Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kur'an'daki Bilimsel Çelişkiler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38072)

Dark_Prince 30-10-2015 18:43

Kur'an'daki Bilimsel Çelişkiler
 
Merhaba millet;

Bildiğiniz gibi genel olarak Kur'an'daki mucizeleri tartışıyoruz. Mucizeciler sağolsunlar mucize iddialarını çürütürken pek çok bilimsel çelişkiyi gördük onların sayesinde. Bu çelişkileri yeri geldikleri zaman zaten iddia içerisinde görüp okurlara gösteriyoruz ama ayrı bir başlık altında toplamak istiyorum.

Yavaş yavaş sizlerin de desteğiyle bu başlığı tamamlarsak sonra bunları toplayıp bloğumda makale olarak ayrı bir kategoride yayınlamayı düşünüyorum. Gördüğünüz gibi işin kurnazlığına kaçmış durumdayım, hepsini bir seferde yazmak yerine, yükün bir kısmını da size yükleyerek, işi kolaylaştırmış olacağım. Hem tartışmış oluruz, belki çelişki bildiklerimizin çelişki olmadıklarını filan görürüz :)

Öncelikle bir metod belirleyip o o metodla hareket etmek niyetindeyim. Görelim bunları:
  1. Çelişkileri bloğumda bulunan "Mucize Yalanları" kategorisindeki sırayı takip ederek göstereceğim.
  2. Ayetleri incelerken "gerçek" İslam'a göre hareket edeceğim.

İkinci maddeyi biraz açarsam;

Yani yok şu şöyle olmuş, yok şu bu manaya geliyormuş, beni bağlamıyor. 1400 yıldır kelimelere ne anlam verilmişse benim de kıstaslarım onlardır. Artık burasını 1400 yıldır bir türlü derdini anlatamamış, ayetlerin gerçek manalarının ortaya çıkması için 1400 yıl beklemiş ve böylece günümüze kadar milyarlarca insanın ayetleri anlayamadıkları için İslam'a inanmamalarına, inandıysa da sonradan çıkmalarına ve cehenneme girmelerine sebep olmuş Allah düşünsün.

Tabi ki böyle bir şey yok, konuya bahis olunan ayetler açık ve anlaşılır ama çarpıtmacı Müslümanlar bu tür savlar ileri sürerek dinlerini kurtarmaya çalıştıkları için, bu savlara da şimdiden cevabımı vermiş olayım :)

Ve ayrıca; "Allah o zaman insanlara bugünkü gibi bilimsel anlatsaydı kimse anlamazdı, şüpheye düşerlerdi" diyenlere de bir cevap verelim:

O halde Allah şartlara bağımlı demektir. Zamandan ve mekandan münezzeh olacak ama şartlara bağlı olacak, olacak iş mi? Örneğin en basitinden göklerle ilgili olayları Araplara teleskop icat ettirseydi de gösterseydi? Hem Araplar ve diğer İslam ülkeleri bugün böyle sürünmezlerdi :) Nitekim İslam'dan binlerce yıl önce antik Çinliler teleskobu icat etmişlerdi :)

Görüldüğü gibi bu savunmayı yapan insan küfre düşer, dinden çıkar. Allah'ı şartlara bağlı kılar, sonsuz güçte bir varlık hiç şartlara bağlı olur mu? Aksine şartların Allah'a bağlı olması gerekir.

Ve tabi ki bu türden çarpıtmalara da yine cevap verilecektir, boş geçmeyi düşünmüyorum. Ama gösterdiğim nedenlere baktığınız zaman bunun boşa zaman harcamak olacağını göreceksiniz, yine de verelim cevapları kafalar karışmasın :) Artık gerisini mantığa bırakıyorum ve önsöze son veriyorum :)

Yıldıztozu 30-10-2015 18:56

İsa'nın çamurdan kuş yapıp üfleyip canlandırması hiçbir bilimsel yasayla uyuşmaz. E tabi müslümanlar Allahın her şeye gücü yeter diyerek bunun doğruluğunu savunabilirler.
Ya da Yunus peygamberin balığın karnında kalması, Süleymanın karıncayla konuşması da bilimle ve mantıkla çelişkili görünüyor. Ancak inançla savunulabilir.

Dark_Prince 30-10-2015 19:04

Evrenin Durağanlığı ve Evren ile Dünyanın Aynı Boyutlarda Sanılması
 
Evrenin Durağanlığı ve Evren ile Dünyanın Aynı Boyutlarda Sanılması

Bildiğiniz gibi evrenimiz çok hızlı bir şekilde genişlemektedir. Hatta Müslümanlar yıllarca; "evrenin genişlemesi Kur'an'da 1400 yıl önce haber verilmiş" diyerek nice zihinleri zehirlediler. Ama Kur'an'a göre evren durağandır, sabittir :) Bunu şu linkte işlemiştim:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29883

Ayetleri buraya alalım:

Alıntı:

Ali İmran=133: Rabbinizin bağışına, genişliği göklerle yer arası kadar olan ve Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.

Hadid=21: Rabbinizden bir bağışlanmaya ve eni, gökle yerin genişliği kadar olan, Allah'a ve Resûlüne inananlar için hazırlanan cennete yarışırcasına koşun. İşte bu, Allah'ın lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, büyük lütuf sahibidir.
Zaten yukarıdaki linkte bunun açıklamasını yapmıştım, "bir şeyle bir şey arası kadar" diyebilmek için o iki şeyin sabit olması gerekir. Lakin Ali İmran Suresi ayetinin orijinalinde "arası" diye bir kelime yok, sadece birkaç mealci paranteze bile gerek duymadan bu kelimeyi ayete serpiştirmişler, ayetin doğru meali şöyle, çoğunluk da böyle çevirmiş:

Alıntı:

Rabbinizden bir bağışlanmaya ve genişliği göklerle yer kadar olan, yolunu Allah ve kitabıyla bulmaya çalışanlar için hazırlanmış cennete ulaşmakta birbirinizle yarışın.
Ayetin meallerine şuradan bakabilirsiniz:

http://www.kuranmeali.org/3/ali_imra..._mealleri.aspx

Buradan anlıyoruz ki; göklerin yani koskoca evrenin genişliği yine bu evrende bir toz tanesi kadar bile etmeyen dünya ile aynı boyutlarda ayetlere göre!

Kısacası gökler durağan sanıldığı gibi aynı zamanda dünya ile aynı boyutta sanılmakta, bu da çok büyük bir bilimsel çelişkidir ve ayetler genişleme iddialarını da yerle bir ediyor, kelimelerin çarpıtıldığını tüm çıplaklığıyla gösteriyorlar.

Dark_Prince 30-10-2015 19:07

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 570463)
İsa'nın çamurdan kuş yapıp üfleyip canlandırması hiçbir bilimsel yasayla uyuşmaz. E tabi müslümanlar Allahın her şeye gücü yeter diyerek bunun doğruluğunu savunabilirler.
Ya da Yunus peygamberin balığın karnında kalması, Süleymanın karıncayla konuşması da bilimle ve mantıkla çelişkili görünüyor. Ancak inançla savunulabilir.

Aynen dostum orası öyle de onlara Allah'ın hikmeti, mucize vb. diyorlar. Ama benim değineceklerimin kaçarı yok :)

Dark_Prince 31-10-2015 18:00

Gökler(Evren) ve Yerin(Dünya) Ayrı Sanılması
 
Gökler(Evren) ve Yerin(Dünya) Ayrı Sanılması


Evet ikinci çelişkimize geçelim. Bilindiği gibi Kur'an'a göre göklerle yer önce bitişikmiş sonradan ayrılmışlar. Hatta ünlü mucize yalanlarından biridir. Mucizecilere teşekkür etmek lazım, sayelerinde bu çelşkileri gördük, belki onlar bu ayetleri gözümüze sokmasalar fark etmeyecektik çoğu çelişkiyi :) Ayeti görelim önce:

Alıntı:

İnkâr edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı? (Enbiya, 30)
Ama biz bugünkü bilimsel verilere baktığımızda gökler ve yerin ayrı olmadıklarını, aksine tamamen bitişik olduklarını görüyoruz. Milimlik bir ayrım bile yok :) O nedenle de bu türden ayetler bilimle çelişiktir, gökler ve yer ayrı değillerdir.

Dünyayı bir denizaltına benzetelim, evren de okyanus olsun. Denizaltı okyanusa daldığı zaman okyanustan ayrı olabilir mi? Elbette olamaz. İşte Dünya da bu uçsuz bucaksız evrende, ciddiye bile alınamayacak bir denizaltıdır, Güneş'in çevresinde dolanır durur :)

Mucize iddiacıları bu ayetin Big Bang'i anlattığını düşünmekteler, homojen bir birleşim söz konusuymuş. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağı ortadadır, dünya evrenden çok sonra oluşmuştur. Buradaki ayrılma bir kitabın masadan yukarı kaldırılarak ayrılması gibidir ki bu da ayetin başka bir çelişkisidir. Big Bang'i anlatsa dahi, iddialarını bir an için doğru kabul edersek, eğer dünya ile gökler o noktada birleşikdilerse de ayrılmamışlardır, hala birleşiklerdir. Yani iddiayı kabul etsek bile ayet bu yönden de hatalı. Hala homojen biçimde birleşiklerdi diyeceklere Kur'an'dan delil gösterelim:

Alıntı:

Ey inkarcılar! Sizi yaratmak mı daha zordur, yoksa göğü yaratmak mı? Ki Allah onu bina edip yükseltmiş ve ona şekil vermiştir. (Naziat, 27-28)
Bir delil daha:

Alıntı:

Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk olmadan yükselten, sonra Arş'a kurulan, güneşi ve ayı buyruğu altına alandır. Bunların hepsi belli bir zamana kadar akıp gitmektedir. O, her işi (hakkıyla) düzenler, yürütür, âyetleri ayrı ayrı açıklar ki Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız. (Rad Suresi 2. ayet)

Görmüyor musun ki, Allah bütün yerdekileri ve emri uyarınca denizde akıp gitmekte olan gemileri sizin hizmetinize vermiştir. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah, insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir.(Hac Suresi 65)
Yükseltmesi de yetmemiş bir de tutmasa gök düşermiş :) Bu da ayrılmanın dediğim şekilde olduğunu ayrıca kanıtlar, tutmasa gök düşer ve yer ile olan eski bitişikliğine geri kavuşurmuş. Bigbangde ise böyle bir şey mümkün değil :)

Görüldüğü gibi aynen dediğim şekilde bir brleşiklik ve ayrılma söz konusu, kitabın masadan ayırılması gibi. Kısacası dünya ile gökler her zaman bitişikti(dünya oluştuğu zamandan beri) ve bitişik kalacak, ayetler bilimsel olarak yerlerde sürünmekte :) Detaylı bilgi için şu linki tıklayabilirsiniz:

http://dinsizdeist.blogspot.com.tr/2...n-ayrlmas.html

RollingStones 31-10-2015 19:19

Bu bilimsel çelişkiler olayı nedir arkadaş.
Istenirse uygun bilimsel açıklama bulunabilir.
Mesela burada (Enbiyâ 30) atmosferden bahsediyor desem ne diyeceksin?

Tam da uyuyor üstelik.

Bu yüzden geçiniz bunları.

Kuran bilimsel veri içermezki çelişsin.

İlahimasal 31-10-2015 19:46

Pascal kumarında yanlış ATA oynanırsa nolucak.
Pascal kumarında seçenek iki adet
1-Tanrımı?
2_Tanrısızlıkmı?


-Hinduizm
-budizm
-musevilik
-isevilik
-muhammedilik

-Tabiki ATEİZM

BU ATLARDAN HANGİSİ KAZANICAK ELBETTE 1 TANESİ.
OYNADIĞIN AT HANGİSİ.

Evrende yalnız olmayabilirizki
Hadi( X )gezegeninin (X) İnancı doğruysa

Bizdeki inançlılar der ya alemlerin rabbi diye,mhmd alemlere rahmet diye.
Hadi X gezegenindekiler bulunursa X inançlılaradamı dayatıcağız pascal kumarını

Hadi X gezegenindekiler X inanclarını bize dayatırsa ve o inancda dogruysa

Bizim pascal hapı yuttu demekdir. iki secenekli kumarı yüzünden.

world 31-10-2015 19:55

Alıntı:

RollingStones´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 570563)
Bu bilimsel çelişkiler olayı nedir arkadaş.
Istenirse uygun bilimsel açıklama bulunabilir.
Mesela burada (Enbiyâ 30) atmosferden bahsediyor desem ne diyeceksin?

Tam da uyuyor üstelik.

Bu yüzden geçiniz bunları.

Kuran bilimsel veri içermezki çelişsin.

Bilimsel veri içermesinden değil içerdiği şeylerin hepsinin bilime hakaret olduğundan bahsediyoruz.

Dark_Prince 31-10-2015 20:17

Alıntı:

RollingStones´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 570563)
Bu bilimsel çelişkiler olayı nedir arkadaş.
Istenirse uygun bilimsel açıklama bulunabilir.
Mesela burada (Enbiyâ 30) atmosferden bahsediyor desem ne diyeceksin?

Tam da uyuyor üstelik.

Bu yüzden geçiniz bunları.

Kuran bilimsel veri içermezki çelişsin.

İşte onlar senin yorumun oluyor, ayetten çıkmıyor, uydurmuş oluyorsun, ötesi değil. İşte tam da önsözde ilgili açıklamayı bunun için yapmıştım, ilk iletimi okumanı tavsiye ederim :)

Şimdi soruna gelirsek, öyle de uymuyor :) Kur'an'da atmosfer geçmez sadece yer-gök ayırımı vardır. Farklı bir konu için şöyle bir makale yazmıştım:

http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/...-evren-mi.html

Bu makalemde Kur'an'da bahsedilenin evren olduğunu kanıtlıyorum, atmosfer geçmiyor :) Konuyla ilgili olarak buraya bir örneği getireyim, özet olsun:

Alıntı:

Allah O'dur ki, rüzgârları gönderir, bunlar da bulutu kaldırır. Derken, Allah onu gökte dilediği gibi yayar ve parça parça eder; nihayet arasından yağmurun çıktığını görürsün. Allah dilediği kullarına yağmuru nasip edince, onlar seviniverirler. (Rum Suresi, 48)

Aşılayıcı, bereket verici rüzgarları gönderiyor ve ayrıca susuzluğunuzu gidermek için gökten su indiriyoruz; yoksa onun kaynağını elinde tutan siz değilsiniz. (Hicr Suresi, 22)
Bu ayetlere göre bulutlar da göklerdedir. Sonuçta ayette geçen "gök" Kur'an'da pek çok yerde bahsedilen "gökler"e dahildir. Bulutlar atmosferin 1. katmanında olduklarına ve atmosferin 1. katmanı da yer ile bitişik olduğuna göre, yine sonuç değişmiyor maalesef :)

Linkini verdiğim makalemde daha fazla örnek var, dediğim gibi özet olması için bunları aldım buraya, okumanı tavsiye eder :)

Son yazdıklarına ise world cevap vermiş. Bilimsel veri içerip içermemesi önemli değil, sonuçta söylenenler bilimle çelişiyor :)

Alıntı:

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 570566)
Pascal kumarında yanlış ATA oynanırsa nolucak.
Pascal kumarında seçenek iki adet
1-Tanrımı?
2_Tanrısızlıkmı?


-Hinduizm
-budizm
-musevilik
-isevilik
-muhammedilik

-Tabiki ATEİZM

BU ATLARDAN HANGİSİ KAZANICAK ELBETTE 1 TANESİ.
OYNADIĞIN AT HANGİSİ.

Evrende yalnız olmayabilirizki
Hadi( X )gezegeninin (X) İnancı doğruysa

Bizdeki inançlılar der ya alemlerin rabbi diye,mhmd alemlere rahmet diye.
Hadi X gezegenindekiler bulunursa X inançlılaradamı dayatıcağız pascal kumarını

Hadi X gezegenindekiler X inanclarını bize dayatırsa ve o inancda dogruysa

Bizim pascal hapı yuttu demekdir. iki secenekli kumarı yüzünden.

Saçma sapan din savunma yöntemleri dostum bunlar :) Ama ben atımı Brahma'ya oynuyorum :)

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 570572)
Bilimsel veri içermesinden değil içerdiği şeylerin hepsinin bilime hakaret olduğundan bahsediyoruz.

Üstelik kendileri kafa ütülüyorlar yıllardır; "Kur'an en bilimsel kitap, mucize, dehşet bir şey, imana gelin" diyerek :) Sanki biz demişiz Kur'an bilimsel bir kitap diye :)

RollingStones 31-10-2015 20:25

Iki ayette de söylenen şeyler atmosferde oluyor. Ne birinci katmanı, ne bitişiği arkadaşım. Bal gibi uyuyor işte.
Ayrıca ayetten bişey çıktığı da yok. Onu siz çıkarıyorsunuz.
O devir insanı ne bilsin katmanı? Onlara göre yukarısı gök.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:36 .