![]() |
Yeni üyelere uyarılar...
Komplike konulara girmeyiniz, durumu idare ediniz.
Milliyetçilik gibi netameli konulara bulaşmayınız. Dindar ya da dinsiz, eski üyelerle uğraşmayınız. İslamiyet dışındaki inançlara kibarca değinebilirsiniz, ama siz siz olunuz özellikle misyonerlik gibi konulara girmeyiniz. Hele de yahudi soykırımı gibi konuların üzerine sakın ola ki gitmeyiniz, bu sitede serbestçe tartışabileceğiniz tek tabu islam dinidir, sakın ola ki unutmayınız. Aralarında çok kaliteli insanlar da vardır, ama bulmanız çok zaman alabilir. Ne yazık ki onlar da nasıl bir oyun içinde eridiklerinin farkında değldirler, bu nedenle kalplerini kırmayınız. |
Re: Yeni üyelere uyarılar:
yfln sizin derdinizin, herhalde bu sefer üzüm yemek degil bagcı dövmek oldugu anlaşılıyor. Aslında ilk soro yo olan mesajlarınızdaki ulanlı hitaplar herhalde bizim eskiden tanımadıgımız yfl nin gerçek kimligi ile ilgili bazı ip uçları içeriyor olsa gerektir.
* * Neyse bunları degerlendirmek en azından şu an için benim görevim degil, ama hatırlatmakta yarar görüyorum. Yukarıda yazdıklarınızın hiç birini de cevap vermeyi gerektirecek hususlar olarak görmüyorum. Forumun katılımcıları sitenin nitelihgini degerlendirebilecek kapasitedeler. * * *En son bu kimlikle açtıgınız başlıkta suçladıgınız sitenin yöneticilerinden spartacus size her konuda gereken cevabı vererek , sizin affınıza sıgınarak ilgili başlıgı kilitlemişti. Orada sizin de hatalı oldugunuzdan bahsedilerek, site üyelerinin de provakosyana getirlmeye çalışıldıgından bahsediliyordu. * * * *Neyse derdim eski defterleri kurcalamak degil. Ama yukarıda yapmış oldugunuz siteye yönelik ithamların son derece nefretvari bir yöntemle yazıldıgını tahmin ediyorum ve uygun görmedigimi belirtmek istiyorum. * * * *Bu sitede tabu yoktur, ama ırkçılıga da izin verilmez. İyi katılımlar diliyorum. * * * *saygılarımla |
Sevgili Yfln;
Giremediğin başlıklarda önce ait olduğu forumu tıkla. Açılan sayfadan başlığı bul ve altındaki numaralardan sondan 1 öncekini, o da olmazsa 2 önceki numarayı tıkla. Örneğin "Yfln nickli üyemiz hakkında" başlığı için " site ve forumlar hakkında" başlığına girip başlığın altındaki 1 no.ya tıklıyorsun. |
Pardon. Başlık sorunlu olduğu için sandık odasına gitmiş.
Zaten pek önemli birşey yoktu. Sadece hakkında sorulan bir soru üzerine siteden atılmadığın, kendi isteğin üzerine çekildiğin yazılıydı. |
Sevgili dilaver,
Herhalde bu sitenin geçmişinde benim kadar yanlış anlaşılan bir üye yoktur. Ben bu siteden hiçbir zaman nefret etmedim, bilakis, bu sitenin örneğinin bulunmadığını her fırsatta belirttim ve hala da buna inanıyorum ama dost acı söyler. Lütfen biraz da kendinizde kabahat arayın. Yukarıda yazdığım maddeler yüzünden benim başıma gelenler örnek değil mi? Sevgili spartacus'u da sizi de her zaman takdir ettim ama bu benim gördüğüm yanlışları söylememi engellememeli. Dilaver, senin gibi bir adamın Hitler topiğinde benim arkamda durduğunu unuttuğunu mu zannediyorsun? Lütfen kardeşim, bu işler iğne çuvaldız meselesi. Biz bunları söylemezsek kimse söylemez. Saygılar..... |
sevgili youef *( becerdim, bu nicke alışmak zor )
* *zikrettigin tartışma yanlış hatırlamıyorsam 48 saat süren bir tartışma idi. Tartışıldı ve sen yanlış anlaşıldın ve ayrıldın gittin. Bu süreç zarfında yönetimdeki hiç bir üyenin senin için menfi bir düşüncesi olmadıgı gibi, tartışmanın ulaştıgı boyuttan dogan bir şaşkınlıgı vardı. Özellikle pante - içimizde en sag duyulu davranan oydu - bir kaç defa sana çagrı yaparak açıklama istedi. Fakat hiç bir zaman bazılarının talep ettigi gibi " senin siteden dışlanman " gibi bir düşüncenin lafı bile geçmedi. * *Evet kısmen de olsa ( en azından kendim açısından ) etkilendigimi söyleyebilirim, ama kapatılan ilk başlıktaki ( Malatya ) sana en son açıklamayı yapan da gene bendim. * * Kendin anlamsız tepki vedin, daha dogrusu ceryanı gögüsleyemedin ve üyeligini sildin. 3 ay sonra da yeni gelişen bir olay dolayısıyla açıklama yaptın. Dogrusu, o zaman ayrılmadan oluşabilecek cereyanı hep birlikte gögüslemek idi. Belki de daha sonra kopacak olan pandomim daha erken kopar belki de hiç kopmazdı. Bunu şimdi degerlendirmek zor. * * *Demek istedigim şu. Çizgi olarak o zaman da yukarıda yazdıgın şekilde degildik, şimdi hiç degiliz. O günden bugüne çok sular aktı ve zannediyorum şimdi site olrak, üyelerin olgunlugu olarak, üyelerin birbirlerinin düşüncelerine tahammülü olarak çok daha iyi bir konumdayız. * * * Elbette tek tek münferit sataşmalar, bazan sataşmayı aşan kavgalar her zaman için olabilir ve olacaktır. Ama sevindirici olan bu tarz egilimlerin her zaman için yeni gelenlerle sınırlı olmasıdır. Eski üyelerimizin inanan ya da inanmayan olsun her kesimden ezici bir çogunlugu Turan Dursun Sitesinde düşüncelerini ifade etme hakkının olmazsa olmaz bir koşul oldugunu bilmektedir. Bunu savunmak ya da uygulamak için ne bir yöneticiye ne de bir disiplin grubuna ihtiyaç duyulmamaktadır. ( pratikte böyle oluyor ) * * * Maalesef tanrı tek kutsal degil. Tanrı kutsalından belki insanlar daha kolay kurtulabiliyorlar ama devlet kutsalından, milliyet kutsalından kolay kolay kurtulamıyorlar. Bu biraz da 12 Eylül ün bir armaganı toplumumuza. Ama işte tüm bunlardan kurtulma okulu da zaten burası. Burası bunun için var. Hepimiz de egitim alıyoruz burada. Senin de tekrardan aramıza katlıdıgına sevindigimi söyleyeyim. Ama ilk mesajın dost acı söylerin ilerisindeydi. Onun için de karşı çıkmak zorunlulugunu hissettim. * * * *saygılarımla |
Sandık odasına giden başlıkta soro'ya yaptığım lan'lı hitaplar için kendisinden özür dilerim, her ne kadar Malatya başlığından kalma bir öfkem olsa da yapmamam gerekirdi. Bunu da yeni üyelere uyarılar arasına ilave bir madde olarak ekliyorum:
Siz siz olunuz, geçmişte yaşanan tartışmaların etkisinde kalıp diğer üyelere haketmedikleri saçma sapan hitaplarda bulunmayınız. |
Sevgili youef ; Hoşgeldin. "Kırdı isek af dileyelim,kırıldık isek affedelim." Yaftalarımız bir yana affetmek İNSANİ bir duygu değil mi ? Sizi tekrar aramızda gördüğüm için kendi adıma memnun olduğumu belirtmek isterim. |
Sevgili psikokemoterapi,
Teşekkürler. Kırılmanın önemli bir özelliği vardır, siz benden iyi bilirsiniz, sevgi yoksa kırgınlık olmaz. Affetmek ise hoş görmektir. Hoş gördük, hoşbulduk. Sizler de benim kusurlarımı hoş görürsünüz umarım. |
Re: Yeni üyelere uyarılar...
YFLN, burası ''resmi''bir tabelası olmayan, bir okuldur. Ayrıca, bir fikri özelliği ağır basan bir platformdur.
Yazmaya ,fikirlerini söylemeye devam et, biz kavga eder, bir birimizi kırarsak, başkalarından nasıl bir davranış umabiliriz. Tekrar hoş geldin diyorum. Kalıcı olmanı diliyorum |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:21 . |