![]() |
Anayasa Değişikliği
Tayyib'i tebrik etmek gerekiyor, ilginç bir ülke yarattı, meclisin kendi kendini fesh etmeyi görüştüğü esnada TV kanalları evlilik programları yayınlıyor :)
Alıntı:
#AnayasaDeğişikliğiDiktatörlüktürTekAdamlıktır #TekAdamlığaHayır #DiktatörlüğeHayır #AnayasaDeğişikliğineHayır |
Birgun.net
Alıntı:
|
İnce'nin açıklamaları şu şekilde:
Bugün TBMM'de çocuklarımızın geleceği oylanıyor. Cumhuriyetimizin, devletimizin geleceği oylanıyor. Anayasalar bir toplum sözleşmeleridir. Anayasalar uzlaşma gerektirir. Anayasalar sözleşmedir ortak akıl gerektirir. Bugün yapılan oylamaların hiçbirisinde ortak akıl yoktur. Türkiye'nin geleceğini kapıla kapılar arkasında 2 avukatın hazırladığı Anayasa belirleyecektir. Kapalı kapılar altında hazırlanan bu metinde bir dayatma vardır. Milletin geleceği, çocuklarımızın geleceği ne yazık ki bir dayatmanın üzerine kurulmak istenmektedir. Böylesine önemli görüşmeler yapılırken ne yazık ki Meclis TV maç yayınlamaktadır. O TRT'ye sesleniyorum; yazıklar olsun size, o elektrik faturalarından aldığınız TRT payı haram zıkkım olsun size. Meclis'in önünde TOMA'lar bekliyor, Baroların STK'ların protesto etme hakkı engelleniyor. 15 Temmuz'da FETÖ'cülerin yarım bıraktığı darbeyi ne yazık ki bugün AKP tamamlıyor. Meclis'i bombalamakla Meclis'in yetkilerini gasp etmek aynı şeydir. http://www.yurtgazetesi.com.tr/vekil...klamasi/20437/ |
✔ Mehmet Parsak'ın düne kadar karşı olduğu yeni anayasaya eleştirel tweetleri;
- Halen başkanlık peşindesin. evet birgün başkan olacaksın ama bu, işlediğin suçların cezasını çekeceğin koğuş başkanlığı olacak. - Akp'nin önerdiği ve RTE'nin istediği başkanlık rejimi değil, başkancıl rejimdir. Tıpkı balıkcıl'ın balık değil, kuş olduğu gibi. Mehmet Parsak döndüyse vardır bir keramet, diğer mhp'liler de Mehmet Parsak'ı izleyebilirler. Benim mhp'den yana umudun yoktu zaten. ✔ Gelmesi olası sistemin adı Süper Cumhurbaşkanlığı sistemidir. İran'da ki sistemin aynısıdır. Cumhurbaşkanı'nı Yüce Divan'a göndermek sözkonusu olduğunda, gönderecek milletvekillerinin bir kısmının ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamının Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek olması karşısında, Cumhurbaşkanına yargı yolunun açılmasının pratik bir yararı yoktur. Partili ve güçlü Cumhurbaşkanının milletvekillerini belirleme etkisi de gözetildiğinde, Türkiye'de artık yasama, yürütme ve yargı üzerinde geniş yetkilere sahip bir Cumhurbaşkanı olacaktır. ✔ Anayasa değişikliği ile TBMM'nin yürütmeyi denetlemesi de tümüyle ortadan kaldırılmaktadır. Meclis'in yürütmeyi denetleme görev ve yetkisi metinden çıkarılmakta (m.89); Meclis'in yürütmeyi denetleme yolları olan güvenoyu, gensoru, Meclis soruşturması yöntemleri kaldırılmaktadır. Yargıç ve savcıların kendi içlerinden HSK'ya üye seçmeleri uygulamasına son verilmektedir. Böylece uluslararası yargı organlarının ilkelerinden biri, bir kez daha ihlal edilmektedir. |
✔ Başbakan Elgin Koçubaba, 10 yaşında bir çocuktu 23 Nisan 2010 yılında ve RTE'nin "yetki artık senin, ister asarsın ister kesersin" söylemiyle iznini aldıktan sonra birkaç istekte bulunmuştu. 23 Nisan Başbakanı Elgin Koçubaba, satrançın zorunlu ders olmasını istiyordu vs.
✔ 10 yaşındaki o çocuk, başkanlık sistemi yörebinde RTE'ye ayar da vermişti 7 yıl önce. Elgin Koçubaba, gazeteciler tarafından başkanlık sistemi yörebindeki soruya "Bu konuda sayın Başbakan'a katılmıyorum. Başkanlık sisteminin gelmesini istemiyorum. Atatürk ülkemiz için Cumhuriyet'i uygun gördü. Ülkemiz için en iyisinin Cumhuriyet olduğunu düşünüyorum" yanıtını vermişti. |
Hiç şaşırmadım...
Cumhuriyet.com.tr Alıntı:
|
Cumhuriyet.com.tr
Alıntı:
|
Kafa goz kira kira tam gaz devam.
|
https://lh3.googleusercontent.com/-F...2-p/zhyf10.jpg
Mafyacı Rıdvan Dilmen, Karısını döven ve İETT şoförüne saldıran Burak yılmaz, Askerlikten kaçan vatansever Murat Boz, güçlü Türkiye için evet istemişler. 12 eylül referandumunda Hakan Şükür'ün "evet" yazılı şapkasıyla RTE ile aynı otobüsten yurttaşlara seslendiği mitingi anımsadım. |
✔ Hayır diyeceğini iddia eden akpartili sütçü vatandaş "Biz açıkta süt satıyoruz, açık sütcüyüz biz. Az çok geçinmeye çalışırken açıktan süt satmamızı engellediniz. Artık almış olduğunuz 30-40 bin liralık maaşınızdan bize de bir miktar sadaka, -köprü altlarında dileneceğiz çünkü- geçerken bize de 1-2 lira bir sadaka atarsınız artık. Referandum oyuna Ak Partili olarak 'hayır' diyorum ve tüm bakanlarımı milletvekillerimi kınıyorum" dedi.
✔ Ardından, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün doğrudan arzına ilişkin "Çiğ süt satışının yasaklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil" dedi. Akp bir oy yitirmemek için 3 saat içerisinde hemen açıklama yapması bana vaybe dedirtti. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:39 . |