![]() |
Aklım ermez Ahiret Eğlencesi'ne!
İlme Değer Verdim, Uykudan Kalktım
Sarık Seccadeyi Elden Bıraktım Vaizin Her Gün Ki Vaazından Bıktım Ramazanı Sele Verdim De Geldim Aklım Ermez Ahret Eğlencesine. Saygım Var İlimin Gerçek Sesine Hayal Cennetinin Boş Bahçesine Yobaz Sürüsünü Sürdüm De Geldim İbreti Emelim İnsana Hizmet Eşim Bana Huri, Evim De Cennet Cahil Cühelaya Edemem Minnet Bütün Zincirleri Kırdım Da Geldim |
Re: aklım ermez ahret eglencesine...
İlme hizmet edip, uykudan kalktım,
Sarık seccadeyi elden bıraktım, Vaizin her gün ki vaazından bıktım, Ramazanı sele verdim de geldim. Karnım acıktıkça kederim arttı, Hele hac kaygısı ayrı bir dertti, Paralılar hemen hac'oldu gitti, Şeytanı taşlarken gördüm de geldim. Dört kitabı koyup torbaya astım, Cennet hurisinden ilgimi kestim, Muskacı hocaya sanmayın sustum, Ağzının payını verdim de geldim. Aklım ermez ahret eğlencesine, Saygım var insanın düşüncesine, Hayal cennetinin has bahçesine, Yobaz sürüsünü sürdüm de geldim. İbreti emelim insana hizmet, Eşim bana huri, evim de cennet, Hacıya, hocaya kalmadı minnet, İrbiği, tesbihi kırdım da geldim. tamamını buldum arkadaşlar... |
Re: Aklım ermez Ahiret Eğlencesi'ne!
DOLFEN BUNUN YAZARI KİM ?
|
Sevgili sosyalist,
"Şairi" demek istedin herhalde... Sevgiler... |
Asik Ibreti olmali
ve en güzel seselendirenlerden birisi de Tahtaci Halk Ozanimiz Musa Eroglu ben hergün severek dinlerim eserin yazari kayseri yöresinden asiklik gelengini yasatan asik ibreti en begendim satir ise "yobaz sürsünü önüme sürdüm de geldim" ki ben bunu yaptigimda yasim 18 idi ..... |
dolfen bir bot abi. size cevap vermez (bkz: sosyalist-R). en azından bana şimdiye kadar cevap vermedi *:D
olsun yine de alim ulema bir insan. aşmış o aşmış *:lol: |
game over abim bot felan degilim...
transatlantik desen yanılmamış olurdun bee.. ne edelim hebelehübü b eni böyle yaratmış.... :roll: |
bence dolfen" hoca nasrettin gibi aylayıp, bayburtlu zihni gibi gülendir" bot neyim hiç değildir.
|
dolfen abim, sana bot diyen dillerim kurusun abim *:D
|
Bir Sah olsam hükmederdim cihana
Batil meclisleri yikar giderim Mektepler yaptirip bütün köylere Cehaleti kökten söker giderim Fabrikalar kurar idim her yerde Ikiligi koymaz idim bu serde Ayri gözle bakmaz idim her ferde Cihana bir gözle bakar giderim Gercek insanlari bilirdim Allah Ondan baskasina bakmazdim billah Ne Kabe kalirdi, ne de beytullah Oraya bir bostan eker giderim Bir olurdu fakir, zengin her zaman Bütün hastalara olurdum derman Ne gavur kalirdi, ne de müslüman Hepsini bir yola cekip giderim Insanlardan baska olmazdi cennet Yok olurdu Isa, Musa , Muhammed Kalkardi dünyadan din ve tarikat Hepsinin bagini söker giderim Görseydim o günü yüzüm gülerdi Tüm dünya insani bayram ederdi Ne bir silah, ne bir atom kalirdi Bir derin kuyuya döker giderim Ibret’i der varligimiz bitmezdi Sofu inat edip hacca gitmezdi Ayri gayri devlet icab etmezdi Dünyaya bir bayrak diker gider giderim OZAN IBRETI |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:38 . |