Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Servis Şartları & Site Duyuruları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Tercüme Grubu'nda Çalışmak İsteyenler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3594)

dilaver 15-02-2007 13:50

Tercüme Grubu'nda Çalışmak İsteyenler

..

* * * * Vartor'un başkanlıgında bir Tercüme Grubu oluşturulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Ayrı bir yerde çalışmaya başlayan bu grubun hedefleri şunlar olacaktır :

* * * * * 1- Öncelikle Site Ana Sayfamızın tamamının İngilizce başta olmak üzere, imkan bulunursa diger dillere de çevirisi.

* * * * * 2- Sitemizden yabancı dildeki sitelere ve onlardan da bize bilgi ve deneyim akışının saglanarak bu verilerin ortak kullanıma sunulması.

* * * * * 3 - Diger dillerde yer alan araştırma ve çalışmaların dilimize kazandırılarak, tüm üyelerin kullanımına sunulması yoluyla bilgi üretimine katkıda bulunulması.

* * * * * *4- Kuruluş faaliyetleri süregelen www.evrim-teorisi.org adresindeki sitenin ihtiyacı olan çevirilerin ve güncelleme çalışmalarının desteklenmesi.

* * * * * *5- Başta Hıristiyanlık ile ilgili olmak kaydıyla tüm diger dinsel oluşumlar ve toplumsal inançlar ile ilgili, ilginç,degerli *bilgi ve verilerin derlenerek çevrilmesi ve kullanıma sunulması.

* * * * * * Görülecegi üzere yukarıdaki hedefler azımsanmayacak bir bilgi havuzu içerisinde kesintisiz ve kollektif bir çabayı gerektirmektedir. Hepimiz 24 saatimizi bile bu işe ayırsak belki ancak bu büyük kitabın kapagını aralama imkanını bulabiliriz. Bu yüzden imkanı olan tüm üyelerimizin bu kollektif çalışmaya destek vermelerini ve katılımlarını bekliyoruz. Sistemli bir çalışma ile epeyce bir yol katedebilecegimize ve kalıcı olabilecek katkılarda bulunabilecegimize inanıyorum.

* * * * * * * İslamiyet Altın Çagı'na ulaşabilmek için kendinden önceki düşünsel üretimin bilgilerine çeviri yoluyla ulaştı. Gene Rönesans İslami yazarların eski antik Yunan ekinini çevirme çalışmalarından yoksun olsaydı adım bile atamazdı. Enternasyonel anlamda bilgi üretiminin, diger kültürlerin birikiminin elde edilmesi ve kavranması ile oluştugu çok açıktır. İskender Hocası Aristoteles'e fethettigi her ülkenin kaynaklarını ve birikimini aktarmasaydı bu gün Aristo felsefesini tanımamış olurduk.

* * * * * * * *Bu bakış açısıyla üyelerimizin iki tür katkısı olabilecegi açıktır. Birincisi veri ve kaynak toplamak yoluyla hammadde teminine katkıda bulunmak. Digeri ise bizzat bu hammaddenin işlenmesine katkıda bulunmak.

* * * * * * * *Hammadde saglamak isteyen üyelerin şimdilik bu başlıgı kullanmaları yeterli olabilir.

* * * * * * * *Direkt çeviri çalışmalarında yer almak isteyen üyelerimizin ise ya gruplar menüsünden Tercüme Grubu na üye olmaları ya da Ö.M. yoluyla Vartor'a ulaşmaları gerekmektedir.

* * * * * * * *Bu büyük projeye verilecek destegin yalnız sitemize degil Türkiye bilgi birikimine de katkısı olabilecegini düşünüyorum. Kalıcı bırakabilecegimiz şeyler ancak amaçlarımızın büyüklügünü kanıtlayabilir ve gelişip gerçekleşmesini saglayabilir.

* * * * * * * *Tercüme Grubu'na üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.

* * * * * * * *Saygılarımla

vartor 17-02-2007 22:53

Re: Tercüme Grubu

Sevgili Dilaver, Simdiye kadar genc uyelerimizden olusan dort elemanimiz bulundugunu sevincle bildiririm. *Gurup uyelerinin daha da cogalacagini umit ediyor, eski, orta yasli( Ben de dahilim bu yas gurubuna) uyelerimizin de bu guruba katkilarini bekliyorum.

dilaver 18-02-2007 00:21

Sevgili Vartor

* * * Bizim eski kurtlar herhalde daha böyle bir oluşumun farkında degiller ya da ilgi göstermediler. Dinamik bir kadro ile bizim ana sayfanın altını üstüne getirecegimiz anlaşılıyor. Senin yaşında degilim ama gençlilk her zaman bana ümit veriyor. Bunda da yanılmadıgımı görüyor ve mutlu oluyorum. Sag olsunlar var olsunlar.

* * * *Ama öyle anlaşılıyor ki her ikimiz de eski kurtlardan birer çakıl taşı atmalarını bekliyoruz bu harcın içine. Şuna eminim ki günlük girdikleri sitelerdeki kendi araştırmalarına temel olan bir kaynagı bile bizle paylaşsalar ciddi bir birikimimiz olacak. Pek ciddiye almadıklarını görüyoruz, olsun onlara işin ciddiyetini de gençler ögretecek.

* * * * Link vermesini bilsem burada gençlige hitabeyi görürdünüz. Öyle olmuş varsayın. Nasıl olsa hepimiz ezbere biliyorsunuz. :lol:

* * * * Bir haftadan az bir süre içerisinde gerçekten senin enerjini tebrik etmek lazım. Bu gidişle enternasyonel bir ateistler birligine bizi sürükleyeceksin. *:lol:

* * * * *saygılarımla

byspy 18-02-2007 19:18

Bana verilen metine 2 saat önce başladım ve %30 -40 lık bölümünü bitirdim....

Birde benim gibi suan metin tercüme eden arklara öneri var babylon kullanın %70 doğruluk payında cümle çevirisi yapabiliyor sadece gramerler biraz faklı ki buda sadece ing den TR çeye çevirirken olyuyor misal
I going to school yazıyorum * *ben gider okula yazıyor

ama Ben Okula Gidiyorum yazdığımda bunu ing e çevirmesini istediğimde I going to scholl veriyor

Bence kullanın zaten yaptıgı çevirilerde cok az hata bulnuyor ve biz o hataları farkedebiliyoruz

Saygılar

vacsmt 18-02-2007 19:59

Yaa arkadaşlar çok değerli bir çalışma sürdürülüyor anlaşılan !Keşke vaktim olsaydı da
ben de naçizane katkımı suna bilseydim.Özellikle fransızca konusunda katkım olabilirdi.
Üzüldüm şimdi.....Neyse size iyi çalışmalar...........

sargon 19-02-2007 01:12

Yahu arada bir tercüme grubu falan diye bişey görüyorum. Bir iki tıkladım, giremedim. Benim de haberim yoktu walla. Böyle çeviriler yapacak bir gruybumuz var mı gerçekten. Harika birşey. Şimdiye kadar çevirmeyi düşündüğüm ama zamansızlıktan yapamadığım bir sürü yazı oldu. Şimdi diyelim çevrilmesinin yararlı olduğu düşündüğüm bir yazı gördüm, bunu gruba versem çevrilecek mi bu? Öyleyse harika bişey.. Ben bir ara listemi çıkarayım o zaman.

Çalışanlara kolay gelsin. Çok büyük bir hizmet olur bu. Çevirilmesinin yararlı olduğunu düşündüğüm *linkleri buraya mı koyayım.

Dilaver, link verme işi çok basit. Yukardaki adresi kopyalayıp yazının üstüne yapıştıracaksın. Hepsi bu kadar.

dilaver 19-02-2007 01:56

Sargon

* * * Şimdilik kaynaklarını buraya asarsan iyi olur. Daha sonra gidişata göre yeterli olmaz ve karışıklık oluşursa yeni bir çözüm buluruz. *Kaynakla birlikte neyi istedigini ve önemini de belirtirsen faydalı olur kanaatindeyim.

* * * *Şu anda ana sayfamızın tamamen aslına uygun olarak çevirisi işine yogunlaşmış durumdayız. Ama kısa zamanda bunu tamamlayacagız sanıyorum. Ondan sonra da dünya birikiminden ve tecrübelerinden yaralanıp bunları üyelerin kullanımına sunmaya çalışacagız. Çevirisi biten dökümanlar ise diger başlıklar altında yayınlanır ya da ana bir başlık açılır. Ancak kaynak ihtiyacımız kısa zaman sonra yogunlaşacak. Şimdiden asman hem bizim grubun kapasitesini ayarlamamızı hem de enerjinin yogunlaşacagı alanları belirlememizie yardımcı olur.

* * * *saygılarımla

commandante 20-02-2007 15:36

sevgili vartor

ikinci görevimi bekliyorum faydalı olmak güzel birşey

sargon 20-02-2007 21:43

İlk iki metni göndereyim.

1. http://volker-doormann.org/the0.htm

Yukardaki sitede oldukça ilginç bir çalışma var. Konunun bazı yönlerini burda işlemiştik. Ancak çevrilip resimlerle birlikte bir yere konulması bence oldukça yararlı olur.

2. http://www.religioustolerance.org/god_devel.htm

Yukardaki yazı tanrı düşüncesinin çağlar boyunca gelişim süreci üzerine.

Bu iki sitede de epey çok sayıda güzel ve ilginç makale var. Bir taramakta fayda var.

3. http://answering-islam.org/Books/Al-Kalbi/

Yukardaki kitap da bence son derece önemli. Kitap dediysem korkulacak kadar kabarık değil. İslam öncesi Arap'ların putlarını tasnif etmiş. Bence Türkçe'de olmaması büyük bir eksiklik.

sargon 20-02-2007 22:07

Bir de Turan Dursun'un bazı yazılarının İngilizce'ye çevrilmesi çok iyi olur. Daha önce aramıştım ama bulamamıştım. Konuştuğumuz insanlar yazılarını soruyorlar, sadece sitenin ingilizce ana sayfasındaki yazılar var elimizde.

Aşağıdaki deklerasyon da bence önemli. Gerçi imzacıları ağırlıklı olarak Amerikalı. Avrupa'lıların sayısı az. Yine de çevrilmesi yararlı olur bence.

http://www.secularhumanism.org/index...ge=declaration

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:38 .