![]() |
Neden ateizm?
Soru açık :)
|
Çevremde gözlemlediğim Ateistler ışığında cevap vermem gerekirse;
1-Ergenlik çağının getirdiği farklı olma çabaları 2-Marjinal görünerek bar,pavyon gibi ortamlarda karı kaldırmaya çalışmak 3-Dinin emrettiği doğruluk ve dürüstlük gibi kavramları, kişisel çıkarları ile bağdaştıramama 4-Alkol,fuhuş,uyuşturucu gibi din dışı yaşam tarzlarına ilişkin öğelere dair özenti |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Neden ateizm sorusu bence yanlış. Ateizm bir tercih değildir. Ben inancımı sürdürmek için çok yoğun ve ısrarlı bir çaba içinde bulundum. Ancak sonunda yüreğimin ve aklımın beni götürdüğü yer burası oldu. Şunu açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki hakikati görse dahi herkes ateist olamaz. Bunun için belirli bir bilişsel ve entelektüel seviyenin üzerinde olması gerekir. Ancak bu da yetmez. Kişinin kendi içinde cesur ve kendine karşı dürüst olması gerekir aynı zamanda. Ben kedime asla yalan söyleyemem mesela. İçimde sahte bir imanla yaşayacağıma ateist oldum, daha doğrusu ateist olduğumu fark ettim.
|
Bazı kişilerde rastladığıma göre medyada bahsedilen ateistlerin çok zeki olduğu yanılsamasıdır.
|
Alıntı:
Şaka bir yana dediklerine katıldım. :yo: |
Alıntı:
Ateistlerin zeki olmalarının yanılsama olduğunun kanıtı nedir? Bugün nimetlerinden yararlandığın icatların pek çoğunun ateistler tarafından bulunmuş olmasını nasıl açıklıyorsun? Olaylara nesnel ve bilimsel açıdan bakan ateistler zeki değilse, "penisin ucuna Kuran ayeti okuyun, iyi kalksın" diyen Cübbeli Ahmet sana göre zeki midir? :) |
Alıntı:
|
Bedeviyi ciddiye almayın yahu adam her 2 haftada bir ayrı bir kılıkta trollük yapıyor.Şimdi de yobaz Müslüman olmuş.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:55 . |