tanrı ya inanmaya niye ihtiyaç duydunuz. Ben düşüncenizi çok ilginç buldum, eğer mahsuru yoksa lütfen bizlerle paylaşır mısınız. Sevgiler. |
Tanrı varsa din de vardır.
Sadece tanrıya inanmanın nedeni daha kolay olmasından dolayı. Yani dini kabul ettiğinde ibadet sorumluluğu alacaksın. Ama bu tarz hoşuna gitmeyen kurallar yüzünden dinleri reddedip sadece tanrıyı kabul ederek kendini tatmin etmişsin. |
Alıntı:
Alıntı:
Kendini tatmine gelince : Ölümün bir son olduğu gerçeği ile yüzleşmekten korkan kişiler, hayali yeniden diriliş öykülerine inanarak mental bir tatmin yaşıyor zaten. |
Hoşgeldin pandeist.
Ateist birisinin yeniden tanrı inancına döneceğine neredeyse hiç ihtimal vermeyenlerdenim... Alıntı:
Dine iktidarların ihtiyacı var, yoksa toplumları nasıl olacakta elleri altına alacaklar, diledikleri gibi kullanacaklar. |
Alıntı:
Ama yine de Hosgeldin diyelim arkadasa... |
Ateistim diyebilecek bir insanin,
tanri veya herhangi bir iradeli yaraticiya inanmasi mumkun degildir. Ya sen hic ateist degildin, veya agnostik, deist, panteist gibi terimlerin manasini kavrayamamissin. |
Hosgeldiniz.
|
Alıntı:
|
Hoşgeldiniz
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:54 . |