![]() |
Akil nedir, ne degildir?
Alıntı:
Ya da şöyle düşün. Bu noktada akıllı tasarım fikrini evrim ile birleştirelim. Aslında akıllı tasarım yüzeysel olarak evrimi de içerir. İnsan genomlarında ki bilgilerin evrim süreciyle farklı vücutlarda hayat bulması neden imkansız olsun? Budistlerdi sanırım tam hatırlamıyorum ama ölü insanları parçalayıp kuşlara yem ederler. Ölen kişilerin vücutlarını akbabalar et oburlar yer ve ölen kişi biyolojik olarak o hayvanlara transfer olurlar sonra bu zincirleme işleyiş tekrar insan vücuduna bürünene kadar devam edeceğine inanırlar. Çok enteresan ama bu gerçektir ve halen devam eder. Sizin aksini düşünmeniz doğru olduğu anlamına gelmez, yanlış olduğu anlamına da gelmez. Alıntı:
Çürüyüp gidene kadar çok fazla evre var. Bu evreleri neden atlıyorsunuz? Eğer yok olacaksan kesin olarak, var olmaman gerekirdi! Bunu bir düşün lütfen. |
__
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Beden=tüm vücut Ben=Akıl Akıl=Tam bilinmiyor (tamamı çözülmedi) Mesela; İki kolu iki bacağı olmayan ben olarak eksik mi? Mesela boynundan aşağısı tutmayan kişi yarım ben mi? Daha da anlamadıysan Stephen Hawking; bedeni (mecazen) yok diye, yok mu o artık o değil mi? Akıl olmasa vücut bir işe yarar mı? Seni sen yapan hangi organın? |
Sanırım obi-wan burada şuna işaret etmek istemiş..
Bizi biz yapan şeyin ne olduğu bilinmezlen, seni sen yapan şey bedenin değil, beden içinde ki aklın!! Çelişkili bir cümle değil mi gerçektende? Yada obi-wan bizlerden biri değil, onun aklı varl :) |
Alıntı:
İnsan kafası olmasa ne olur? İnsan kafası olsa geri kalan vücudu olmasa ne olur? İnsan kafası olsa içinde aklı olmasa ne olur? Akıl dışında insan vücudunda nereyi değiştirirseniz değiştirin hayat devam eder (genelde, kesin bilgi sahibi değilim ama ben olmamdan alıkoymaz.). Plastik cerrahi örneklerine bakabiliriz. Peki akıldan bir kısım almamız mümkün mü? Kısmen evet. Fakat her koşulda sağ lobu alıp sol lob ile hayatını normal sürdüren kişi duymadım görmedim ben! Demek ki ben olmam için vücut, benim ben olmam için akıl şart. Peki akıl nedir? Aklın tamamına erişilmiş midir? Hayır. O halde beni ben yapan şey akıl ise benim bana ulaşmam da şuan mümkün değil ise, demek ki beni ben yapan şeyi bilmiyoruz. Fakat beni biliyoruz. :der: :yo: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben=Beden Beni ben yapan=Akıl |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben Stepal Kepton'u anlayabiliyorum, aslında çok açık söylemek istediği şey. Bizi biz yapan şey aklımız ancak biz bunun ne menem bir şey olduğunu tam olarak bilemiyoruz diyor. Dolayısıyla bir tutarsızlık yok aslında söylediklerinde.. ;)
Yalnız Stepal Kepton, termodinamiğim ikinci yasası evrendeki en temel fizik yasasıdır bildiğiniz gibi. Bu yasa da bize evrenin bir sonu olduğunu söyler. Sizin ölümsüzlük arzunuzu anlıyorum ama üzgünüm, sonunda olacak olan şu.. http://buyukkeyif.com/uploads/2013/04/ruhi3.jpg |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:03 . |