Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Merak Ediyorum ; (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4827)

SEYFULLAH_ 20-09-2007 13:47

Merak Ediyorum ;

hesap gününe inanmadığınıza göre ,ticarette,sosyal ilişkilerde vs sizleri dürüst davranmaya çağıran bir içgüdünüz varmı?çünkü kanaatimce içinde allah(cc) korkusu olmayan bir insan her türlü canavarlığa meyillidir...
ayrıca bu dünyada ezilen,tecavüz edilen,malı gaspedilen,öldürülen insanların hakları tahsil edilmeyecek mi?eğer böyleyse bu insanlara en büyük haksızlığı siz yapmış olmuyormusunuz?

frodo 20-09-2007 13:58

Re: ateistlere bir soru...

Seyfullah öncelikle bir hatırlatma :

Turan Dursun Forum Kuralları:

3- Aşağıdakilere Benzer Başlıklar Açmayınız

Aşağıdakilere benzeyen tarzda, genelleme içeren veya demagojik başlıklar açmayınız:

-Mutlaka Okuyun
-Çok önemli
-Müslüman arkadaşlara duyuru
-Mümin kardeşlere
-Müslümanlar cevap versin
-Ateistler cevap versin
-Yapmayın kendinize gelin!
-Bırakalım kitapları
-Cahil kalmayın
-Evrimcilerden bilgi istiyorum

Mesajınızdan çıkardığım sonuç ,siz Allah'a inanmasaydınız canavar olurdunuz. Bizim böyle bir güdümüz yok. Tavsiyem ve dileğim Allah'a sürekli olarak inanmanızdır. Toplumumuz da yeterince
"canavar" eğilimli insan var. Siz de onlara katılıp canavar nüfusunda artışa neden olmayın. Bu
halinizle kabulümüzsünüz *:lol: *:lol:

SEYFULLAH_ 20-09-2007 14:19

Re: Merak Ediyorum ;

frodo,
beni itham etmeyi bırakıp sorumu cevaplasaydın keşke.

thunderpoint 20-09-2007 14:31

Sevgili Seyfullah,

Frodo'nun yazısında gördüğün ithamın hangi bölümde olduğunu tarif et, biz de okuyalım..

Ayrıca bu şekilde bir başlık forum kurallarına aykırı; başlığını değiştirirsen seviniriz...

pante 20-09-2007 15:37

Seyfullah,
bu konu için ayrı başlık açmana gerek yoktu. Sen bu konuyu açarken hemen altında "İyiler ve Kötüler" konusu vardı. Benzer konular. Orada hem yorum getirir hem de sorularını sorardın.
Neye yorum getirirdin?
Ancak Allah korkusu olanların dürüst olacağı iddiasına. Acaba öyle midir?
Dürüst insanlar neden dürüsttür?
Ya da dürüstler ancak müslüman olan, hesap gününden çekinenler midir?
Bu konuda bir istatistik var mı?
İslam ülkeleri toplumlarının karakteristik yapısıyla Çin, Japon, Budist toplumları kıyasladın mı?
Hangisi daha karakterli?
Yoksa inancına göre körü körüne mi konuşuyorsun?

Ayrıca bu dünyada ezilen,tecavüz edilen,malı gaspedilen,öldürülen insanların hakları tahsil edilmeyecek mi?eğer böyleyse bu insanlara en büyük haksızlığı siz yapmış olmuyormusunuz?

Seyfullah sen yoksa Allah'a inanmıyor musun?
Allah varsa zaten ezilenlerin hakkını verecek, ezenlerden hesaplarını soracaktır.
Eğer Allah yoksa suç;
Allah'ın mı?
Allahsızların mı?
Allahçıların mı?
Sen demişsin ki Allahsızların.
Ben de diyorum ki Allahçıların.
Çünkü "var var" diyenler nedeniyle dünyada görülecek hesapların çoğu ahrete kaldı.
Ahret de Allah da olmayınca "Var" diyenler aldatan olmuş oldu.
"Yok" diyenler haklı çıktı.
Ezilenler görebilselerdi olmadığını "keşke 'yok' diyenlerin sözünü dinleyip hakkımız dünyada alınsaydı demezler miydi?

thunderpoint 20-09-2007 15:46

Pante'nin açıklamalarına ek olarak şu ayrıntıyı da dile getirmek istiyorum:

Ezilenlerin ezilmesi gerektiğinin planını yapan kimdir? Sen de hiramusta -ki Müslümandır- "İnsan kaderini kendisi yazar" deyip şirk mi koşacaksın?

Sevgiler...

3.yol 20-09-2007 16:32

Seyfullah,
Ben de seninkinin tam zittini dusunuyorum. Yani dinlerin insanlari zehirledigini, insanlarin icindeki kotulukleri aciga cikardigini dusunuyorum. Ama bu demek degildirki her inanan insan kotudur. Ama icinde kotuluk olan insanlarin elinde Allah sonsuz guce sahip bir diktator gibi. Kendisine hergun surekli ibadet edilmesini , onun adina oruc tutulmasini emrediyor insanlara.

Soru sormak yasak ! Inanmazsan da sonsuza kadar cehennem atesinde yaniyorsun.

Bu mu adalet !!

Din adina, allah adina insan oldururler , iskence yaparlar. Oruc tutmayanlari doverler, onlara kotu gozle bakarlar. Hani kul ile allah arasinda hickimse yoktu. Palavra !!

Dinlerle tanimlanan Allah inancinin kotu insanlarin elinde cok buyuk bir silah oldugunu dusunuyorum. Bu yolla yine Allah inancindaki iyi insanlara baski kuruyorlar , onlari somuruyorlar.

Hangisi daha erdemli:
Allah'in gozune girmek, cennete gitmek icin iyilik yapmak mi ?
Yoksa hicbir karsilik beklemeden iyilik yapmak mi ?

20-09-2007 16:47

Seyfullah,

Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma ve çevrendekilerin bu kurala uymasını sağla, göreceksin ne kadar yüksek bir ahlak düzeyine ulaşılabiliyor. Hiç ihtiyacı olmadığı halde Allah'a tapınmak için ayırdığın zamanı da insanlara yararı olacak işler yapmak için kullanabilirsin üstelik.

SEYFULLAH_ 20-09-2007 17:03

panteye,
çin.japon ve budistlerin kendilerine göre hesap günü anlayışları vardır.ayrıca islam toplumlarının ahlak anlayışıyla ilgili elinde istatistikmi var?

ucuncuyola,
üçkuruş maaş için patronun önünde eğilmek zoruna gitmiyor ama sana bunca güzellikleri bahşeden allahın emirlerini yapmak zoruna gidiyor öylemi..yazık..allah(cc) o kadar adildirki senin gibilerden bile ihsanını esirgemez..ta ki hesap gününe kadar...

thunderpointe,
külli irade,cüz'i irade meselesini biraz irdelersen sorunun cevabı orada..aslında belki biliyorsun ama inat bu...

3.yol 20-09-2007 17:24

Alıntı:

SEYFULLAH_";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 92236)
üçkuruş maaş için patronun önünde eğilmek zoruna gitmiyor ama sana bunca güzellikleri bahşeden allahın emirlerini yapmak zoruna gidiyor öylemi..yazık..allah(cc) o kadar adildirki senin gibilerden bile ihsanını esirgemez..ta ki hesap gününe kadar...

Seyfullah,
Uc kurus icin patron onunde egildigimi kim soyledi. Ayrica bu sozun senin allah inancinin da ne oldugunu apacik gosteriyor. Allah senin icin en buyuk patron. Sen patron demissin ben diktator diyorum. Cunku ancak diktatorlerin emirleri sorgusuz sualsiz yerine getirilir. Getirmezsen cezani cekersin aynen o bahsettigin hesap gunundeki gibi. Kuran'da yazmiyor mu kafirleri yakaladiginiz yerde oldurun diye, hani nerede allah ihsani ? Turan Dursun'u oldurenler nereden aldilar bu emri ?
Sunu soyliyeyim Seyfullah, senin kafandaki allah ile ne Kuran'da ne Tevrat'ta ne de Incil'de yazan allah birbirini tutmuyor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:10 .