![]() |
Avrupa'da Kur'an için suç duyurusu..
Yalnız türkiyede degil şu an tüm dünyada bilinçlenme oluyor. Danimarkada bir dernek kur'an'ı kerim hakkında ''şiddete teşvik'' gerekçesiyle 24 şubatta suç duyurusunda bulundu.
Bu olaydan sonra hollandada Özgürlük partisi lideri GEERT WİLDERS DA kur'an'ı şiddet kitabı peygamberi de şiddet adamı olarak tanıumlayan ve islamın kendisinin bir problem oldugunu söyleyen bir açıklama yaptı... |
Re: AVRUPA'DA KUR'AN İÇİN SUÇ DUYURUSU
Dolfen, ben bu başlığı bir yerden hatırlıyorum.
Hatta mesaj da yazmıştım. Hem de yakın zamanda. Foruma baktım bulamadım. Kaybolanlar arasında o da mı vardı acaba? Hatırlayan başka arkadaş var mı? |
ben de hatırlıyorum, ama haber tam da bizim site saldırıya ugradıgı zamana denk düşüyordu. Bu haberi de ilk ateistforumda yazmışlardı. Sonra site açıldıktan sonra buraya da taşındı diye hatırlıyorum.
* * *Yoksa ya biz yanıldık, ya mesaj kayboldu. |
evet bu haber asilmisti 20-25 gun kadar once.
|
Ben birkaç ay önce İngiltere'de böyle bir dava açılmıştı diye hatırlıyorum sanki. Burdaki gazetelerde okumuştum.
|
Batı kendi icaatlarının dünyada sosyal dengeleri bozarak dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir.
Batı bir zamanlar atatürkkede aynı şeyleri söylerken nerdeydiniz.işinize gelince batı sizin atanızmı oluyor. 300 kişinin pamuk toplayarak evine ekmek götürmelerine bir makina yaparak engel olan batıl ahmak bilim adamlarının icaatları insanlığa değil sermayeye yaramıştır.Batıya dost olan emeğe düşmandır. icaatları sadece küresel ısınmaya sebeb olarak bize dünyada çok güzel yaşayacaksınız yalanları artık tutmuyor. yalancının mumu yatsıya kadar yanar. |
Olsun tekrar gündeme gelsin ne var bunda? Bence Kuran TCK'ya göre suç olan bir kitaptır ve yasaklanması gerekir. Onlarca ayetinde suça teşvik ve tahrik var.
"Haram aylar çıkınca müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" diyen bir kitabın bugüne kadar yasaklanmamış olması düpedüz hukuken çifte-standarttır. Aslında bunun için birisinin *dava açmasına bile gerek yok. Düşünsenize "Haram aylar çıkınca müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" diyen bir kitap var ve bu kitap Kuran kurslarında, imam-hatiplerde, ilahiyatta okutulmakla beraber *hemen hemen her evdeki Türkçe mealleri ile düpedüz toplumsal bir tehlike saçmaktadır. Bir de Usame b. Ladin nereden çıktı diyorlar. Nereden çıkacak Kuran'ın içinden. Kuran tarihten bugüne şiddet-kan ve kıyımdan başka ne getirdi ? Bence büyük bir tehlike ile iç içe yaşıyoruz. O tehlike de Kuran'ın ta kendisidir. İpini koparan psikopat Allah'tan gelen bir emirdir diye müslüman olmayanları öldürebilir ve bunu da Kuran'dan aldığı feyz ile yapabilir. Hatta öyle ki, bu halihazırda zaten yapılmaktadır da. *En son Levent'deki binaları bombalayanlar kim ve ne için yaptılar ki bu eylemleri ? Veya Sinagog bombacıları, papaz katilleri nereden feyz aldılar sanıyorsunuz ? Hatta Sivas Madımak katliamı nereden feyz alınarak yapıldı ? Tabii ki, Kuran'daki ilgili ayetlerden. Düpedüz bir tehlike ile iç içe yaşıyoruz. |
Hatırladım şimdi Sodomo'nun yazısını okuyunca.
O yazıya da benzer bir mesaj yazmıştı. Madem kayboldu, Dolfen'in yazması isabet olmuş tabi. Benim önceki topiğe yazdığım mesaj ise özet olarak şöyleydi. Kur'an olarak basılan kitapların önsözünde muhakkak şekilde, bu kitapta yazılan ayetlerin Muhammed'in yaşadığı döneme ait olaylar için olduğu, evrensel bir nitelik taşımadığı belirtilmelidir. Yine şiddet, öldürme vs. sözlerin geçtiği kısımlarda parantez içinde o döneme ait olduğu ve savaş şartları için geçerli olduğu kaydı düşülmelidir. Bu şekilde basılmayan kitapların dağıtımına izin verilmemelidir. Aynı şekilde Tevrat'taki soykırıma, katliama, şiddete yönelik emir ve söylemler için de benzer işlem uygulanmalıdır. Bunun yaşadığımız yıllar içinde olması mümkün gözükmese de, 20-30 yıl sonra gerçekleşmesi mümkün olabilir. |
Bence yasaklanmasına gerek yok ama üzerine "insanlığa zararlıdır", "size ve çevrenizdekilere ciddi zararlar verebilir" gibi uyarılar yazılması lazım.
Hatta her ayetten sonra "islamı bırakmak ölümcül şeyh-tarikat tuzaklarına yakalanma riskini azaltır", "TuranDursun.com islamı bırakmakta size yardımcı olabilir" gibi şeyler yazılmalı :D |
Bir de 18 yasindan kucuklerin okumasi sakincalidir yazmali kitabin on sayfasinda. Korpe beyinleri kirletmesine izin verilmemeli. Halbuki tam aksine kucuk yasta cocuklara bilhassa zorlayarak, zinciri takmaga calisiyorlar gece gunduz.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:28 . |