![]() |
Ekonomik boykot: T-Ü-K-E-T-M-E-Y-E-L-İ-M !
Facebook'ta bir dostumun yazısında vurguladığı gibi, TÜKETMEYELİM bakalım neler olacak.
Alıntı:
Alıntı:
|
Cumhuriyet.com.tr
Alıntı:
|
Tüketmeyelim demek kolay .Arkasından gelecek depreme hazır mıyız.
Biz tüketmezsek bizden devlet vergi alamayacak vergi alamadığında emekli maaşı veremeyecek. Biz tüketmezsek üretim alanları çalışmayacak bu alanlar çalışmadığında çalışanlar işten atılacak. Biz tüketmezsek bankalar bize kredi veremeyecek o zaman banka işçileri işten atılacak. Biz tüketmezsek moda sektörü iflas edecek burada çalışan işçiler atılacak Bir düşünelim tüketmezsek neler olabilir. Tüketmezsek nakliye duracak yollarda kamyon göremeyeceğiz. Borçlar ödenmeyecek intihar vakaları çoğalacak. Sokaklara işsizlerle dolacak hırsızlık ayıplanan bir şey olmayacak. Kapitalizm 3 ayak üstünde durur 1.Üretim ayağı 2.Dağıtım ayağı 3.Tüketim ayağı. Bu ayaklar sermaye birikimi, insan ihtiyacını karşılama, İstihdam yaratma, işlevleri de görür. Şimdi düşünelim tüketmezsek başımıza gelecekleri Eğer kapitalizm i top yekün karşımıza almayı göze alıyorsak Tüketimden başlamak çağımızın en önemli silahını elimize almış oluruz önce niçin neye ve ne kadarına karşıyız enerjimiz buna yetecek mi. Eğer sonuna kadar kapitalizm e karşı değilsek çok gürültülü laf söylemeyeceğiz Eğer kapitalizm içinde kalarak bir iktidarı bir bankayı veya bir holding i karşımıza alacaksak buna göre küçük lokmalar yutacağız. Öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım Sözümüzü tartıp ta söyleyelim. Önce kime ne kadar karşıyız onu belirleyelim Boykot edeceksek kime ne mesajı vereceğimizi önceden hesaplayalım . En kötüsü arkamıza taktığımız yığınları yarı yolda bırakmamaktır. Güven en önemli siyasi staratejidir. |
Acikradyo.com.tr
Alıntı:
|
Ülkeye tasarruf da lazım tabii. Keynesçi mantığa göre tüketim lazım ama Hayekçi mantığa göre tasarruf lazım. Her halükarda biraz abartmıyor muyuz? Şüpheci Dinsiz sen de forumu iyice propaganda yerine çevirdin walla.
|
ben bir kac gundur sigara almiyorum sahsen. Alkol de bir iki bira ictim referandumdan sonra. Ki, sabah yada aksam zaman dilimi fark etmeksizin istisnasiz hergun icen biriydim.
Tuketmeyecegim bir sure. Ya politik bir tavir bu benimkisi yada psikolojim bozuldu. |
Ben çoktan seçiyorum alışveriş yaptığım esnafıda , markalarıda. Üretime (toprağa) dönmeliyiz, şaka değil, çocuklarımıza üretmeyi öğretmeliyiz.
kendi kendine yetebilenler direnebilir geleceğin sorunlarını aşabilir. Emekli maaşına ,patron anlayışına, sermayeye bağımlılıktan kurtarmalıyız çocuklarımızı, şaka yapmıyorum, tarım ve hayvancılığı öğrenin, öğretin , hobi gibide olsa yapın ve görün farkı. Neden üreten yerlerde hayır oranı dahada yüksek çıktığını düşünün anlarsınız. Bağımsızlık üretmekten geçiyor, toprak diyorum , su diyorum, ki geleceğin asıl savaşı su gerçeğini yakında hatırlayacak herkes. Şimdilik saygımla gittim... |
Bu tür boykotların bir anlam ifade edeceğini, etki edeceğini sanmıyorum, çünkü etki edebilecek düzeyde olsaydı, milyonlar sokağa çıkmış, hukuksuzlukların geçerliliği kaldırılmış olurdu, kısaca toplumda, etki edecek düzeyde duyarlılık yok, daha verdiği oya bile sahip çıkmıyorken...
Hukukun aleni çiğnendiği bir ülkede, halk sokaklara dökülmemişse, orada bilinçli, sosyal bir toplumdan, demokrasiden söz edilemez. Bu koşullarda belirleyici olan sokaktı, bu yok gerisi kuru bir avuntu... 24 küsür milyon(hileyide silince) insan hayır demişse, ama haksızlığa uğramışsa, çalınmışsa, oyun oynanmışsa, oy'una sahip çıkacak, çıkmak zorunda ve mevcut durumda bunu yapmanın sokak dışında bir imkanı, yolu yok. Olası tüm hukuki yollar hukuk dışı bir çete yönetimi, faşizm koşullarında denendi ve alınan cevap faşizm koşullarının kolay cevabı oldu, hadi lan oradan sizi kim takar, hukuku kim takar denip çıkıldı. gerçi Ali gitse ne yazar Veli gelse ne yazar, vitrin aynı değişen vitrin mankenleri de denebilir, ama toplum mankeni bile değiştirmenin yolunu edinmiş olur, böylece öğrenir ki vitrinide böyle değiştirlebilir. Demokrasi kültürü masabaşında veya tepede birilerinin hamaset nutuklarıyla elde edilemez, öğrenilemez, ancak fiiliyatda, hayatla, yaşayarak edinilebilir. |
Lenin,in bir sözü vardır. Vurup yıkacak gücün yoksa ayaklanma ile oynama. der.
Bu ülkenin bu duruma gelmesinin ana nedeni Solcuların, devrimcilerin yoksulları yoksul mahallelerini dincilere tarikatlara cemaatler bırakmasıdır. Bu gün bu iktidarı destekleyen çok büyük güç yoksullardır. Bu referendumda da bu destek yine aynı sosyal çevreden geldi. Eğitimli kişiler bu desteklerini çekti. Bu gurupları sokaklara çıkaramadığında ne sokak eylemleri ne boykot anlayışı bir sonuç getirmez. Bana göre hedef kitle yoksul mahalleleri ve kentleri olmalı. Bütün ekonomisyenler 2017 yarısında ve 2018 de büyük bir ekonomik kriz ön görüyor. Bazıları ise Türkiye beton duvara son hızla vuracağından söz ediyor. Bu iktidar bu referendumda tam kurtulması gerekirken hile yaparak çok büyük bir risk aldı ve bütün olacakların sorumluluğunu tek başına yüklendi. Bence boykot veya sokak eylemleri yerine hedef kitlelere yönelmeli çünkü onların bize bizim onlar ihtiyacımız daha çok olacak. Bırakın CHP yasal yarışını sürdürsün bu hükümeti yaptığı hilelerle dünyaya şikayet etsin.Zaman bizim aleyhimize gelişmiyor devleti yönetenleri zor günler bekliyor. Devrimciler için en kötüsü de yoksul halka kızmaktır. Onlar günlük yaşar devrimciler gelecek planları kurarak yaşar. Zaten idoloji budur. |
Yüksek seçim kurulu şaibeye çanak tuttu, bu insanın zoruna gidiyor. Hani pusula dalaveresi olmadan aynı sonuç çıksaydı şahsen benim zoruma gitmeyecekti çünkü zaten beklediğim bir sonuçtu. Fakat %1 ile kaybetmek ve %1'i değiştirecek çoklukta mühürsüz kayıtdışı pusulanın YSK tarafından kabulü, bende hayal kırıklığı yarattı ve acaba çıkan sonuç gerçek mi düşüncesine neden oldu. Ekonomik boykot ise malesef işe yaramaz. Şahsen ben dolaylı vergilerin dışında kalan hangi ürünü tüketiyorum acaba? Hiçbirşey! Ulaşımda kullandığımız AKBİL'de bile KDV var. Metrobüs ile boğaz köprüsünden geçiyorken bir daha %18 KDV alıyor devlet. Nasıl boykot edeceksin, altın ve pırlanta almayarak mı? Çünkü kdv'si olmayan ender ürünler arasında altın ve pırlanta var!
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:17 . |