Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Arkadaşlar organ bağışı hakkında ne diyorsunuz ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3653)

Natan 28-02-2007 18:08

Arkadaşlar organ bağışı hakkında ne diyorsunuz ?

bugünlerde çok güncel bir konu organ bağışı ! peki siz bu konuda ne diyorsunuz , sizce yapılması gereken bir bağışmıdır bu ?

siz yapmayı düşünüyormusunuz yada hanginiz şimdiden imzayı attı ?

bu olay sizce nekadar hümanistik bir yaklaşım ?

buyrun

maddeoz 28-02-2007 18:28

Re: Arkadaşlar organ bağışı hakkında ne diyorsunuz ?

Kesinlikle her insanın yapması gereken bir şeydir.
Ulen zaten ölüp gidiyorsun, napcan onları?
Yaşamı boyunca sürekli kolundaki damarlara nerdeyse serçe parmağım kalınlığında borular sokulup, bir çok komplikasyon riski olan, bu komplikasyonlardan ölebilen(!) iki böbrek hastasının hayatını değiştireceksiniz!
Yine tek tedavisi karaciğer nakli olan, yoksa yavaş yavaş, adım adım ölecek olan bir karaciğer hastasının hayatını kurtaracaksınız!
yine retinanız (siz öldünüz, napcanız retinayı metinayı) gözlerinin önündeki katarakt nedeniyle çevresini göremeyen insanların görmelerini sağlayacak.
Organ nakli bence bir okul yaptırmak kadar değerli bir durumdur. Herkezin okul yaptıracak parası elbette yoktur ama herkezde (eğer ölüm şekli buna müsade ederse) bağışlayacak organlar var.

Başka nasıl bir olay bir insana böylesi yardımcı olma fırsatını verir ki?

kuvvaci 28-02-2007 20:45

Bencede yapılması gerekli en azından başka bi bedende organlar bi işe yarar tek kutsal şey yaşam hakkıdır

vartor 28-02-2007 21:26

Kesinlikle *taraftarim, *oldukten *sonra *curuyup *gidecek *olan *organlari *sayesinde *bir *insana *yardim *edebilmek *dusuncesi *bile, *bir *nevi *tatmin *olma *hissi *yaratir *insanda.. *Tibbin *ilerlemesi, *vucutlarini *bagislayarak *arastirmalarin *gelismesine *ve *vucut *anatomisinin *taninmasina *buyuk *katkilari *olan *insanlara *borcludur.

mhmd 28-02-2007 23:21

Askeri kimliklerde böyle bir bölüm olduğunu hatırlıyorum. (10 yılı geçtiğinden eksik hatırlıyor olabilirim.) O dönem "Hepsi" şıkkını işaretlemiştim.
Şimdi böyle bir isteği belirtecek bir belge yok. (Sivilde)
Ben de tüm yakınlarıma ısrarla söylüyorum. Kardeşlerime, eşime...

HER NE ŞARTLA ÖLÜRSEM ÖLEYİM, İŞE YARAYAN TÜM ORGANLARIMI BAĞIŞLIYORUM.

SİZ DE TÜM ORGANLARINIZI BAĞIŞLAYIN.

Yapabileceğiniz en büyük iyiliğin bu olacağına eminim.

Aslında; bu konudan önce (Hatta anlamsız olan din hanesini tartışmaktan çok daha önce) kimliklerde bu tip bir bölümün olması için sivil inisiyatifimizi göstermemiz, kamuoyu oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:51 .