![]() |
Sizin dinlere ve peygamberlere inanmadığınızı biliyorlar mı?
Bu soruyu forumda bulunan üyelerden,ateist,panteist,panenteist,deist olanlara ve kısaca peygamber ve dinlere inanmamak noktasında hemfikir olanlara soruyorum.
Ben bu konuda kendi durumumu hemen belirteyim.Benim inanmadığımı gerekçeleri ile beraber anlattığım ve bundan dolayı bilen sadece bir kişi var o da en yakınımdaki kişi eşim,bunun *dışında kimseye açık bir şekilde bunu söylemedim ve şu aşamada söylememin uygun olacağını da düşünmüyorum.Ancak buna rağmen yine de etrafımdaki insanların Kuran ayetleri ile ilgili dini hükümlerden bahsettiği sohbetlerde bazı çelişkilere dikkat çekmekten de geri duramıyorum zira ben en başta Türk Milleti'nin yüzyıllardır savunuculuğunu yaptığı hurafelerin farkına varmasını,uyanmalarını istiyorum,bu olmadan Ülkemin gerçek manada gelişebileceğini de sanmıyorum.Yoksa kesinlikle halen bu dine gerçekleri bilerek ya da bilmeyerek inanan insanlarımıza ve inançlarına düşmanlık yapmak gibi bir gayem yok elbette. |
Re: Sizin dinlere ve peygamberlere inanmadığınızı biliyorlar
gercekısım,özünde pekfazla insanın inandığı yok,dinin hüküm sürdüyü yerlerde herkes birbirine inanıyor görünmek zorunda,çevrene birbak *insanların derdi *dinmi *yoksa başka şeylermi?.
heralde bi onyıl sonra rahatlıkla söylüyebilirsin,,senin dinine inanmıyorum,beni rahat bırak kardeşim. şükür avrupanın böyle birsorunu yok,,,herkesin rengi belli,,darısı başınıza,,eyer türkiyede yaşıyorsan tabii...selamlar |
3. şıkkı, yani 15'den fazlayı işaretledim.
Artık benimki cahil ceserati midir nedir, hiç çekinmeden söyleyebiliyorum. İşin ilginç tarafı, dinsiz olduğumu söyledikten sonra en az 5 kişi benden cesaret alarak ateist olduklarını söylediler. O açıklamama kadar kendilerini belli etmemişlerdi... :)) |
benim davranış ve sözlerimden dinle ilgisi olayan biri olduğum zaten belli
ben dinsizim -ateisttim ... ben de üçüncü şııkkkı işaretledim.. neredeyse beni tanıyan herkez biliyor.. tabi yakın çevrem.. ailem iş -okul arkadaşlarım..vs.. |
Yıllardır ateist olduğumu çevremdeki hemen herkes bilir. Benim için inanmak yada inanmamak siyahla beyaz gibi şeyler olmadığı için bu konu beni de hiç tedirgin etmedi. Herkes istediğine inanmakta özgürdür. Son birkaç yıla kadar din konularında pek bir sohbete girmezdim. Bu siteye dadandığımdan beri sık sık dinle ilgili konularda tartışmalara da giriyorum. Türkiye'deyken de böyleydi, şimdi yurtdışındayım, burda da böyle. Avrupa'da yaşayan Türkler Türkiye'dekilerden daha geridir. Burda dedikodu daha çoktur. Hiç tanımadan insanları kolayca mahkum ederler. Belki birileri de beni sağda solda dinsiz, kafir, komünist falan diye anlatıyordur, hatta bundan eminim, kendi insanımızı epey tanıyorum çünkü. Oturduğum yerdeki caminin iki hocası ile de yakın sohbetim vardır. İkisi de benim dinsiz olduğumu bilir. Onlardan bir tavır görmedim. Ama etrafta oturan bazı kişiler sabahları selam veririm selamımı almazlarsa böylelerine ben de bir daha selam vermem. (Bu selam verme konusuna takmış durumdayım, özellikle bazı türbanlı kadınların selam almamalarını son derece iğrenç buluyorum. İnsanlık adına utanç verici bir şey.) İnandığım şey şudur: Dünyada gizli gizli yaşanmaz. Eninde sonunda sizi tanıyacaklardır.
Önemli olan sizin bir dine inanıp inanmamanız değil saygılı bir biçimde, başkalarının inançlarıyla dalga geçmeden, aşağılamadan düşüncenizi açıklayabilmeniz. Diyeceksiniz ki, ayın yarıldığına, yere düştüğüne, Yunus'un balığın karnında dolaştığına, bir sürü mantıksız şeye inanan birine nasıl dalga geçmeden yaklaşayım. Eğer olaya biraz daha uzaktan bakarsanız, etrafımızdaki birçok kişinin, hatta kendinizin bile inanılmaz sayıda çok şeye inandığını ancak bunun farkında olmadığını görebilirsiniz. |
ben yaklaşık bir yıldır dinsizim ve çevremdekilerde bu süre zarfında yaptığımız konuşmalardan bunu anlıyorlar.ama özellikle annem çok üzülüyor. bende anneme pembe yalanlar söylemek zorunda kalıyorum *:wink:
|
müşterilerim hariç tüm arkadaşlarım ve ailem bilir. %15den fazla
aslından anket soruları biraz daha farklı düzenlenebilirdi. %15'ten fazla ile %100 arasında %85 var!!! Doğru bir anket tekniği değil... |
Benim ateist olduguimu beni taniyanlarin hepsi bilir.
|
benimde müşterilerim ve ailem hariç herkes bilir.
|
ateist arkadaşlarım bilir inananlara allaha inanmıyorum dersen ilişkiler bozulur ama dinle ilgili bir yaklaşımımın olmadığını görüyorlar
hacı adama allah yok diyemiyorsun ramazanda bazen iftara giderim kandillerde bir sürü kutlama mesajı geliyor mecburen bir kısmını cevaplıyorum |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:54 . |