![]() |
Komünist Başkan'dan verdiği destek için şarkıcı Athena Gökhan'a seçim cevabı
Geçtiğimiz günlerde Tunceli Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nu desteklediğini açıklayan şarkıcı Athena Gökhan'a cevap geldi. Twitter'dan yaptığı paylaşımla dikkat çeken Gökhan'a belediye başkanı adayı Fatih Mehmet Maçoğlu cevap verdi.
Athena Gökhan, geçtiğimiz günlerde bir tweet atarak, Ovacık Belediye Başkanı ve Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu övmüş, "Her ne partiden olursa olsun benim gönlüm Fatih Mehmet Maçoğlu gibi hisseden, davranan, hizmet eden bir belediye başkanından yana. Onun gibi birçoklarının çıkması umuduyla" açıklamasında bulunmuştu. Tunceli Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, şarkıcı Gökhan Özoğuz'un bu açıklamasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Gökhan'ın dışında birçok sanatçı, yazar, akademisyen bize dair güzel söylemleri oldu. Biz çok mutlu olduk. Bu ülkenin vicdanı, hala bir arada yaşamayı destekliyor. Bu ülkenin vicdanı o umudu besliyor. Biz de bu umudun bir parçası olmak istiyoruz. Çaba harcıyoruz. O açıklamalar bize enerji verdi" dedi. http://m.haber7.com/medya/haber/2838...a-secim-cevabi |
Belediye Başkanı ne yapar?
Belediye Başkanı görevi alanındaki alt yapı, iskan, taşıma, doğal(tarım,bahçe vb.) sorunlarla ilgilenip bunların geliştirilmesini planlar. Ana görevi hizmetlerin idamesidir. Kalan zamanında da genişletici işler yapar. Bizde belediye başkanı napar? Rüşvet düzeni kurup inşaat mafyalarına iskan vermek, doğa katliamı, siyasi parti yalamak, rant için işletme kurmak, etrafta konu komşu dost parti erbabına para saçmak, hacc ve umre gezisi düzenlemek, taylanda turistik İŞ seyahatleri vs.. Şu anda bayındırlık bile kaçak yapıları sallamıyor. Memleket kendi kendine gidiyor hadi bakalım. |
Maçoğlu nu her gördüğümde mutlu oluyorum. Seviyorum bu adamı . Huzur doluyorum. Ülkenin gizli vicdanı galiba bu adam. Harcanmasından korkuyorum.
Örnek olmak sadece MAÇOĞLUNA yakışıyor. Örnek alınacaksa tercih Maçoğlu olmalı. Diyebilirsiniz ki ! Neden bu adamın elini yüzünü bu kadar yıkıyorsun ? Türkiye gibi bir yerde kimliğin dahil en kısıtlı imkanlarla TERÖRIST ilan edilmeden belirgin bir başarıya ulaşmış olduğu için diyebilirim. Düşünebiliyorsunuz , komunist başkan deniyor kendine. Türkiyede komunist ne demek ? İşte tam bu esnada Athena nın bu destegi gercekten kıymetli. Diger sanatcılarında bilim egitim yazar cizer kim varsa destek vermesi gerekir. Ünlümüz PORTAKALI da unutmayalım. Komunist başkan derken halka onu sempatik olarak gösterebilen ve basarılarını sıralayan Fatih Portakal da gayet tarafsız bir şekilde Maçoğlunu halka duyurttu. Komunist algısı Maçoğlu üzerinden gayet başarılı gösteriliyor. Kötü komunist var mı ? Bence yok. Komunistleri tanıyana kadar birilerinin propagandası altında nefret ettirildiğim komunist insanların ; en dürüst insanlar olduğunu bilememenin suçluluğunu halen yaşıyorum. Komunistlerden insana , hayvana , dogaya ve hatta o çok tapındığınız inançlara dahi zarar gelmez. Ben komunistmiyim ? Olmak istiyorum. Ben Ateistmiyim ? Oldum. Bu ikisi birbirinden o kadar farklı ve o kadarda yakın ki toplumda anlayan çok az. Komunizmi inanç olmaktan tutunda terörist olmaya kadar suçlayan o kadar çok şaşkın var ki ? Ne dediğinin farkında değil. İnsanların huzur ve güven içinde gelecek ve yaşam kaygısı duymadan , savaş ve katliam duygularını ögrenmeye dahi fırsat bile bulamadan yaşayacakları en güzel yaşam biçimi .. Abarttım mı ? Yooo az bile dedim. Gördüğü sakala bile komunizm yakıştırması yapan acayiplerle yaşamak insana zulum oluyor artık. Ya oli Ya ızır Ya gomunizm. |
Benim dikkatimi ceken dangalakça bir durum var. HDP sehrin bir tanesinde akp'yi durdurmak icin Iyi partiye destek verecegini acikladi.
Fakat tunceli'de komunist basgan'i desteklemediler. Hatta ataturkcu, patatesçi falan diye dalga gectiler. Ulan bu adam emekci degil mi? Bir komunist bir kurt aydinina, iyi partili bir milliyetcinin oldugundan daha mi uzak? Kürt arkadaslar kizmasin ama sizce de HDP'nin tunceli'de basgan'la rekabet etmesi dangalakça degil mi? Not- yemin ediyorum. Eger su adam tuncelide basgan olamazsa, omrumun sonuna kadar hicbir dersimliyi affetmeyecegim. Hdp ymis. Kıçımın hdpsi. |
Karakedi yaklaşımın çok hatalı. Duygusal
Tunceli , Maçoğlunu tercih etmeyebilir. Bundan daha normal bir durum olamazki. Tuncelide tercihini yapar ve hep beraber saygı duyarız tercihlerine ve zamanı değilmis deriz. Mesele hdp olmasada , ülkede ki hdp algısı kürtçülüktür. Aynı mhp ve türkçülük gibi. Bu öyle büyük bir sorundurki , Tuncelide insanlar bu durumu göz önüne alarak tercihini kullanırlar. Kim bilir herkesi şaşırtıp Macoğlunu belediyelerine başkan yaparlar. Zaten Türkiye de tüm algılar birbirine sokulmuş. Komunist denilince pkk cı sanan o kadar büyük yığınlar var ki . Mhp diyince Türk sanılması gibi Akp deyince müslüman sanılması gibi Tusiad diyince memleket sevdalısı sanılması gibi. Fatih maçoglunun şuncu buncu sanılması gibi . Ne olursa olsun Maçoğlu vicdanımızın gizli sesi onun başarısı kendimizin başarısı gibi oldu. Yürü be Maçoğlu. |
hacı hdp ilk defa akpye karşı chp ve iyi parti ile gizliden zayıf bi iş yürüttü.
anlaşamasalar da önemsemediler. chp - iyi parti iyi sınav veremedi. hatta iyi parti olması gereksiz başlı başına. kılıçdar yerine chpye akşener gelse idi iyi olurdu. akşener klasik popülarist siyaset yapıyor ama kılıçdarın kazanamayacağı da belli bile bile lades. maçoğlunu kimse istemez sevmez çünkü tüm partileri alaşağı eden bi tarzı var. siyasetçiden çok belediye başkanı gibi davranıyor. ama tuncelide ovacıkta bunu başlatmış olması hem şans hem şanssızlık. türkiyenin geri kalanına sesini duyurması daha zor ve geç oluyor. ayrıca kimsenin maşası değil bireysel bir teşebbüs. en önemlisi bölge ile örgütlü bölgenin öz teşebbüsü. iyi parti milliyetçi bi parti değil bence. hani new age akımlar gibi bir new party desek onun gibi. herkes farklı telden çalıyor. aslında bir bakıma hdpye benziyor. onun harici hdp'de üyeleri her ne kadar farklı farklı görüşlerde olsa da milliyetçi bir partidir ona bakarsan, bir Kürt olmayanın veya Kürtlere uzak olan birisinin hdpye oy vermesi için pek bir sebep yok, çünkü sadece milliyetçi sol eksenli siyaset yapıyor Yunanistandaki gibi. hala da arasına uluslararası örgütlerle mesafe koyup koymadığını bilmiyoruz. johannes hanhla görüşüp kesin tavır değiştirdiklerini gördükten sonra kukla parti olduğunu anlamıştım. brükselden nasıl talimat gelirse artık :D şu sıralar abde yarı yolda bıraktı. ben hdpden bi kişiyi tanıyordum(şimdi mapusta) ve ne kadar çürük olduklarını biliyorum aynı akpliler gibi. bi öze dönüş olmadıkça başarılı olamayacaklar. hdpnin olması akpnin işine geliyor çünkü o bölgede chpnin ve diğer solun oyunu tamamiyle kesti. bu arada hdp kayyumlara kadar çok iyi bölgesel anti-atatürkçü anti-türkiye söylemleri geliştirdi geri dönülemez bi yabancılaştırma yaptılar. şırnak hakkari bitlis van gibi yerlerin bu saatten sonra türkiye'ye entegre olması imkansız. |
Alıntı:
ama hdp'nin solcusundan sağcısına, kürtünden türküne herkesin sevdiği, saygı duyduğu bir sosyaliste destek vermek yerine dalga geçerse ben bunu anlayamam. hdp'nin yapacağı iş çok basit. tuncelini adayını çekecek ve fatih maçoğlu'nu destekleyecek. bitti bu kadar. bunun dışındaki herşey boş gevezelik. fraksiyon lakırdısı. gayet basit bir soru soruyorum yahu. tövbe estafur şimdi bir laf diyeceğim HDP bu gözünü sevdiğim iyi partisini destekliyor da, ulan arkadaş bir sosyalisti neden desteklemiyor? ha? hdp'nin gözünde bir ülkücü bir sosyalistten daha mı değerlidir? tekrar diyorum. eğer maçoğlu tuncelide kazanamazsa, yemin ediyorum tayyip bunların hepsini toplayıp hapse atsın üzülürsem namerdim. |
Sevgili karakedi
Hdp nin sosyalizm gibi bir derdi tasası yokki! Neden adayını geri çeksin? Senin kafandaki Hdp sosyalist /komunist gibimi görünüyor? Hdp yi kuran barış sürecinin mimarı olan akp dir. Bunu bilen bilir. Bdp olan kürtcü parti o kadar hafızalarda yer etti ki , barıs sürecinin mimarı akp bdp yerine abdullah ocalanla birlikte Hdp yi kurup süreci devam ettirmek istediler. Hdp sözde tüm ülkeye ve halka hitap edicekti sözde . Akp ve abdullah öcalanın hesapları bunun üzerineydi. Artık her ne olduysa Bdp ve akp arasındaki süreç bozuldu . Sonrası mhp liler IN hdp liler out oldu. Bunlar bilinen şeyler. Doguda ve G.doğuda halk BDP nin HDP olmasından sebep fikrinimi değişti ? Hayır. Fakat batıda Hdp nin kürtcülük yapmadığı sosyalist olduguna dair bir algı olustu ve malum seçimlerde neredeyse % 14 oy oranını yakaladı ve malum son ( derinler iş başında ) Daha sonra hendekti , pyd idi bilmem neydi batıdan gelen destek zayıfladı. Hdp de esas çiizgisine ve politikasına döndü. Kürtçülük. Bu sebepten hdp lilerin sosyalist düşünecegi yanılgısı ile Maçogluna alan açıcaklarını sanma. Hdp sag görüşlümüdür ? Hayır Hdp sosyalist düşüncedemidir? Kısmen Hdp nedir ? Baskın bir kürt özgürlük mucadelesidir. Bu durum ortada iken onlardan sosyalizm beklenmez. Bilmem anlatabildimmi ? Hdp sosyalizmi içselleştirmiş olsaydı. Gezide sosyalistlerin yanında dururdu. Durdumu ? Hayır. Sol sosyalist komunist fikirli düşüncesine sadık insanlarla hdp pkk cizgisindeki insanları birbirine karıştırmamak gerekir. Pkk kürt halkı tarafından özgürlük savaşcısıdır. Hdp de onların siyasi ağzıdır. İsin garibi Türkiyenin yasal bir partisidir . Ve bu partiye baskı harici hiç bir yaptırımda bulunamazlar. Nedenide herkesin malumu. Bak hdp o bölgede bir güç alanı ele geçirmışse hiç kimseye geçmesini istemez. Bu isterse Maçoglu olsun. Maçoğlu onlar için yok edilmesi gereken bir rakiptir. Maçoğlu halkın gönlünü alıp belediye başkanı olsa dahi çok zor günler geçirir o belediyede. Komunist oldugu için devletin değil pkk nın hedefinde olur. Kimse kazandıgı alanı kayıp etmek istemez. Maçoglu bunları hepimizdem daha iyi biliyordur. Tunceliye aday olmak cesaret isterdi ve cesaret etti. |
Alıntı:
Reiz son dönem pkk üstüne gitmese, maçoğlu ve bazı kayyumlar çoktan ortadan kaldırılırdı diye düşünüyorum. BBP başkanı gibi(islamcı sağda rakip kalmaması gibi). Fırat Ajansı vb. de suçu devlete atardı. Uluslararası medyanın şeysinde değil ama orada da tayyib komünist başkanı vurdu diye yazarlardı. İnan bir çok hdp ilinde eğitimli, idealist adaylar siyasetten uzak tutuluyor. Bölgedeki nitelikli kişiler zaten göç etmiş çöp gibi çomarlar kalmış. Bi kasaba yoluna pkk bomba koyuyor askerler geçerken patlatmak için. Sonra yol bozulunca kasaba şikayetçi oluyor. Ortaya çıkan söylentiye göre bombayı koyan pkk değil asker oluyor. Lakin kimse kasaba yoluna asker niye tüp koyar diye sorgulamıyor :D olur olur ya.. Yine pkk ajansları olayı güzel yediriyor. Fransızca çevirili siteler bile türk devleti kürt bölgelerinin yollarını patlatıyor diye haberler vs. vs. Açıkçası olayın çözümü o kadar karışık ki. Yani Tunceli Türkiye midir onu kararlaştırmak lazımdır. Açıkçası Türkiye olmak istemeyen bir yeri de Türkiye'de tutmak o bölgeden yayılan fikir ve göçle diğer bölgeleri de kaybetmek anlamına geliyor. |
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:18 . |