![]() |
Kapitalizm ve Değer.
Alıntı:
Bu düşüncenin tartışıldığında A.Simith ile K.Marx i tartıştırmak gibi olacaktır diye düşünüyorum. En azından Değer nedir nasıl ortaya çıkar ve üretilen değerler nasıl paylaşılır sistemlerin bunun içindeki payı nedir tartışılacaktır sanıyorum. Doğrudan demokrasi elbette önemli onu bir başka tartışma içine alırsak ekonomi ile ilgisini daha iyi anlatırız. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca kapitalistler ellerinden gelse hiç işçi olmayan dünyada yaşamak ister. İşte teknolojik gelişmelerin en önemli faktörü işçi ile kapitalist arasında geçen acımasız savaşın eseridir. Alıntı:
Üretim Emek İşçi+ sermaye= üretilen kullanım değeri.Bu ürün pazarda satılacak değer orada netleşecek. Pay burada ayrılıyor büyük pay kapitaliste küçük pay işçilere. Burada işçi zamanını enerjisini ve aklını koyarak kullanım değeri olan ürün üretiyor.Kapitalist sadece sermaye zaman ve aklını koyuyor ama paylaşımda en büyük payı alıyor yani çalıyor. Bu tartışmalar daha net ve uzun boylu olabilir A.Simith iktisat fakültelerinde öğretilir kapitalistlerin babası sayılır. İşte K.Marx bu teorilere karşı çıkmış çalınan değerleri ortaya dökmüştür ve insanlık daha güzel bir dünyanın olabileceğini anlatmıştır. Kapitalizm allah düzeni değildir insan yapmış ve insanı da soymuştur İnsanın birbirini soymadığı sömürmediği savaşmadığı dünya vardır.Her ne kadar yok deselerde vardır.Çünkü kapitalizmden önce bir düzen ve dünya var idi ise kapitalizmden sonrada bir düzen ve dünya vardır. Kapitalizm insanlık için son değildir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:27 . |