![]() |
Kozmolojik doğal seleksiyon teorisi
İnsandaki karmaşık sistemi açıklayan Darwin'in evrim teorisini, evrenin karmaşıklığını açıklayacak şekilde kullanabilir miyiz ?
Bu teoriye göre evrenin bebekleri vardır ve bunlar karadeliklerdir.Her karadelik, doğduğu evrenin faydalı özelliklerini alır ve böylece doğal seçilim başlar.Karadeliklerle oluşan her yeni evrenin de karadelikleri vardır ve onlar da evrenler yaratır.Sanki ortak bir atadan gelmiş gibi her seferinde biraz daha ince ayarlı olmaya devam eder ve sonunda bizim evrenimiz kadar ince ayarlara sahip olabilir. |
Bizim gibi düz insanların bu tür teorileri olabilir mi olamaz mı kabilinden değerlendirmesi mümkün değil. Ciddi ciddi oturup kuantum fiziği ve problemleri üzerine kafa yormuş olmak gerekiyor. Ki kuantum fiziğiyle ilgili mevzuları o işle uğraşan baba akademisyenler dahi yeni yeni anlıyorlar vs. Hoş, sitemizde Newton fiziğinin en basit teorilerini bile adam akıllı anlayan birileri var mıdır bilmiyorum ya neyse...
Senin yazdığın paragrafa sıfır bilgimle diyeceğim tek şey: "çok saçma sapan bir teoriymiş kardeş, ama repini verdim..." olurdu. |
Güzel saçmalamışsın.
|
Teori bana ait değil. Amerikalı bir profesöre ait ve üzerinde tartışılan bir teori.
İlkel insanlar gibi düşünüyorsunuz ha yaratıcılık sıfır.Sizin kafanizla bilim ilerlemez. |
Evrenle ilgili çok araştırma yaptım ancak böyle bir teoriye hiç rastlamadım. O kadar iyi bir teori değilmiş demek ki.
|
Forumda konu açarak bilim yapılmıyor neyseki :)
|
Alıntı:
Oradan bağlantı kurularak oluşturulmuş bir teori. Teoriyi isim olarak duymamana bişey demiyorum olabilir normal ama karadeliklerle ilgili durumu biliyor olman gerekirdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Açıklayamayız, çünkü evvela yaklaşımınız biçime dönük, biçimsel. Boşverin evrim teorisini, evrene bakın, doğal seleksiyon mümkün mü? Evren adına değilde, geçerken evrendeki türler adına olabilir diyeyim yinede. Zira doğal seleksiyon organizma-koşul temelli, salt fizik yasaları değil burada, organizmanın da etkileşimi, tepsiki ve etki oluşturmasıda var ve tabi organize olmak gibi bir durumda... Kaba geçiyorum, haliyle bu süreci olumlu çerçevede atlatanlar, yeni koşullarda varlığına devam ediyor ve tabi yeni koşullara uyumda, koşula elverişli hareketden, değişimden vs geçiyor. Bu geçişi başaramayan sınıfta kalıyor, yani elenmiş oluyor. Umarım kaba tabirimle, en azından şu konuda açıklayamayız dememi ifade edebildim. |
Alıntı:
İşte senin gibi tipler, herşeyi böyle laylay taytay yaparak anlayabileceğini ve üstelik küstahça bunu forumlarda falan tartışabileceğini sanıyor. Kuantum fiziği hakkında bir teoriyi kavramak ne demek bunu anlayabiliyor musun ki güzel lafzını yapıştırıveriyorsun? Ta en başta dedim ki Newton fiziğinin basit denklemlerini içeren basit problemleri bile çözecek çapta adam yok burada. Sen kalkmışsın Einstein gibi adamların bile belli bir dönem kafasının almadığı bir fizik çeşidinden türetilmiş bir teoriye güzel diyorsun. Hayat sizin gibilere güzel, ne de olsa herşey bir tık uzağınızda, yaşasın cahiller için internet! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:33 . |