![]() |
AKP'den sonra dil yozlaşması
Akp'den öncesi ve sonrası yabancı gözüyle Türkiye'de ahlak ve dil ne gibi bir değişime uğramış diye bir araştırayım dedim, ancak daha yolun başındayken gördügüm manzara yeterli ip ucu verince araştırmayı orada kestim.
Yabancı kaynaklarda, makalelerde, yorumlarda halkın ne gibi bir değişime uğradıgını gösteren kelimelerin tamamını alta geçtim. Alta geçtigim kelimeler yine bir dilbilimci olan bir yabancının dikkatini çekmiş ve liste yapmış, ben de oldugu gibi hiç dokunmadan buraya aktardım. İçinde normal gibi görünen kelimeler günlük yaşamda farklı anlamlarda kullanılabiliyor. Yabancıların genel bakışına göre Akp'den sonra ülke bu hale gelmiş... Amina koyim Estarabim Oku, adam ol Yengeç Aslıhan Abazorus Rex Türkiye Dasney Şerro Tirrek Hüseyin Zdravstvuyte Bonzai Berker eren Biseksüel Amk Bisiklet Adam haklı beyler Hard Gard Bkz. Tori amos Hasiktir Anan Özçekim Selfie çekmek Benim gibi Reyhan Dashamajan Lan |
Ek olarak:
Aynen öyle, Hani, Yâni, Vs, vs... Bu arada; özellikle bayanlarda (S) vurgulu (Ş) telâffuzu tavan yapmış durumda. "Şey" kelimesi "Sey" olarak çıkıyor ağızlardan. "Mercimek" yerine Meaaarcimek" şeklindeki abuk-subuk telâffuzlar da cabası. Amerikan aksanı ile konuşmak "moda" olmuş. |
Para'dan sonra ne dedin sen söyleminin siyasi versiyonu; Evet'den sonra ne diyor bu akp'liler?
Sultanbeyli halkından, evet den sonra ne dendiği anlaşılamayan referandum yanıtı; Kadın versiyonu için bakınız; Ne dediği anlaşılmayan türbanlı kadın: Twitter. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:30 . |