![]() |
Ben deistim
Ben deistim.Cok dusundum yasaıdgım olaylar sonucu. Hiçbir insanın dierinden daha ustun olmucaını dusundum. O yuzden peygamber dusuncesini attım kafamdan. kitap dusuncesini dın dusuncesini.
|
Ya Tanrı düşüncesi :?:
|
1-Acaba Tanrı evrim teorisinin gerçekleşmesi için gerkli tüm ortamı (maddeyi ve tabiat kanunlarını) yaratıp daha sonra bütün bunların gerçekleşmesini seyrediyor olamaz mı? Atesitler bunun aksini nasıl ispatlamışlar ki Tanrıyı tümüyle reddediyorlar? Evrim teorisinde dinlerden bağımsız böyle bir Tanrı inancı olamaz mı? Evrime inanmak mutlaka Tanrıyı reddetmek midir? Neden?
Peki deistler öldükten sonra dirilmeye inanıyorlar mı? Saygılar... |
Quantum ilkelerine göre evrenin yoktan var olduğu bilindiğinden beri, Tanrı kavramı ebediyen yok olmuştur. Bu tartışmaları çok önceleri yapıyor olsaydık, bu tür sorular sorulurdu. Ama şimdi bu sorular anlamsız.
|
Deizm inancıyla ateizm inancının teoride birbirinden ufak bir farkı olsada pratik anlamda farklarının olmadığı düşüncesindeyim. Yani sadece evreni yaratıp bunun dışında hiç bir şeye karışmayan bir tanrı inancının yaşam pratiğnde ateistlerden ne farkı olabilir?
Deistler Evrim teorisine inanabilir. Agnostiklerde öyle. Mekorkmaza yanıtım evet. Evrim sadece ateist inancı doğrulamaz bence. Ama sanırım ateistler, deist ve agnostiklerden fazla sayıda olduğu için böyle bir izlenim doğuyor. |
deizm ateizm yolunda önemli bir adımdır.
seni ateist yapmak için çaba harcamamıza gerek yok. yaşam tecrübelerin sana tanrının var olmadığı kanıtlayacak, bunu kendin anlayacaksın. düşünen bir olduğun için böyle söyledim. |
Ben Ateist bir ailenin cocuguyum. Bazı olaylar yasadım ve yasamaktayım. Bunların ne kaynağını ne de çözümünü buLabiLdim. Tanrıya sıgındım.Bazı sheylere acıkLık kazandıramıyor insan.. Psikiyatrlar yetersiz kalıyor.Sen ve duvarlar, herkes gittikten sora ba$basasınız. Buna ihtiyacım vardı.Yardıma ihityacım vardı.
Ölünce nereye gideceimi biliyorum. Belkide Doğmayanların yanına ..Ne cennet var ne cehennem ,ne isa var ne muhammet.. Yalnızca sen varsın.Ve uzaklarda da olsa..bi ışık var.. |
?
Neden insanlar yardıma ihtiyaç duyduklarında görünmeyen bir varlığa sığınırlar?Var olmayan bir şey nasıl yardım eder insana?İnsan neden tanrıya yüklediği o akıl almaz kudretin kendi bedenin de olduğunu fark edemez?Ve neden kendi yarattığı bir '' varlığın '' kendini yarattığına inanmak ister?
|
Felsefe hocam şöle demişti "aklın bittigi yerde allah baslar" sanırım aklımı her kaybettigimde yeni bir Tanrı yaratıorum
|
İnsanlar zor durumlarla karşılaştıkları zamanlar sığınma içgüdüsü harekete geçer.Belki ben de o yüzden dinsiz olmama rağmen tanrının olabileceğini düşünüyorum.
Ama yinede deist veya ateist pek farklı değilerdir bence.İkisinin en önemli ortak özelliği dinlerin saçmalıkların farkında olmalarıdır.Tanrının varlığı yada yokluğu bu ikisi için sadece bir ayrıntıdan ibaretttir.Bu kişiler temelde aynı seyi savunur ve akıllarını kullanmayı bilirler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:32 . |