![]() |
Ve Barış Süreci Biterr...
Evet bitti. Senelerdir ölümler olmuyordu, yine başladı.
Kürtleri haklı buluyorum bu konuda ama, içgüdüsel olarak sanırım, yinede bu konuda türkiyeyi destekliyorum. Bir savaş ortamı olduğunda mantık yerini içgüdülere bırakıyor ve ister istemez taraf oluyorum. Ha yani kendini geliştirmiş, eğitimli kültürlü biri mantığını bir kenara ayırıp içgüdülerine teslim olur mu eleştirisi de normaldir, fakat savaş ortamı olduğunda durum bu oluyor. Müzakere çerçevesinde olsa evet kürtler haklı, fakat şehitler geldiğinde işler değişiyor benim adıma. Geçen gece ışid ve pkk ya yapılan operasyonlar ne yalan söyliyim hoşuma gitti. Aslında milliyetçi biri değilim ama, yani böyle oldu işte. Böyle hissettim. Umarım müzakere aşamasına gelinir kısa zamanda. Ki bu içgüdüler de yerini mantığa bırakır. |
Uluslararası literatürde terör nedir konusunda bir uzlaşı yok maalesef.Bu yüzden senin teröristin benim teröristim olayına giriyoruz.
Mesela Abdullah ÇATLI ,Mehmet Ali AĞCA gibiler benim için terör işleyen teröristlerken, bir ülkücü için duvarına resimlerini koyduğu bir kahraman, bir dava adamı olabiliyor. Abdullah ÖCALAN, birileri için terörist başı iken , Güneydoğuda çoğu evde bir kahraman, ulu bir önder. PKK militanları da kahraman birer gerilla onlar için. Yani, bu işler de hangi safta olduğun , senin terör tanımını belirliyor. Bir de kim güçlü ise maalesef o haklı. ABD, keyfi şekilde Irak a girdiğinde hangi güç onu durdurabildi ki.ABD, kendince terörist ilan etti Irak yönetimini ve ülkeye girdi. Kendi terör tanımını yaptı ve girdi. Bu işler böyledir. Savaşlarda da, esasen haklı olan değil, güçlü olan kuralları koyar. Terörün net tanımı olmadığına göre, teröristler teöristlere karşı da denebilir. |
Alıntı:
|
Yazımı detaylı okuduysan şaşırmaman normal.
Kürtleri davalarında haklı buluyorum, fakat söz konusu savaş ortamı olursa, ülkemi desteklerim. Konu net. |
Alıntı:
|
Bir söz geldi aklıma.
Hiçbir diktatör, iç savaş çıkarmadan gitmez. Bu diktatör de iç savaş çıkarmadan gitmeyecek, her yolu deneyecek orada kalmak için. |
Yalnız evet düşündüm haklısın.
Akpyi destekleyip chpye oy atıyorum, kürtleri haklı bulup ülkemi destekliyorum ve feci ateistim. Aynı zamanda domuz eti arıyorum biraz da dinin gerekli olduğunu düşünüyorum. (: Evet haklısın baya gizemli biriyim kabul, napalım şindi ölek mi? Aslında yeterli argümanım var ama hava sıcak, şindi yani hepsini ayrı ayrı yazmıyım domuz eti konuma kimsecikler yasmadı? abi tatmak istiyorum ya. neyse konu ciddi sulandırmaylm |
Alıntı:
ülkenin adı türkiye, kürtlere diyorsun bu ülke senin. ha tamam benimseyenlere eywllahta, isteyen de kabul etmez, normaldir. |
Alıntı:
farkındasın en azından sen de kendinin zaten :) |
Bu olayların birdenbire başlamasındaki sebep nedir sizce? Bugün yine saldırı var polise, arkası kesilecek gibi de gözükmüyor. Bir sebep olmalı?
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/...aldiri-893838/ |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:04 . |