![]() |
Berat Kandiliniz Kutlu Olsun!
Tüm müslüman forumdaşlarımın kandilini kutluyorum.
Ülkemiz ve dünya için iyiye, güzele, barışa, berekete vesile olmasını diliyorum. |
Re: Berat Kandiliniz Kutlu Olsun!
vallahi bravo pante, mhmmd'den önce davranmışsın. senin de kandilin kutlu olsun diyeceğim ama kızarsın. ne diyeyim, umarım bu akşam istediğin bi iş olur.
|
ben de tüm inanan arkadaşların inançlarını her zaman ifade edebilme özgürlügüne sahip olmalarını diliyorum. Bu kandili kendi yöntemlerimle kutlamak üzere hareket emrini kendime veriyorum.
* * *saygılarımla |
Tüm (menfaatsiz) iyi davranışlı ve (menfaatsiz) iyi düşünceli forumdaşların beraat etmesi dileğiyle...
|
Alıntı:
Baktım ki akşam olmuş hala kandil mesajı yok. "Anlaşılan iş başa düştü" dedim. Ayrıca ben öyle herşeye kızmam. Senin de kandilin kutlu olsun. Depresyona falan da girme. Bazen çık şöyle ay'a, Mars'a doğru, dünyayı uzaktan seyret, bak nasıl farklı görecek, düşüneceksin. |
Düşüncelerime ihanet edememki. O ki düşüncelerim bana bu kadar yoldaş olmuşken, bana hayat boyu yardımcı olmuşken nasıl bir kalemde siler atabilirim. Bu haksızlık değilmi.. Bu bir ihanet değilmi. O zaman dürüst olduğumu nasıl söyleyebilirim kendime... Kendimi kandırmaktan öte geçemem...
Düşüncelerimin her zaman yanındayım çünkü onlar beni hiç bir zaman yalnız bırakmadılar asla bırakmayacaklarda... Bana dönek demiş itin birisi Açığım ne imiş sor hele hele Eli çatlamamış ayı irisi Sen bizim köylerden geç hele hele Köylüden yanadır toprak görmemiş Viskiden gayrıya dudak sürmemiş Ömründe serçe bile vurmamış Beni vuracakmış bak ite hele Bir yığın kitabı yığmış önüne Sinek konsa korkar datlı canına Gitti yosmasını almış yanına Pehlivanlık taslar bak ite hele Yiğittir ölüsü dağlarda kalan Maraşta kalan Sivasta kalan Yiğittir yiğidin öcünü alan Soytarıdan yiğit olurmu ulan Ordu yıkacakmış ker hele hele Bu herifin önü sonu ayandır Anlayana benim sözüm beyandır Senden korkan hayvan oğlu hayvandır Gelde Mahsuniyi vur hele hele Acaba geceye uygun oldumu... |
Berat kandili Şaban ayının 15'ine denk gelir ve her zaman mehtaplı bir gecedir ama ayın bir ucundan 1 gün gitmiş olur. Halbuki 14'ü olsa tam dolunaya denk gelirdi. Bizim köyde bir hoca vardı, her Ramazan bayramında şöyle seslenirdi:
Recep, Şaban Ramazan derken geldi mübarek bayraaam. Üç aylarda hep o hocayı hatırlarım. Berat kandilinizi kutlar, hepinizin beraat etmesini niyaz ederim. Bu gecede bildiğiniz gibi melekler amel defterlerine bakıp önümüzdeki yıl neler olacağının kaydını tutarlar, yani işleri çoktur. Bu gecelerde sabaha kadar namaz kılıp şefaat dileyen, ertesi gün de enfarktüsten giden sayısı oldukça fazladır. Zannımca meleklerin iş yoğunluğundan meydana gelen küçük iş kazalarıdır, kafayı fazla takmaya değmez. |
tüm inananların kandilini kutlarım. tesekkürler, ben inançsızım benim kandilimi kutlamanıza gerek yok diyebilmenin ohaaa bi durum olmadığını görmek istediğim bir toplum diliyorum.
|
Alıntı:
Bunu farkettiğinizde garip seslerin dışında başka söz çıkmayacaktır ağzınızdan.... |
Ez tudu,
x factor'un yazısını yanlış anlamış olabilir misiniz? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:19 . |