Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah'ın insana öğrettikleri... Gel de gülme! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4679)

bayraktaro1 28-08-2007 13:07

Allah'ın insana öğrettikleri... Gel de gülme!

YUSUF SURESİ

Şüphesiz o, biz kendisine öğrettiğimiz için bilgi sahibidir. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Yusuf’un huzuruna girdiklerinde; o, kardeşi Bünyamin’i yanına bağrına bastı ve (gizlice) “Haberin olsun ben senin kardeşinim, artık onların yaptıklarına üzülme” dedi.

Yusuf *onların yüklerini hazırlatırken su kabını kardeşinin yüküne koydurdu. Sonra da bir çağrıcı şöyle seslendi : “Ey kervancılar! Siz hırsızsınız”
Yusuf’un kardeşleri onlara dönerek, “Ne yitirdiniz?” dediler.
Onlar, “Hükümdarın su kabını yitirdik. Onu getirene bir deve yükü ödül var. Ben buna kefilim” dediler.
Dediler ki : “Allah’a yemin olsun, siz de biliyorsunuz ki biz bu ülkede fesat çıkarmaya gelmedik, hırsız da değiliz”
Onlar, “Eğer yalancı iseniz, hırsızlığın cezası nedir?” dediler.
Onlar da “ Cezası, su kabı kimin yükünde bulunursa o kimsenin kendisi (nin alıkonması) onun cezasıdır. Biz zalimleri böyle cezalandırırız” dediler.
Bunun üzerine Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yusuf’a böyle bir plan öğrettik. :D *:D *:D *:D *Yoksa kralın kanunlarına göre kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini yükseltiriz. *

Not: Yaw arkadaşlar bu surenin burasına gelince kendimi gülmekten alamadım. Yusuf biraz safca biri galiba. Yoksa bütün peygamberler mi öyle?

Allah'ın öğrettiği oyuna bakın, kardeşini yanında tutması için, peygamberine kralın tasını onun çantasına koyduruyor sonra da hırsızlık damgası attırıp, çantaları bir arıyorlar ki, aaaaa tas kardeşi Bünyamin'deymiş. Sonra da, biz Yusuf'a böyle bir plan öğrettik demesin mi? Yav bu taktiği, Cüneyt amcam bile filmlerinde koymaz be. Şu Allah şu aralar yeni gelecek 007 James Bond filmlerini seyretse de bir kaç birşeyler öğrense.

Yapmayın müslüm arkadaşlarım. Bu mu Allah'ın öğrettiği plan. *:D *:D

ozgur_beyin 28-08-2007 13:31

Re: Allah'ın insana öğrettikleri... Gel de gülme!

Bayraklı *KAFİR :lol:
DOKSAN DOKUZ ismi olan allah , her şeyi en iyi, o bilir. Kuranda, bilgisayarın nasıl yapılacağını *öğretmeseydi,
sen burda yazı yazıp ahkam! kesebilirmiydin? :lol: *Ne kadar nankörsünüz.

kontdragon 28-08-2007 15:26

Yahu Özgür şu *"-Bayraklı Kafir" lafına öldüm gülmekten hebelehübülü de seni güldürsün emi

bayraktaro1 28-08-2007 15:53

Sevgili Özgür_Beyin;

İlk başlarda ingilizce öğrenmekte çok zorlanırdım. Her bir kelimeyi tek tek anlamaya, mantıklarını bulmaya çalışırdım. Sonra hocam dedi ki "İngilizce öyle öğrenilmez. Kalıp halinde ezberleyeceksin. Mantık da aramayacaksın"

Harbi dediğini yaptım ve bayağı da ilerledim.

Kur'an'ı da öyle yapmak lazım. Mantık ne arıyon, kelime kelime anlamaya çalışıyon. Bak işte böyle işin işinden çıkamazsın. Ne yapacaksın ?

Kardeşim. karşında Allah var borumu. O nederse doğrudur ? Canının istediğine öğretir, istediğine öğretmez. İstediğine oyun yapar. Bundan sonra yorum yok. Muhammed'i de elçi bilmiştir. Yaz babam yaz.

Nova 25-06-2010 00:17

Güncelleme

ertin 25-06-2010 01:26

Alıntı:

Şüphesiz o, biz kendisine öğrettiğimiz için bilgi sahibidir. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Yusuf’un huzuruna girdiklerinde; o, kardeşi Bünyamin’i yanına bağrına bastı ve (gizlice) “Haberin olsun ben senin kardeşinim, artık onların yaptıklarına üzülme” dedi.

Yusuf *onların yüklerini hazırlatırken su kabını kardeşinin yüküne koydurdu. Sonra da bir çağrıcı şöyle seslendi : “Ey kervancılar! Siz hırsızsınız”
Yusuf’un kardeşleri onlara dönerek, “Ne yitirdiniz?” dediler.
Onlar, “Hükümdarın su kabını yitirdik. Onu getirene bir deve yükü ödül var. Ben buna kefilim” dediler.
Dediler ki : “Allah’a yemin olsun, siz de biliyorsunuz ki biz bu ülkede fesat çıkarmaya gelmedik, hırsız da değiliz”
Onlar, “Eğer yalancı iseniz, hırsızlığın cezası nedir?” dediler.
Onlar da “ Cezası, su kabı kimin yükünde bulunursa o kimsenin kendisi (nin alıkonması) onun cezasıdır. Biz zalimleri böyle cezalandırırız” dediler.
Bunun üzerine Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yusuf’a böyle bir plan öğrettik. :D *:D *:D *:D *Yoksa kralın kanunlarına göre kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini yükseltiriz. *

Not: Yaw arkadaşlar bu surenin burasına gelince kendimi gülmekten alamadım. Yusuf biraz safca biri galiba. Yoksa bütün peygamberler mi öyle?

Allah'ın öğrettiği oyuna bakın, kardeşini yanında tutması için, peygamberine kralın tasını onun çantasına koyduruyor sonra da hırsızlık damgası attırıp, çantaları bir arıyorlar ki, aaaaa tas kardeşi Bünyamin'deymiş. Sonra da, biz Yusuf'a böyle bir plan öğrettik demesin mi? Yav bu taktiği, Cüneyt amcam bile filmlerinde koymaz be. Şu Allah şu aralar yeni gelecek 007 James Bond filmlerini seyretse de bir kaç birşeyler öğrense.

Yapmayın müslüm arkadaşlarım. Bu mu Allah'ın öğrettiği plan.
Anlamamazlıktan gelmen Yine tutmadı Heleki Gülmende Hayret verici Geldi bana. Sen en iyisi Aklını kullanarak Yaz

Hz yusuf Allahın Emri ile ayrı Anadan doğan kardeşlerine tanınmaması gerekirdi Aynı Anadan Doğan Hz bünyamine gizlice tanıtması gerekirdi kendisini
onun için Kralın Kasesini Gizlice Hz bünyaminin Devesine saklama planını uygulamıştır
Hz yusuf tarafından Bünyamini askerler tarafından hz yusufa köle olarak Getirilmesi Emredilmişti
diğer kardeşleride babalarının yanına gönderilmiştir Hz bünyamin köle olarak Değil hz yusufun tahtında oturmuştur
Hz bünyamin ile Hz yusuf kucaklaştılar Ben senin Kardeşin yusuf Kayıp olan yusufum Ben demiştir

Anlamadığın için Kendi kendine sırıtmışsın

Ovidius 25-06-2010 17:26

Alıntı:

bayraktaro´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 79107)
YUSUF SURESİ

Bunun üzerine Yusuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yusuf’a

.

. *:D *:D

1-Yusufun konumu nedir?
2-İyi bir konumdaysa ve yanındaki askerler onun emrindeyse
hiç mi akıllı bir er çıkıp efendim-komutanım- böyle dolanbaçlı alengirli işlerle uğraşmayalım direk tutuklayalım dememiş?
3-EEE zaten kardeşleri Bünyamin e kötülük ediyorlarsa alıkonduğunda oh be kurtulduk demezler mi?
4- diyelim ki babalarından korktular, KURTLAR YEDİ baba derler olur biter.
5-Yusuf un kardeşleri hangi Allah adına yemin ediyorlar.AYNI İNANCA MI SAHİPLER?
6-Kardeşini hırsızlıkla suçlayıp alıkoymaktan başka hiç bir alternatif yoksa Kraldan paçayı nasıl yırtmışlar?
7-YA hırsızlıktan yargılanacak yada kovulacak yada kral diyecek ki

''Yusuf senin yaptığında b..k yemenin Arapçası.

Bunlar bir anda aklıma gelenler..

ertin 25-06-2010 17:56

1-Yusufun konumu nedir?
Cevap hz yusuf Mısırı kıtlıktan kurtarmıştır. Kardeşi Hz bünyamini 40 yıldır görmediği için
Gizlice vuslat yaşamasıdır
2-İyi bir konumdaysa ve yanındaki askerler onun emrindeyse
hiç mi akıllı bir er çıkıp efendim-komutanım- böyle dolanbaçlı alengirli işlerle uğraşmayalım direk tutuklayalım dememiş?

Hz yusuf Krala danışmıştır.
3-EEE zaten kardeşleri Bünyamin e kötülük ediyorlarsa alıkonduğunda oh be kurtulduk demezler mi?
Hayır Hz bünyamini Çok seviyorlar Tam tersi olsaydı Hz yusuf bunu Yapmazda Ağabeyleri Hz bünyamini Çok seviyor
4- diyelim ki babalarından korktular, KURTLAR YEDİ baba derler olur biter.
5-Yusuf un kardeşleri hangi Allah adına yemin ediyorlar.AYNI İNANCA MI SAHİPLER?
Kardeşini kıskandıkları için Böyle yapmışlar. Eğer babaları bilseydi Beddua ederdi
6-Kardeşini hırsızlıkla suçlayıp alıkoymaktan başka hiç bir alternatif yoksa Kraldan paçayı nasıl yırtmışlar?
Sorunu Anlamadım
7-YA hırsızlıktan yargılanacak yada kovulacak yada kral diyecek ki

''Yusuf senin yaptığında yemenin Arapçası.

Hz yusuf bünyamini görmek için Kral Hz Akenatondan Yardım istemiştir

Sorduğun Soruların Cevapları Verildi
Bu arada saatin icadı ilk hz yusufa aittir
Allahın verdiği ilmin ispatı Budur araştır bul Senin olsun

Sanki komikmiş gibi görüyorsunuz Aklım almıyor size

Nova 25-06-2010 22:13

Alıntı:

ertin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 314999)
Sorduğun Soruların Cevapları Verildi
Bu arada saatin icadı ilk hz yusufa aittir
Allahın verdiği ilmin ispatı Budur araştır bul Senin olsun

Sanki komikmiş gibi görüyorsunuz Aklım almıyor size

Saatin icadı için birçok kaynak, m.ö. 3500 diyor :shocked:,yusuf bu zamanda nerdeydi merak ettim :wacko:

necip12 25-06-2010 23:48

Yaww benim bildiğim bu allah denen zati muhterem peygamberleri uyanıklardan seçmiyormuydu.Daha böylesine basit bir planı bile akıl edemeyip kendisinin ilhamıyla bu planı yapıyorsa ki öyle söylüyor ayet vay o mısırlıların haline.
Hem hayret ediyorum, bu adam bu kabiliyetle nasıl kurtarmış mısırı kıtlıktan. Yoksa bu işte zati muhteremin sayesinde mi olmuş.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:41 .