![]() |
isanın kılıç sevdası
yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın,barış deil kılıç getirmeye geldim ( mat10:34)
beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince ,onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin(luka 12:27) o da onlara ,şimdi ise kesesi olanda yanına alsın dedi, abası olmayan abasını satıp bir kılıç alsın ( luk 22:36) ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim,keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsa.(luka12:49) vefik bey sayende incilide kurcalamaya başladık ya müslümanlar gibi. ayetlere tevil yapma şayet cevap verirsen elma : müslümanlık armut: hristiyanlık bu hristiyanlar durup dururken insan doğramadı ya ,bu ayeti okuyan isevi elinde kılıç kendi gibi olmayan kafiri. kesdi,doğradı. isa kılıçları tiyatro için istemedi ya bunlardan. |
Sn. Vefik Samiye naçizane eleştirim: sırf sevgiden bahsediyor bir dine inanmak yeter neden değildir...
|
isa bey demişki
yeryüzünde BARIŞ getrirmeyemi geldiğimi sanıyorsunuz? size hayır diyorum ayrılık getirmeye geldim.bundan böyle bir evde beş kişi ,ikiye karşı üç,üçe karşı iki bölünmüş olucak.( luka 12:51,52) isa ve dini. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bu sözler isa ya ait deilse ,iyi sözleride deildir. ben kitabım var diyenlerin peşinden koşmaya devam etmiyorum. iyi söz söyleyen fakat brn peygamberim demeyen , çok insan var mesela yunus emre |
Alıntı:
Emriniz olur. Bâri ne yazmam gerektiğini de siz söyleyin olsun bitsin. "Tevil" yapmayacağım. Sâdece soru soracağım. "Kılıç getirmeye geldim" diyen bunu senin anladığın anlamda söylemiş olsaydı, öldürdükleri veya öldürttükleri olurdu. Acabâ hayatında herhangi bir kimseye fiske dahi vurmuş mu ? Bu kadar öğretiş veren hikmetli sözler söyleyen biri üç-beş çapulcuyu etrafında toplayıp ganimet peşinde koşmayı beceremez miydi ? "Fialnca kişi beni eleştirdi" diye o şahsı öldürmeleri için fedai göndermişliği var mıdır ? Şairleri, dul kadınları, 120 yaşındaki ihitiyarları öldürttüğüne dâir elde bir bilgi/belge var mıdır ? Hadi istediğini yaptım. "Tevil" etmedim. |
Alıntı:
Hattâ; bu sevgi ve bağışlama mevzûsunda kendisini Hristiyan olarak tanımlayanlarla aynı şeyleri düşünmem bile. İnançlı bir insan evvelâ bir Tanrı'ının var olabileceğine kanâ'at getirir Daha sonra O Tanrı'nın ne gibi ilkeler vâzedebileceğini/etmesi gerektiğini düşünür. Kutsal kitaplarda bu ilkeselliği arar. Ben bu ilkeselliği Rab'bim MESİH'de gördüm. |
Alıntı:
kılıç konusu isya yakışmıyor diyeceğinizi düşünmüşdüm ama sizde muhamediler gibi şiddet ayetlerini haklı gerekçelerle savunacak gibisiniz. elma : muhammedi armud: isevi ikiside meyva tadları ve görünüşleri farklı |
Alıntı:
Cevap yerine, kafana göre beni yargılamak kolayına gelmiş. Her ne ise. Bu da bir "cevap"tır. Anlayana. |
Alıntı:
vefik bey kılıçla o dönem tiyatrro oyunumu sergileyeceklerdi sizde buna cevap vermediniz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:02 . |