Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Halep Ölüyorken Ateistlere Serzeniş (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39107)

Bybars 30-11-2016 21:51

Halep Ölüyorken Ateistlere Serzeniş

Rusya ve Esad Halep'i her gün bombalıyor,üstelik çoluk çocuk,kadın,yaşlı demeden.Resmen soykırım yapılıyor.Avrupa,Amerika,medenî dünya buna sessiz ve tepkisiz. BM kınamak ve çağrı yapmaktan başka bir etkinlik gösteremiyor,tam bir acizlik ve utanç tablosu.Dünya açısından durum önce de şimdi de böyleyken asıl şaşırtıcı ve üzücü olan şey ise Halep'teki vahşet ve soykırım ile ilgili ülkemizdeki o sürekli vicdan,insanlık,merhamet vurguları yapan ateist kesimin sessizliği ve tepkisizliği. Niye böyle diyorum,çünkü ne sosyal medya platformlarında ne de Turandursun.com gibi Türkiye sanal aleminde halihazırda en popüler olan köklü bir ateizm-din tartışma forumunda bu meselenin ateistler nezdinde hiç gündeme gelmemesi . Bakınız, bu konuda bu forumda açılmış bir tane bile başlık yoktur. Bu durum,yıllardan beri ateistlerle sanal iletişimde olmanın tecrübesiyle,ateistlere dair çeşitli konularda olumlu düşünce ve izlenimleri olan beni çok üzmekte ve bazı sorgulamalara sevk etmekte. Kendimi anlatabildim umarım,şimdi sıra sizlerin fikir ve görüşlerinizde ateist arkadaşlarım.

bilgivehis 30-11-2016 22:09

Bu savaşı tarif ediş biçiminiz Suriye'ye saldıran AKP ile aynı zihniyeti taşıyor.

Rusya ve Esad'ın kendi halkını bombalama gibi bir olgusu AKP ve yandaşlarının kurgusundan ibarettir.

Avrupa, Amerika, BM ve medeni dünya dediğiniz ülkeler ve örgütlerin kendisi zaten emperyalist ülke ve örgütlerden meydana gelmektedir. Bunlardan herhangi bir katliama ses beklemek safdillik olur, çünkü bütün katliamların kaynagı zaten kendileridir.

Hal böyleyken Suriye ordusunun yaptıgı vatan savunmasına ateistlerden tepki beklemeniz belki iyi niyetinize dayanıyor olabilir ama kendi adıma nerede bir vatan savunması varsa onun yanında olduğumu belirteyim.

Ayrıca Türkiye'de şu anda çok farklı bir durumda değil, ülkenin getirildiği nokta tam bir kaos ortamı olmasa da ona yakın bir pozisyonda seyrediyor.
Kendi ülkemizdeki bu duruma halkın yeterli tepkisi yokken ve hatta milyonların beyin dağarcığında bir cenneti alem sanarken ve kendimiz bir ateşin ortasındayken farklı mecralara kaymamız kendimizi komik duruma düşürür...

Bybars 30-11-2016 22:17

Esad'ın vatanını savunduğunu ve anlattığım şeylerin kurgu ve hayal ürünü olduğuna nasıl hükmedebiliyorsunuz?

bilgivehis 30-11-2016 22:37

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 592156)
Esad'ın vatanını savunduğunu ve anlattığım şeylerin kurgu ve hayal ürünü olduğuna nasıl hükmedebiliyorsunuz?

Bunun kısmi cevabı ilk iletimde var ama önce şu soruyu kendimize soralım isterseniz.

Suriye'ye bir yandan saldıran bir terörist devlet olan İsrail değil mi?.
Suriye'ye saldırması için dünyadan toplanmış paralı allahuekberciler bizzat AKP tarafından maddi-manevi destek görmüyor mu?
Suriye'ye saldıran bir başka allahuekberci örgüt olan Işid'i senin o medeni dünya dediğin emperyalistler üretmedi mi?
Suriye halkını Esad'a karşı kışkırtan ABD ve AB değil mi?

Bu durumda Esad'ın yaptığına ne gibi bir ad koymamız gerektiği bu soruların cevabındadır...

Ahlaksız 30-11-2016 23:12

Alıntı:

Bybars´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 592153)
........ateist arkadaşlarım.

Merhaba..
Ateistler bu forumda bir konu açıp Esad'ı eleştirseydi,üzülmeyecek miydiniz yani?
Dünya'nın en büyük gücü Amerika bile Suriye konusunda aciz duruma düşmüşken,yani Esad'ı devirememişken;3-5 ateist Esad'ı kınasa ne olur,kınamasa ne olur..!

Esad konusunda haklısınız..Esad bir canavardır ama Esad'ı devirmeye çalışanlar da canavardır..Esad'ın ''vatan savunması'' adı altında çocuk parklarına bomba atmasını görmezden gelenler de canavardır..(Canavardan kastım,kötü insan)
Gerçi ''iyi insan'' diye bir şey var mı acaba?!

Vefik Sami 30-11-2016 23:44

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 592159)
''iyi insan'' diye bir şey var mı acaba?!

Bu, "iyi insan" kavramına ne gibi bir anlam yüklendiğine bağlı. "İyi insan var mıdır" sorusuna ben de cevap veremem. Ancak; "niyet olarak iyi" insanların olduğu kanâ'atindeyim. Niyetler ve düşünceler davranışa dönüşürken, ârıza çıkabiliyor. Böyle olunca da insan ilişkilerinde güven eksikliği etkin oluyor.

Biraz geç öğrendim ama; şunu öğrendim. Olması gerekenlerden herkes söz eder. Ama; bu "gerekenler"in eyleme dönüşmesi çoğu zaman mümkün olmaz. Sigarasından deriiinn bir nefes çektikten sonra, öğrencilerine sigaranın sağlığa "ne kadar zararlı" olduğunu anlatmaya çabalayan, "Kumar oynamayın" deyip, şehir kulübünde konken-poker masalarından kalkmayan "öğretmen"ler tanıdım.

İnsanlardan fazla beklentiye girmemek gerek. Hiç bir faydasını görmeseniz de çevresine zarar vermeyen yahut en az zarar veren insan, mevcut şartlarda "iyi" insandır.

İlahimasal 01-12-2016 00:04

Alıntı:

Yıl ortasına kadar El Nusra Cephesi olarak bilinen Fetih el Şam öncülüğünde oluşturulan bir koalisyon olan Fetih Ordusu'nun 'Yüksek Askeri Konseyi' tarafından dağıtılan broşürlerde şu ifadeler yer alıyor:
"Yönetimimiz, sivillerin, bombardımanlar ve mahallelerinin Suriyeli askerler tarafından ablukaya alınması nedeniyle çektiği acının farkında. Bu nedenle kardeşlerimizle görüştükten sonra, 14 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük sakinlerin kentten ayrılmasına izin verme kararı aldık. Bu kişilerden her biri kentten ayrılmaları karşılığında 150 bin Suriye lirası ödeyecek. Bu para cephelerdeki kardeşlerimizi desteklemek için kullanılacak"

Halep sakinleriyse bunun, 'yiyecek ve içeceği bile olmayan insanlar için ödenemeyecek bir para olduğunu' söylüyor
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...-para-istiyor/

İlahimasal 01-12-2016 00:12

Suriye ordusunun Halep’teki ilerleyişi devam ediyor.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...rdu-seyh-said/

https://cdntr1.img.sputniknews.com/i...1025481970.jpg

https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...rdu-seyh-said/

İlahimasal 01-12-2016 00:27

Sene sonuna kalmaz Halep şehri terörist cihatcılardan temizlenir ve halkda cihatcı zulmünden kurtulur.

Halep Halkı, Suriye devletinin karşısına canlı kalkan olarak koymaya çalışan terörist cihatcı gruplar yıllardır halep halkını canından bezdirdi. Bu cihatcı grupların suriyeli de olmadığı ,haleplide olmadığı herkesce bilinen bir gerçek.

Suriye devleti ordusu tarafından Gebertilerek yok edilecek olan bu terörist cihatcı gruplar Halep halkına artık zarar veremeycekler.

Bu teröristler yok edildikden sonra ,halep halki ile yapılacak olan röpörtajlar elbette olucak, terörist cihatcı grupların halka neler yaptığıda tamamen gün yüzüne çıkıcak.

Halkı canlı kalkan olarak kullanan bu aşşağılık terörist cihatci grupların yok edilmesi , şimdiye kadar olan tüm pisliklerin ortaya çıkmasınada sebep olucak..... hangi şerefsizler buralarda neler yapmış hep beraber görüceğiz.

aliyarasfal 01-12-2016 09:44

Sevgili Baybars;

Gözlerime inanamadım; Demek Halepte soykırım var ve vahşet var. Kusura bakmada sen nerden öğreniyorsun bunları? Oportunist bir bakış seziyorum.

Suriye Ölüyorken diye bir başlık atsaydın belki hak verirdim.

Halepte zalim Esad halkı öldürüyor, bu söylem çok isabetsiz bir söylem. Ağır oldu biliyorum bu ancak düşünmeni isterim, Fastan Irağa kadar bir operasyon yapılıyor, geneli diktatör olan yöneticiler katledilerek, zorlanarak ve bir çok insanda emperyalizmin tetikçiliğine alet olarak ölüyor öldürüyor ve neden bilmem, yandaş emperyalist uşağı medyanın ağzıyla konuşmaktasın ve tıpkı onların her yediği haltı başkası yapmış gibi algılatma çabasına, hedef şaşırtmasına alet oluyorsun.

Halep kimin toprağı? Neden Halep ayrı tutuluyor? Kim verdi bize bu hakkı? Ordaki kirli savaşı başlatanlar karşısında en zalim diktatör dahi haklı konuma geldi, Halepte olanlar Zalim Esad Ve Alçak Rusya söylemleri kadar basitçe görülecek bir konumda mı? Siviller ölmesin? Hadi söyle o halde nasıl ölmesin? Bu güne kadar Suriyede ölenlerin tümünü öldüren Emperyalistler ve uşaklarıdır. Esad öldürse dahi artık suçlayamıyorsun. Bu savaşı başlatanlar bu sonuçları yaratmak için başlattı. Göremiyor musun?

Bir şehirde olanları neden tek taraflı medya bozuntuları ağzıyla ele alıp Suriyede yaşanmışları, yaşananları ve yaşanacakları eleştirecek hakkımız olmadığını anlamıyorsunuz? Güneydoğuda şehirleri yıktı devletimiz, Diyarbakır diyerek eleştirelim mi? Zalim kim yada kimler eleştirelim mi?

Daha dün bir videoda yakalanmış iki kadın PKK lı, eli kolu bağlı halde iken "kahraman pöh" birini uçurumdan atıp tarıyor, diğerinede makinalıyla kurşun yağdırıyor ve kanım dondu, IŞİD videosu seyrettiğimi sandım bir an.

Hadi şimdi anlat bana, "devletler" suç işleme hakkına sahip ise(görünen oki biz bol bol bu hakka sahibiz), teröristlerle savaşırken Diyarbakır yıkılırken, çocuklar dahi ölürken suçlu PKK mı devlet mi? Suriyeyi bir birine katıp bir halkı savaşa ve katliamlara zorlayıp(sayemizde) savunma hakkının savaş suçu haline dönme hallerini kime neye göre "suç " ilan edeceğiz yada "biz yapınca iyi başkası yapınca kötü mü diyeceğiz?

Nedir kıstasınız?

Bir adet ateist Halepi Suriyeden ayrı görerek bu savaşı değerlendiriyorsa onun bakışında sorun var derim. Musulda siviller ölüyor ama yandaş medyadan tık yok, ayrıca halepte kim kimi öldürüyor ne kadar doğru bilgileniyoruzki lokal eleştirelim?

Ateist vicdan yandaş olmaz, haklının yanında olmak ayrıdır, iki tarafında haksız olduğu bir yerde ise kusura bakma "yalandan "siviller ölüyor "adı ilede taraf tutulmaz. Sivillere (kim sivil bu savaşta bilen var mı? Kadın çocuklar hariç) üzülmek, savaşa karşı olmak, barış istemek ya herkes için (kendi ülken dahil) ya hiç kimse için.

Samimi olmaksa biz ateistiz, vicdanımızı faşizme göre ayarlayamıyoruz, Halepe özel "doğru bilgi "varsa paylaş ki ben bu birlgi kirlikliğinde ayırt etmekte zorlanıyorum, sen bu kadar önyargıya ne çabuk sahip oldun anlayamıyorum.

Bu kirli bir savaş, haklı yok, çok geniş coğrafyada, Yemenden Fasa, Tunustan Afganistana bildiğin din eksenli iğrenç bir savaş var, çocuklar, kadınlar ve barış isteyenlerin acımasızca katledildiği, tek noktadaki yanlı yanlış bakışlarla eleştirilmeyi en son hak eden kesiminse ateistler olduğu görüşündeyim.

Sende rica ediyorum vicdan "lokal " değildir. Bu dediğimi çok iyi anla, vicdanımız isterki "mağrur" savaşlar olsun, ama kusura bakma o tarih kitaplarında "kahraman vicdanlı ecdad " yalanlarımız ile gerçek örtüşmüyor, biz niye ateistiz, dinlerle ilgili düşünce biçimimizden, ancak yanlış olduğun nokta şu, biz materyalist sosyalistleriz. Ateizm ile bunu birbirine karıştırıyorsun.

Sen ateistsin ancak türkçüsün değil mi? Aramızdaki fark burda, biz ırka, şehire, adamına göre bakmayız, bakamayız. Lokal vicdan yapamayız, Esad yargılanmalı, Obamada, ışidcilerde, Başımızdakilerde, suç işleyen herkeste, ancak "bunu yalan makinası basın ağzıyla " öğrenilmiş bilgiyle "lokal " vicdanla değil, evrensel vicdanla yaparız biz.

Halepe ateistler neden tepki göstermiyor? Neden hepsine gösterdiğimiz(tüm coğrafyalara ve suçlulara) size yetmiyorda bölgesel tepki, kişiye özel tepki bekliyorsunuz?

Sorun sizce bizde mi? Sevgili Baybars, vicdan vurgumu iyi algılayıp irdeleyip "sosyalist" enternasyonal vicdan diye adlandırdığım, ayırt etmeksizin bir bütünü parçalara bölmeksizin adalet ve haksızlığa karşı durmak gerekliliğini anlayacağını umut ederim.

Haksızlık yaptığımı düşündüğün yerler var ise belirt lütfen.

Şimdilik saygımla gittim...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:25 .