![]() |
zühruf suresi 45. ayet hakkında
Y.N.Öztütürk meali
45.SENDEN ÖNCE GÖNDERDIĞIMIZ RESULLERIMIZE SOR: RAHMAN'DAN BAŞKA KULLUK/IBADET EDILECEK TANRILAR YAPMIŞ MIYIZ? Bu ayet hakkında 2 sorum olacak 1.Muhammed istediği zaman önceki resullerle görüşüp konuşabiliyormuydu ? 2.kim kimi tanrı yani rahman yapmış ? bu konu hakkında açıklamalarınızı yazarsanız sevinirim. |
Re: zühruf suresi 45. ayet hakkında
Ne olacak okuma yazma bilmeyen birinin saçmalıklarından başka bişe değil.
|
Alıntı:
İslam'da bir kesim mirac'ın bir rüya olduğuna inanır ve Muhammed'in göklere çıktığını reddeder. Ama Necm suresi 12-14. ayette Muhammed'in Cebrail'i Sidretül Münteha'da gördüğünü yazar. Bu ayetten ayrıca önceki resullere sormayı, önceki kitapları araştırma olarak anlayabiliriz. 2- Burada kastedilen Lat, Uzza, Menat, Hübel gibi putlardır. Putperestler en büyük tanrıya yani El-İlah'a inanır ama putları da aracı, şefaatçi ilah ya da ilahe olarak görürlerdi. Ayet buna işaret ediyor ve "Ben hiç bir elçiye Rahman'dan başka tapılacak ilahlar bildirmedim" demek istiyor. |
sevgili pante
bu ayet muhammedin çelişkilerini ortaya koyan şeytan ayetlerin kuranda kalan kısmı gibi geliyor bana, bu ayette bir tür günah çıkarma seziyorum, muhammedin süpermarket gibi din merakının ürünü bu ayet, her insan gibi eski inançlarından kolay kolay kurtulamadığı için *lat ve uzza yı şeffat duyulan varlıklar ilan etmiş, tepkilerden sonra bana bunu şeytan söyletti demişti, bu ayet sanki o günah çıkarmanın devamı gibi geliyor. dikkat ederseniz burada hitap sadece muhammede. |
Diyanet Çevirisi:
Senden önce gönderdiğimiz elçilerimize (ümmetlerine) sor! Rahmân'dan başka tapılacak tanrılar (edinin diye) emretmiş miyiz? Bu çeviri; SENDEN *ÖNCE *GÖNDERDIĞIMIZ *RESULLERIMIZE *SOR: *RAHMAN'DAN *BAŞKA *KULLUK/IBADET *EDILECEK *TANRILAR *YAPMIŞ *MIYIZ? Arada ufak bir fark var. |
Sevgili Gandalf;
Necm suresindeki diğer ayetlerle birlikte ele alındığında dediğin gibi konu şeytan ayetleriyle ilişkilidir ve tepkiler üzerine kaldırılan ayetlerin yerini müslümanları teskin edici ve putları reddedici ayetler alır. Ama arkadaşımız sadece ayet içindeki sözleri sorduğu için onlara yanıt verdim. Bu ayetlerle birlikte putperestlerden tamamen kopulmuş, yollar ayrılmış, iki ayrı din, iki düşman taraf ortaya çıkmaya başlamıştır. |
Alıntı:
fark etmiş ilaveler yapmış. bende bir nevi *şeytan ayatleri gibi yorumlamıştım. |
"tanrılar emretmek" ile "tanrılar yapmak" arasında bayağı bir fark bulunmaktadır.
|
yok be abim o amrederse yapar...
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:19 . |