![]() |
Şiirler (Zen'ce)
Dayanarak değneğine tek başına yürümek...
Çamla dolu bir vadide keşişlik cübbemi sarmalarken bulutlar bambu çatı altındaki bir pencere kenarında, kitabımı yastık yaparak uyuyorum. --------------- Bir bulut tek başına çıkar gelir bir dağın mağarasından danışmadan kimseye, gider ya da kalır bir süre. Parlak aynası ayın asılı durur gökyüzünde sessizliğe ya da gürültüye bulaşmaksızın |
Re: Şiirler (Zen'ce)
Balıklar eğlenmek için yüzerler
uçurtmalar bisiklete binerler... |
Bir tek yaprak oynatmaz yürürken korulukta
Dalar sulara ama hiç şıpırtı yaratmaz. |
Bambunun gölgesi merdivenleri silip süprümekteyken
tozlar bile kımıldamaz yerden" der yaşlı bir bilge ve; "Ayın yuvarlaklığı, gölde yüzüp giderken, iz bırakmaz ardında." diye ekler. |
İçim acıksa eğer,
gezerim çıplak ayak, kırların, tatlı kokulu çayırların üstünde. Yabanıl kuşlar korkmadan eşlik ederler bana. Yüreğim, bir parçası olur doğanın sanki. Bulutlar beni orada tutmak istermiş gibi sessizce sararlarken çevremi, gevşetirim giysilerimi, düşen yapraklar altında bütünleşmiş oturuken doğayla. |
Kutsal bilgelikleri anlatırken yaşlı çam,
Bir yere saklanmış kuş, sonsuz gerçeği şakır. |
Kürek çekin, kımıldayan dağlardır sanırsınız
Yelken açın, sanırsınız ki tepeler yarışmakta. Avuçlayıverin suyu; ay ellerinizde işte Okşayın çiçekleri; bahar koksun giysiniz |
…gah çıkarım gök yüzüne seyr-ederim alemi…
gah inerim yeryüzüne seyr-eder alem beni |
Alıp da yerden bir çimen, kaldır yukarı doğru;
Kullan onu, on altı ayaklık altın Buda heykeli yerine. |
Daha atılmdan ilk adım, erişilir hedefe
Daha kıpırdamadan dil, bitivermiştir cümle. Gerekir, pasparlak esinlerin ötesinde Bulmak, yolun başlangıcını |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:13 . |