Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Türkiye’deki ateist oranı artmaya devam ediyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42536)

Ahlaksız 01-10-2020 21:52

Türkiye’deki ateist oranı artmaya devam ediyor
 
Metropoll Araştırma Şirketi, rutin olarak yaptığı Türkiye'nin Nabzı araştırmasının Ağustos 2020 dönemi sonuçlarını paylaştı. Buna göre Türkiye'de dini inanç ve pratiklerin incelendiği bölümde kendisini inançsız olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 4,9 olarak kaydedildi. Yüzde 6,9'u bu soruya yanıt vermemeyi seçti. Yüzde 22'lik bir kesim ise dini bir inanca mensup olduğunu fakat dini gerekliliklerini yerine getirmediğini belirtti. Yüzde 38'lik bir kesim dini bir inanca mensup olduğunu ve çoğunlukla dini gerekliliklerini yerine getirdiğini söyledi. Yüzde 28'lik bir kesim ise tüm dini gerekliliklerini yerine getirdiğini belirtti.

İKİ YILDA 2 PUAN ARTIŞ
Türkiye'de inançsız kesimlerin oranı son yıllarda giderek artıyor. KONDA tarafından yapılan ve 10 yıllık süreçteki toplumsal değişimleri inceleyen çalışmaya göre Türkiye'deki inançsız oranı 2008-2018 yılları arasında yüzde 1'den yüzde 3'e yükselmişti. Metropoll'ün araştırmasında ise bu oranın yüzde 4,9'a yükseldiği görülüyor. Yeni araştırmaya bakıldığında, Türkiye'de toplumun yarısından fazlasının dini bir pratik içerisinde olmadığı görülüyor.
https://dokuz8haber.net/toplum-yasam...-devam-ediyor/

Zhyazzobu 06-01-2021 19:10

Ateizm, insanların rasyonel düşünmeye başladığının bir göstergesidir! Orta Çağ'da dinin neden olduğu savaşları kimse istemiyor! Şimdi teröristler Allah Adına DAİŞ masum insanları öldürüyor ... Peki bu neden kötü?

Ahlaksız 02-10-2021 21:31

Ateizm Müslümanlar Arasında "Kontrolden Çıkmış Bir Yangın Gibi Yayılıyor"
Yazan: Daniel Pipes
National Interest
19 Eylül 2021

https://tr.danielpipes.org/20704/ate...den-cikmis-bir

Natan 19-04-2022 16:11

Arkadaslar,

Bu mesajim sadece bu basliga ozgu, bu baslik ile sinirli degildir. Basliktan hareketle daha buyuk bir toplumsal cehaleti resmedecegim.


Turkiye'de ateistlerin oraninin bir nebze artmis olmasi, bu insanlarin rasyonellestigi, bilimsellestigi, felsefi aydinlanma yasadigini, daha akillilastigini, daha zekilestigini gostermez. Oranlardaki farklilik siyasal islamcilara karsi anti-teizm, antiislamcilik, dinin siyasi kullanimindan bunalmislik olarak okunmalidir.

Bu kitle ayni egitim, gorgu ve dil bilgisine/seviyesine sahiptir. Yani rasyonellikte ve egitim seviyesinde bir farklilik yasamamislardir. Sadece dini siyasete alet edip parayi goturen AKP cetesinden bikmis, bunalmislardir.

Yoksa ayni tas ayni hamam. Turkiye'de kendisine ateist yada teist diyen insanlarin COGUNLUGU hala geri zekalilik seviyesinde cahillige sahiptir; ne bilimsel egitim, ne kultur, ne mantik, ne matematik, ne yabanci dil ne de Turkce'nin kullanimindan haberleri vardir.

Ateist yada teist etiketiyle kendisini tanimlayan kitlenin COGU cahildir. Bu cahil kitlenin [ateist/teist] tamaminin da bir fikri, bilgisi, bilmisligi, bilme iddiasi, kesin sonuclari, kesin ifadeleri vardir.

Turkiye'nin en cok urettigi sey cehalettir. Sirf X dinine karsit olmak, X dininden olmamak, X dinine karsit konumlanmak aydinlanma degildir. Cahil insan yine cahildir.

Kimi ateizmi. kimi anti-X dini konumlanmayi, kimi de materyalizmi iman duzeyine cikarip yuceltir, fanatiklesir. Halbuki bilimsel hic bir bilgi/arastirma/yayin uretmemistir, uretilen hakkinda haberi yoktur. Bu kesimlerin tamami da cahildir.
  • Daha genel olarak kendisini ateist etiketiyle tanimlayan kitlenin kaci bir kac yabanci dil biliyor?
  • Kaci bilimsel arastirmalara katilabiliyor?
  • Kaci yayinlanan bilimsel yayinlari evrensel duzeyde gecerli olan yabanci dillerde okuyabiliyor yada takip edebiliyor?
  • Kaci bilim dunyasindaki gelismelerden, biyolojiden, psikolojiden, tiyatrodan konusabiliyor?
  • Kaci bilimsel bilgi uretmis yada uretileni takip edebilmis?

Ateizm hem Turkiye'de hem de Amerika'da cogunlukla dinden bikma, bunalma, kacma yada karsit konumlanma duzeyindedir. Bunu her yerde gozlemleyebiliyorum. Hem toplumda hem internet ortaminda. Bazilari ise bir kac populer ateist kitaplarin bilgi duzeyinde okuyunca aydinlandiklarini saniyorlar.

Guya universitelilerin kurdugu ve cogunlugunun da okumus bir kitlenin olusturdugu iddiasinda olan bir facebook grubuna katildim. Cehaletleri karsisinda hayrete dustum. Cogunlugu da ateizmi antiteizm yada anti-Xdini duzeyinde yasiyor. Hic biri kaynaklariyla adam gibi oturup okumamislar. Yuzlerce guya egitimli, universiteli Turk ve yabanci ogrenciyle bir araya geldim, Cogunlugunun cahil oldugunu gozlerimle gordum.

Bir analojiyle benzestireyim.

Kisa etek giyen bir kadinin, sirf etek boyundan hareket ederek kendisini zeki bir varlik olarak tanimladigini dusunun. [Ben zekiyim, modernim, akilliyim, yobaz degilim] Kadini ateist; etek boyutunun olcek olarak kullanimini da Xdininden cikmak, Xdinine karsit konumlanmak, X tanrisindan ayrilmak olarak algilayin.

Kendisine ufak bir geometri, metematik, biyoloji, bilim ve tiyatro ile ilgili bir soru sorun. Neyi ne olcude bildigini bir gozlemleyin.

O zaman toplumu daha iyi anlayacaksiniz.

Yıldıztozu 20-04-2022 20:08

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 653460)
Ufak bir duyuru: 2022'den once Natan kullanici adiyla yaptigim tum aciklamalar, makaleler, yazilar, veyahut felsefi/ideolojik/dinsel/politik goruslerin hic birini artik desteklemiyor, benimsemiyorum.

İlginç.
''hiçbirini benimsemiyorum'' kısmı kökten bir değişime işaret.

ilahimasal 20-04-2022 20:21

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 653460)
  • Daha genel olarak kendisini ateist etiketiyle tanimlayan kitlenin kaci bir kac yabanci dil biliyor?
  • Kaci bilimsel arastirmalara katilabiliyor?
  • Kaci yayinlanan bilimsel yayinlari evrensel duzeyde gecerli olan yabanci dillerde okuyabiliyor yada takip edebiliyor?
  • Kaci bilim dunyasindaki gelismelerden, biyolojiden, psikolojiden, tiyatrodan konusabiliyor?
  • Kaci bilimsel bilgi uretmis yada uretileni takip edebilmis?

Hadi ya öylemi !
Vay be

Barlas 21-04-2022 00:05

Anlam veremediğim şey, internet artık herkesin elinde-cebindeyken, halen sayımız niçin bu kadar azınlıkta? Niçin hala yenemiyoruz şu Arap masallarını?

Örneğin şahsım, senelerdir ağırlıklı olarak Kur'an'ın Muhammed'in yazması olduğunu anlatmaya çalışır insanlara. Örneğin ayet paylaşırım;

Alıntı:

"Ey Peygamber'in eşleri! Eğer o (Muhammed) sizi boşarsa, Rabbi ona; sizden daha iyi olan, kendini Allah'a veren, inanan, boyun eğen, tevbe eden, kulluk eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir." (Kur'an-ı Kerim, Tahrim Suresi, ayet 5)
...ve sonra derim ki;

Alıntı:

...Sayın Müslüman. Sen hiç kainatın akıl almaz güçteki yaratıcısının, işi gücü bırakarak Muhammed'e dul ve bakire kadınlar bulmakla haşır neşir olabileceğini düşünebilir misin?...
Yahut başka bir ayet paylaşırım;

Alıntı:

"Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Kur'an-ı Kerim, Tevbe Suresi, ayet 5)
...ve yine derim ki;

Alıntı:

...Sayın Müslüman.. Sen hiç kainatın "yüce" olduğu kabul edilen yaratıcısının, yarattığı insanları birbirine boğazlatmak-katlettirmek isteyebileceğini, bunu arzu edebileceğini, katliamı emredebileceğini düşünebilir misin?...
Bunun gibi yüzlerce örneği var bu işin, her gün her ortamda pek çok kişi tarafından paylaşılıyor.

Aklı normal çalışan her insana şu yukarıda verdiğim iki ayet bile yeter, Kur'an'ın iddia edildiği gibi bir yaratıcı tarafından gönderilmiş olamayacağını anlatmaya...

En azından içine bir kuşku düşürür, o kuşku dürter de dürter, beynini kemirir, araştırmaya başlar ve sonuçta yine bunların Arap masalları olduğunu anlar.

......diyorum, diyorum da öyle olmuyor işte. Başta da belirttiğim gibi, bu kadar mücadeleye rağmen, halen sayımız çok çok az maalesef. Sebebini net olarak bilemiyorum.

Belki de küçüklükte "beyin yıkanması"nın, tahmin ettiğimden çok daha güçlü bir şey olmasıdır.

Pasteur 21-04-2022 00:59

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 653460)
Sadece dini siyasete alet edip parayi goturen AKP cetesinden bikmis, bunalmislardir.

Yoksa ayni tas ayni hamam. Turkiye'de kendisine ateist yada teist diyen insanlarin COGUNLUGU hala geri zekalilik seviyesinde cahillige sahiptir; ne bilimsel egitim, ne kultur, ne mantik, ne matematik, ne yabanci dil ne de Turkce'nin kullanimindan haberleri vardir.

Ateist yada teist etiketiyle kendisini tanimlayan kitlenin COGU cahildir. .


Akp' nin ateizme hizmeti, katkıları konusunda haklısın. Ama gene de akp; ateist' ten çok ama çok münafık toplum yaratmıştır.

Pasteur 21-04-2022 01:43

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 653460)
  • Daha genel olarak kendisini ateist etiketiyle tanimlayan kitlenin kaci bir kac yabanci dil biliyor?
  • Kaci bilimsel arastirmalara katilabiliyor?
  • Kaci yayinlanan bilimsel yayinlari evrensel duzeyde gecerli olan yabanci dillerde okuyabiliyor yada takip edebiliyor?
  • Kaci bilim dunyasindaki gelismelerden, biyolojiden, psikolojiden, tiyatrodan konusabiliyor?
  • Kaci bilimsel bilgi uretmis yada uretileni takip edebilmis?



-Evladım sen Amerika' dasın. Amerikan şartlarında yorum yapıyorsun. Bu malum ülkede senin çocuğun zenginse dil bilir. Fakirse dil mil bilemez(istisnalar kaide bozmaz). Yoksa kim istemez çocuğu 2, 3 dil bilsin. Şakamısın sen? İnsanları dil bilip bilmemekle cahil(fakir) ilan ediyorsun? EMadem öyle o makaleleri çevir türkçe' ye millet okusun.


-??


-Yukarda açıklandı zaten. Burası Almanya gibi fırsat eşitliğine haiz bir ülke değil. Okul okumak da, tedavi olmakta zengin işi. Devlet okulları, diğer doğal şartlar fakirlere gelişme fırsatı vermiyor. İstisnalar elbet olabilir. Herkezin ipte yürüyemesi gibi. Bize cüzi örneklerle, ipte yürüyeni örnek vermenin manası olamaz dolayısı ile...


-Fen bilimlerine ilgi, psikolojiye ilginizin olmaması ile cehalet ne alaka? Ayrıca tiyatro gene lüks' tür bu toplumun gelir seviyesi için. Millet karnını doyuracak para bulamıyor. Siz sanki kişileri bir Norveç, İsveç vatandaşı gibi yargılıyporsunuz. Pes yani...


-Bilim takibinden önce insanların karın sorunu var. Fakir ve düşünme hürriyetinin olmadığı, hatta hukukun olmadığı bir ülkede insanları bilim üretmemekle suçlamak. Olacak iş değil. Hülasa, asıl "CAHİL benim" diye bağırıyorsun adeta...

Pasteur 21-04-2022 01:50

Alıntı:

ne de Turkce'nin kullanimindan haberleri vardir.

Milleti Türkçe bilmemekle suçlamışsın. Kendin Türkçe alfabe kullanmamışsın?



"Turkce" değil Türkçe, "kullanimindan" değil kullanımından v.b. diğer yerleride düzelterek yazmalısın. Klavyeni ona göre uydurmalısın ki, ciddiye alınasın... Velhasılı kelam...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:08 .