![]() |
Ben Cem
Orta yaşlardayım ve iki çocuk babasıyım. 18 yaşımdan beri ateistim. Zaman zaman agnostisizm, panteizm gibi felsefelere de yakınlık duydum. Nihai olarak peygamberlik, kutsal kitap, cin, melek, şeytan, cennet, cehennem vs. inanışlara karşı olduğuma, tasviri imkansıza yakın ve oldukça soyut tanrı tartışmalarının pratik yaşamda fazla bir anlamı olmayacağına karar verdim. Bu nedenle dinlere karşı olan tüm felsefelere kendimi yakın hissediyorum.
Turan Dursun' u tanımam üniversite yıllarımda bir gün dersde hocayı dinlemek yerine arka sıralarda Turan Dursun kitabı okuyan yanımdaki arkadaşım sayesinde oldu. Arkadaşım kitabı okumayı bırakınca elime aldım o kitabı acaba ne yazıyor diye ve sonra işte bu günlere geldik. Takma adımın Cem olmasının Alevilikle herhangi bir ilgisi yoktur. Tamamen tesadüfidir. Ancak Aleviliğe saygımın büyük olduğunu da belirtmeliyim. Aleviliğe bakış açım, Pir Sultan Abdal Derneği'nin genel bakış açısıyla aynıdır. Siyasal kimliğimin en belirgin hatlarını sıkı bir azınlık hakları savunucusu olmam ve başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere Evrensel İnsan Hakları'na olan saygım oluşturuyor. Toplumumuzdaki en önemli sorunu başta Kürt azınlık olmak üzere Aleviler, gayrı-müslimler, eşcinseller ve biz ateistler üzerindeki baskı ve sindirme politikası, tek tipleştirme olarak görüyorum. Türkiye'nin AB'ye girmesinden yanayım. Sosyal ve ekonomik adaleti sağlamanın yolunun kamulaştırmadan geçmediğine inandığım için Marksist anlamda sosyalist değilim. Tüm sorunlarına rağmen serbest piyasa ekonomisinden daha iyisini bulamadığımız sürece özel mülkiyetin devamından, ancak sosyal devlet ilkesinin maksimum düzeyde uygulanmasından yanayım. Ayrıca çok partili ama gerçek anlamda çoğulcu demokrasiden yanayım. Bu nedenle ideolojik anlamda sosyal demokrat sayılabilsem de Türkiye'deki sosyal demokrat partilerin belirgin şekilde milliyetçi olmasından -ve benim milliyetçiliğe karşı olmamdan dolayı- Türkiye şartlarında kendimi sosyal demokrat olarak kabul etmem mümkün değil. Sol-liberal kabul edilebilirim. Bir süre evvel Alman Komünist Partisi'nin bir Türk üyesi görüşlerimin Alman Yeşilleri ile benzer olduğunu söylemişdi. Belki de öyledir ama sonuçta hangi kategoride olduğumdan ziyade neleri savunduğumdur önemli olan diye düşünüyorum. Aile hayatımın ve iş hayatımın dışındaki zamanın büyük bölümünü bu site alıyor. Eşim bazen bundan çok şikayetçi olsa da kabullenmiş gibi. En çok okuduğum gazeteler Taraf ve Radikal. Zamanım olursa Discovery Channel, NTV, CNN seyrediyorum. Yerli yazarlardan Orhan Pamuk, Ahmet Altan ve Duygu Asena, yabancılardan ise Albert Camus ve Sartre'ı beğenirim. Siteye ayırdığım zamanın büyük bölümünü teknik ve idari yönetime ayırdığım için forumlarda beni sıkça göremeyebilirsiniz. |
Re: Ben Cem
sevgili cem,
kendi adıma senin kategorini söylüyorum abi. CEM = SİTENİN KRALI *:D burda tanrı o. |
"sonuçta hangi kategoride olduğumdan ziyade neleri savunduğumdur önemli olan"
Kesinlikle doğru bir yargı. Kategorize olduk mu, bir renk, bir takım, bir eylemimiz oldu demektir. Bir yere bir zamana takıldık demektir. Artık tarafız demektir. Tüm bunlar oldu mu artık diğer renkler, diğer takımlar ve diğer eylemlerin karşısında buluruz kendimizi. Bırakın diğerlerinden faydalanmayı artık onlara düşmanızdır. "-Bir kere kaplanın sırtına bindin mi inmek zordur." demiş bir düşünen. Hayır. Kategorize olmaya hayır. Kendimize bir renk bir taraf bir eylem seçerek zamana mekana takılmak olmaz. Her daim yeni şeylere, yeni renklere, yeni eylemlere açık olmak. Yine bir düşünenin dediği gibi; "-Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır." Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
Sevgili cem
Maaşallah entellik adına ne bulduysan hepsini sevmişsin.Alevileri,homoseksüelleri,azınlık dinleri v.s v.s.ne varsa hepsine sarılmışsın.Sana yeni ufuklarda açayım.Tinerci çocuklar,E-5...... ( buradaki ifadeler tüzüğümüzün forum kuralları bölümünün 4. maddesini ihlal ettiği için tarafımdan silinmiştir-Cem)....Yelpazeni iyice genişlet.Bu belirttiğin konular hakkında eminim çok sığ bilgilere sahipsindir.Ama işte desinler varya..İnsanın sıktıkça sıkacağı geliyor.Özellikle belirteyimki katı,faşist *zihniyetli bir kimse değilim.Senin ilgi alanına giren konuları bende kıyısından köşesinden desteklerim.Ama verdiğin karışık salatanın içinde bir malzeme varki insanın boğazına takılıyor.KÜRT ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUM diyorsun. * Kürtlerin hangi özgürlük mücadelesi?Kuzey Iraktaki amerika ve israil güdümündeki devlet kurma mücadelesimi.Suriyedeki,İrandaki MOSAD kışkırtması kürt ayaklanmasınımı.Yoksa ülkemizdeki asırlarca beraber yaşamış olduğumuz Kürt kardeşlerimizle aramızı açma faaliyetlerinimi kastediyorsun.Bu eylemlerin arkasında sende biliyorsunki zamanında suriye,yunanistan,fransa ve diğer avrupa ülkeleri vardı.Zaman geçti,roller değişti.Şimdi ise finansörleri,teşvikçileri,himaye edenleri abd,israil ve kuzey ıraktaki kürt oluşumlar. * Hangi özgürlük mücadelesinden bahsediyorsun.Yoksa genç Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan ingiliz patentli Şeyh Sait isyanınımı?Tarih boyunca kürtlerin hiçbir zaman devlet kurmak,özgürlük almak gibi bir mücadeleleri olmadı.Yeterli sayıları olduğu halde akıllarına bizimde bir devletimiz,bayrağımız olsun fikri gelmedi.Bulundukları yörenin yerli halkı ile birlikte dostça *yaşayıp genelde fiziki güç isteyen işlerle uğraşıp geldiler.Senelerce barzani aşiretinin ırakta yaptığı mücadelede *kesinlikle bir özgürlük mücadelesi değildi.O kavga yine ırakı yıpratmak için *iran şahının ve amerikanın teşvikiyle yürütülen bir kan davasıydı. * Hep görüyoruzki bu Kürtler birazda çabuk dolmuşa biniyor.Bulundukları ülkeye geri tepen bir silah oluveriyorlar.Ülkemizdeki genelde yaşıyan kürtler pekte hallerinden şikayetçi değiller.Onlarla tasada ve sevinçte çok ortak günlerimiz oldu.Siperlerde akan kanlarımız birbirine karıştı. * *Şimdi benim inancım şudurki "ben kürtlerin özgürlük mücadelesini destekliyorum "demek,batsın bu devlet,yıkılsın bu cumhuriyet demekten farksızdır.Umarım bu yıkıntı arasında çocuklarınızın ve torunlarınızın yaşam alanlarını ayarlamışsınızdır.Bir insan bir ülkenin hem nimetlerinden yararlanıpta,birde hemde o ülkeye nasıl ihanet halinde bulunabilir. * *Ayrıcada bu site dinlerden özgür kalmış fikirlerin uçuştuğu bir site olarak biliniyor.Kapsamı içerisinde VATANA İHANET varsa bilelim. KÜRT ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ DESTEKLEMEK,TÜRKİYEYE İHANET,AMERİKA VE İSRAİL EMPERYALİZMİNE HİZMETTİR. |
Sosyal ve ekonomik adaleti sağlamanın yolunun kamulaştırmadan geçmediğine inandığım için sosyalist değilim. Tüm sorunlarına rağmen serbest piyasa ekonomisinden daha iyisini bulamadığımız için özel mülkiyetin devamından, ancak sosyal devlet ilkesinin maksimum düzeyde uygulanmasından yanayım. Ayrıca çok partili ama gerçek anlamda çoğulcu demokrasiden yanayım. Bu nedenle ideolojik anlamda sosyal demokrat sayılsam da Türkiye'deki sosyal demokrat partilerin belirgin şekilde milliyetçi olmasından-ve benim milliyetçiliğe kesin şekilde karşı olmamdan dolayı- *Türkiye şartlarında kendimi sosyal demokrat olarak lanse etmem mümkün değil. *
Beni anlatıyorsun sandım bir an. :) |
Alıntı:
1) Türkiyedeki Türkler, kendi dillerinde eğitim haklarına sahiplerdir ama Kürtler sahip değillerdir. 2) Göz boyama amaçlı haftalık 1-2 saatlik Kürtçe yayın dışında Kürtçe radyo-tv yayını yapılamamaktadır. Oysaki biz Türklerin bu sorunu yoktur. 3) Tarih ders kitaplarında Türk etnik tarihi anlatılmaktadır: Orta asya Türkleri, Dede Korkut, batıya göç, Dandanakan savaşı vs. Oysa biz orta asyada iken anadoluda binlerce yıldır yaşayan Kürtlerin tarihinden 1 kelime ile bile bahsedilmemektedir. Görüldüğü üzere "kardeşlik" kelimesinin içeriği boştur. Keşke öyle olsa idi ama öyle değil. Ortada eşit haklar yoktur. Kürt özgürlük mücadelesini bastırmak, sindirmek için söylenen "sizler kardeşimizsiniz" sözünün arkasındaki gerçek ifade "Eşit hak sahibisiniz ya daha ne hakkı istiyorsunuz!" un kibarlaştırılmış halidir. K. Irak'da Kürt devletinin kurulmasını sevinçle karşılarım. Bu bölgedeki milyonlarca Kürt'ün özlemi sona ermiş olacaktır. BM istatistiklerine göre dünyadaki en kalabalık devletsiz ulus Kürtlerdir. Kıbrıs'daki birkaç yüzbin Türke devlet kurma hakkını savunanların ortadoğudaki 40 milyona yakın Kürtün devlet kurmasına karşı çıkması tutarsızlıktır. Amerika'nın K. Irak'da Kürt devletini destekliyor olması bu devletin kurulmasının haksızlığını göstermez. Bizim Kurtuluş Savaşımızı da bolşevik Rusya destekliyor idi. O halde Kurtuluş Savaşımız haksız mı idi? Komünistlerin maşası mı idik? Hayır. Aynı şekilde K. Irak'da Kürt devletini ABD'nin destekliyor olması bunun yanlışlığını göstermez. ABD, Saddam'ı zayıflatmak için Irak Kürtlerini destekledi. Ancak aynı desteği Türkiyedeki Kürtlere vermedi çünkü TC devleti zaten 50 yıllık müttefiki. Üsleri, sermayesi, pek çok varlığı var zaten Türkiyede. Türkiye'de DTP'nin barışçıl, demokratik çözüm yolunu destekliyorum. Bu ifade ve çözüm yolu öne çıktıkça silahlı çözüm yoluna yönelenler de azalacaktır inancındayım. Vatan toprağı kutsal değildir Vatan toprağı çok önemlidir ama kutsal değildir. Eğer kutsal olsaydı dünyada anavatanını terkeden az sayıdaki ulustan biri olmazdık. Biz Türkler ortaasyadaki anavatanlarını terketmişizdir. Demek ki vatan toprağı kutsal değildir. Kutsal olan o toğrağın üstünde yaşayan insanların istekleri ve ihtiyaçlarıdır. Kürt sorunu da bu çerçevede değerlendirlmelidir. |
Alıntı:
Önemli olan sitenin genel yapısıdır. Sitenin genel yapısında vatana ihanet bağlamında bir amaç sezdiğimde ve bu amaca alet edildiğim kanısına vardığımda ilk terkedenlerden biri ben olurum. Dünya görüşü, kutsallık kavramı, vatan, özgürlük ve demokrasi, din, ihanet, emek, hak-hukuk, ekonomik sistem vb. konularda herkes farklı düşüncelere, farklı yorumlara sahiptir. Bu düşünceleri siteyle özdeşleştirmek yanlış olur. Sitenin kuruluş ve işleyişinde ana amaç "dinlerden özgür" ve ırkçılığa karşı olmasıdır. Bunun dışındaki hiçbir görüş ve düşünce siteyi bağlayamaz. |
Irkciliga karsi olmak
Irki baz alip siyaset yapmamak böyle bir siyaseti yapanlari kendimizden bilmeyip toplum icinden ayiklamak ile baslar... kurd ulusal harekti fasizim kokan, kendisini ayni türk fasistleri gibi primitiv degerler ile ayakta tutan bir siyasi olusumdur. cem gibi akli basina ve saygin birisi bunlari görmeyip, "sirf muhalifet olsun" misali , neyedügü belirsiz bu kürd fasistleri ile ayni dili konusmasi beni kisisel olarak üzmüstür... Kürdlerin bugün hüküm sürmek istedikleri topraklar Büyük Ermenistan hayali kuranlarda da talep ediyor ! Cem ustamiz ne yapacak ? * Bugün Kürdlerin kendi devletine kurulmasina sevinen kendisi , hangi gerekce ile Van'i Ermenilere degilde Kürdlere vermek isteyecek ? Kendisini kendi adalet anlayisi ile yüzlesmeyi tavsiye ederim ..... |
Kürt Ulusunun kendi kaderini tayin hakkı ayrı bir şeydir, Abd gericiliginin Irak'ta kurdurdugu gerici barzani taliban rejimi ayrı bir şeydir. Böyle bir devletin halklara yönelik yeni bir emperyalist saldırı olarak görür ve asla desteklemem ama bu Kürt ulusunun mücadelesini desteklemedigim anlamına gelmez. Kürt ulusu için yeni bir işbirlikçi egemen sınıf devleti altında yaşayabilmek ilerici ve ulusunu önünü açıcı, üretici güçleri geliştirici bir etken degildir. Aksine Irak ta yaşayan Kürtler için başlarına örülmüş yeni bir çoraptır.
* *Üstüne üstlük bu gelişim sadece Irak ile sınırlı degildir ve tüm bölgeyi ve bölgede yaşayanları da içine almaktadır, özellikle de Türkiye yi. Abd bu devletle Türkiyeye de aba altından sopa göstermektedir nitekim şu anda Pkk da bu konuda bölünmüş durumdadır ve içlerinde yogun tartışmalar yaşamaktadırlar. Aynı olguyu bugün için Türkiye Kürdistanı olarak adlandırılabilecek bir işbirlikçi burjuva devlet için de düşünür ve sonuna kadar karşı çıkarım. Kendi kaderini atayinin ayrı devlet kurma aşamasına gitmesi ancak halkların serbestçe iradesini beyan edebilecekleri şartlarda oluşabilir. * * Bu karşı çıkış Kürt ulusunun kendi kaderine yalnız ve yalnızca kendisinin egemen olacagı gerçegini degiştirmez. * * *Vatana İhanetin ne oldugunu da iyi tanımlamak lazım. Düşünmek ve düşündüklerini ifade edebilmek hiç bir zaman hainlik olarak nitelenmemeli. Şiddet içermedikten sonra her türlü görüş ve düşünceye tahammüllü olmak gerekiyor. Vatana ihaneti tek bir şekilde tanımlıyorum, biz ve öteki ayrımı yapmak. Yoksa düşünmek hiç bir zaman ihanet ile özdeşleşmemeli. İhanet düşünceleri engellemeye başladıgınızda ortaya çıkar. O takdirde düşünenlere gayri meşru zeminleri göstermiş olursunuz bunun sonucu da kaçınılmaz olarak bölünmedir, şiddettir. * * *Devlet ise sadece bir örgüttür, siyasi bir örgüt. İnsanların ilişkisini düzenlemek için vardır ve artık siyasi degil de sosyal yönü vurgulanır olmuştur. Varolan örgüt toplumun gerisinde kalıyor ve üretici güçlerin gelişimne izin vermiyorsa degiştirilmeli ve yerine yenisi konmalıdır. Hiç bir örgüt insandan ve inasan yaşamından daha degerli olarak nitelendirilemez. * * * saygılarımla |
Genel Kurmay'ın, 30 Ağustos programına göndermiş olduğu davetiyeleri duydum.
Aldığım haber doğru ise yazık. Halkın oyu ile TBMM girmiş olan vekillerin bir kısmına, ayırım yapılmış, davetiye gönderilmemiş. Bir partinin tüm vekilleri davetsiz. Bu davranış doğru ise kınıyorum. Böyle bir davranışın açıklaması yoktur. Var diyenler buyursun. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:17 . |