![]() |
Haydar BAŞ vefat etti
Bağımsız Türkiye Partisi kurucularından Milli Ekonomi teorisyenlerinden Profesör Haydar BAŞ 73 yaşında corona virüsünden hayatını kaybetti.
Profesör Haydar Baş sadece kapitalizm karşıtı tezleriyle değil aynı zamanda klasik sünni anlayışına aykırı islam görüşüyle de değerli bir insandı. Ölümü üzdü ruhu şad olsun. Profesör Haydar BAŞ' ın Rus Dumasında yaptığı konuşmadan; "İktisat literatürüne sunduğumuz Milli Ekonomi Modeli Rusya başta olmak üzere yaklaşık 120 ülkede kısmen de olsa uygulanmaktadır. Milli Ekonomi Modeli sessiz bir devrimle kapitalizmi tarihe gömüyor. Globalizmin ekonomik ayağını oluşturan kapitalist sistemin dünyaya kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediği ortadadır. Ülkelerin çözüm olarak kabul ettiği Milli Ekonomi Modeli sürekli büyümeyi temin etmesi, adil bir gelir dağılımını sağlaması, tam istihdamı temin etmesi, yani işsizliği önlemesi ile insanlığa tek kurtuluş formülüdür. Milli Ekonomi Modeli'nin en önemli özelliklerinden biri globalizmin karşısında devletlerin ayakta durmalarını temin edebilecek formülleri içermesidir. Bize göre devletin gelir kaynakları sadece vergiler değildir. Vergilerin yanı sıra senyoraj hakkının mutlak surette devreye konması, madenlerin devlet millet ortaklığıyla işletilmesiyle elde edilecek kârın devlet hazinesine bırakılması devletin gelir kaynakları arasındadır." |
Çok ilginç ekonomik model ve gelişme teorileri olan bir insandı. Modelleri yaşam bulsa tutar mı idi bilemiyorum ama dinlemeye değecek bir insandır. İyi olmadı ölmesi..
|
Şu virüsün yaptığı seçime bak ya..Bula bula bu adamı mı buldun virüs?:moony:
İslamcı kemalist çizgide,değişik bir isimdi..Toprağı bol olsun.. |
Alıntı:
İslamcı kemalist mi Hiç sanmıyorum. İslamın ŞİA gurubundan Caferi meshep in den di Ne kadar Kemalist emin değilim. Ama anti emperyalist anti ABD ci idi onu biliyorum. Çok ilginç ekonomik analizleri vardı bağımsızlık çı idi. Bildiğim kadarı ile Yani İran a yakın bir kişilik. Evet önemli bir kişi idi en azından kendine has düşünceleri olan biri idi. |
arkadaşlar,
şaka mı yapıyosunuz bu adamın evveliyatını bilen sanırım yok islama hizmet ediyorum diye kapı kapı bu herifin tencerelerini satardı kadiriler bu herif adnan hocanın akıllı versiyonudur eli yüzü düzgün, tarikata yolu düşen kızların hepsi bunun nikahından geçmiştir o zamanlar tarikat içinde durumdan rahatsız olanlar bu işler için kurduğu çetesi tarafından sopadan geçirilirdi silahlı bi oluşum kurmadıysa korkak itlerine sopa yettiği içindir ancak silahla durudurulabilecek yüreğe sahip bi tane delikanlı çıkmadı içlerinden |
Alıntı:
Bir tarikatçıyı, bir dinciyi bu forumda ateistler övüyor, bugünleri de gördük, yazıklar olsun, bunca yıl biz boşuna ömür tüketmişiz, sürüden ayrılmış diye bildiklerimizle meğerse kendimizi kandırmışız. Gel de insanda mücadele hevesi kalsın, yok kardeşim, ben essahtan enayimişim. |
Alıntı:
acele etmek değil, senden önce davranmak da değil senin kadar sabırlı olamadım hepsi bu bu gavsdı müritlerinden bi arkadaşım vardı delikanlı bi adamdı dayanamadı çekti gitti ona iş koyamadılar, bu herifin profluğu da çakmadır, azerbaycandan hediye mücadele hevesimiz karakterimizdir enayi falan değiliz bu bizim varoluş tarzımız takma bunları kafana sağlıcakla kal |
Kimse Haydar Baş'ın geçmişini bilmek zorunda değil..
Bana İslamcı bir Kemalist gibi görünür,bir başkasına başka şekilde görünür..Çok takılmayın yani.. Bu adam,mesela Madımak'ı savunacak kadar İslamcı mı?Bence değil.. Dini sömürmesi başka mesele,dinim diyerek insanların katledilmesine destek/seyirci olunması başka mesele.. |
Dört karılı yobazın tekiydi işte, biraz ATATÜRK makyajı yapıyordu o kadar.
https://www.haberler.com/haydar-bas-...121949-haberi/ |
Haydar Baş Alevi yobazıydı diye biliyorum, burada Kemalist falan yazılmış. İmam nikahlı 18 çocuklu bir profesör. Profesör ünvanı varmış, şaka değil.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:40 . |