![]() |
Alçakta Yüksekte yatan Erenler
Alçakta Yüksekte Yatan Erenler Yetisin İmdada Aldı Dert Beni Başımı Alıp Hangi Yere Gideyim Gittiğim Yerlerde Buldu Dert Beni Oturup Benimle İbadet Kıldı Yalan Söyledi De Yüzüme Güldü Yalın Kılıç Olup Üstüme Geldi Çaldı Bölük Bölük Böldü Dert Beni Üstümüzden Gelen Boran Kış Gibi Yavru Şahin Pençesinde Kus Gibi Seher Çağı Bir Korkulu Düş Gibi Çağırta Çağırta Aldı Dert Beni Abdal Pîr Sultanım Gönlüm Hastadır Kimseye Diyemem Gönlüm Yastadır Bilmem Deli Oldu Bilmem Ustadır Şöyle Bir Sevdaya Çaldı Dert Beni Pir Sultan ABDAL . |
Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana
Mevlam gül diyerek iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı Milletin sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana Yiğit muhtaç olmuş kuru soğan Bilmem söylesem mi söylemesem mi Mahzuni Şerif’im dindir acını Bazen acılardan al ilacını Pir Sultanlar gibi dar ağacını Bilmem boylasam mı boylamasam mı Mevlam gül diyerek iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı. Aşık Mahsuni Şerif. Sazın birde bu tarafına vuralım ki Zonguldak ta 1500 kişiye verilecek toprağın altında ki ekmek için binlerce işçinin ekmek için çektiği eziyet görülsün. Devletin onlara verdiği acı hissedilsin. HABER:1500 kişilik işe 50 bin başvuru bekleniyor: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:59 . |