Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslümanlar neden objektif bakamıyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5432)

bilcan 12-01-2008 10:20

Müslümanlar neden objektif bakamıyor?

Bu konuya ilişkin birkaç örnek vermek istiyorum. Örnek vermeden önce belirtmek istiyorum, ben herhangi bir dine mensup değilim. Sadece özgür düşünce ve inanışa saygılıyız, Türkiye demokratik bir ülke diyoruz. Peki bunu İslamiyet özünde ne kadar uyguluyor, bunu sorgulamak istiyorum.

29 Mart 2007'de Akdamar Kilisesi hizmete açıldı. Kilisede haç ve çanın kullanılmasına izin verilmedi. Eğer yurtdışında bu şekilde bir cami açılsaydı, camide minare ve ezan sesinin kullanılmasına izin verilmeseydi. Acaba müslümanlar bu konuya nasıl yaklaşırlardı. Bazıları o kilise müze statüsünde açıldı diyebilir. Bir camide bu şekilde müze yapılsaydı, yani minaresiz ve ezansız ne olurdu merak ediyorum.

Onu da geçtim, Türkiye'deki misyoner faaliyetlere kızılıyor. Çoğu zaman bu konuda vahşet uygulanıyor, görüyoruz. Peki Türklerin Almanya'da yaptıkları nedir? Bir cami yapmalarına izin verilmiyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Hergün televizyonda bu konulara ilişkin haberleri izliyoruz. Bu konuda süper haklıyız, nasıl izin vermezler, vicdansızlar gibilerinden sergileniyor. Peki biz ne kadar ülkemizdeki İslamiyet dışı inanışlara ve faaliyetlere saygı gösteriyoruz.

Bir de Ortadoğu meselesi var tabi ki, neden Amerika ve İsrail'e kızıyorlar. Müslüman kesim katlediğildiği için mi, yoksa insanlar katledildiği için mi? Tabi ki büyük bir çoğunluk Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor diye karşı çıkıyor. Peki neden heryıl bu yobaz beyinler 29 Mayısta İstanbul'un fethini kutluyorlar. Herhalde İstanbul'u güzellikle aldıklarını zannediyorlar. Fetih sırasında ne kadar kan akıtıldığını ve ne kadar insanın katlediğildiğini düşünmek işlerine gelmiyor. İstanbul'un fethiyle veya Osmanlı'nın yaptıklarıyla övünen bir zihniyet ABD'ye ve İsrail'e ne kadar kızabilir. Ya da kızdığında bunda ne kadar hak payı vardır.

Şöyle de düşünebiliriz; Mekke ve Medine, İslam dışı başka bir dine mensup devlet toprakları içinde olsaydı, Müslümanlar ne yapardı? Durumun çok farklı olacağını zannetmiyorum.

Sadece objektif olunamadığı konusuna değinmek istedim. Amacım birşeyleri karalamak ya da birilerini savunmak değildi.

pante 19-03-2008 23:24

Re: Müslümanlar neden objektif bakamıyor?

Müslümanlar değil de tüm din ve inanç *mensupları hatta siyaset, spor vs. taraftarları, fanatikler bu objektiflikten yoksunlar.
Bu bir kişilik sorunu mu yoksa çıkar amacı mı ya da elde olmayan bir yanılgı mı?
Ne dersiniz?

mhmd 19-03-2008 23:39

İnat bu ya takibe devam.

"Bu bir kişilik sorunu mu yoksa çıkar amacı mı ya da elde olmayan bir yanılgı mı?"

Bizce hepsi

pante 20-03-2008 00:26

Alıntı:

İnat bu ya takibe devam.
Bu akşam son yazılanlar sayfası ikimiz tarafından işgal olundu sevgili mhmmd. *:)

Alıntı:

aslında son yazılanlar sayfası mevcut kalkmadı :

http://www.turandursun.com/modules.p...ms&file=recent

Buradan 24 saat içerisindeki tüm yazılanları takip etmek mümkün.

:roll:
Aslında biz yanılıyormuşuz. Kalkan bir şey yokmuş.
Bir tıkla ulaşabiliyorsun.
Rahmetli dedeni de ölmüş sayma, varsa bir resmi, as duvara.
Bir bakışta karşında. *:lol:

evrensel-insan 20-03-2008 21:09

Saygideger arkadaslar;

Bir subjenin objektif bakabilmesi,onun soyutlardan ne kadar arindigiyla paraleldir.

Tamamen soyutlarla beslenen ve buyuyen ve bunu karsiliksiz kabullenen (nedenleyip-sorgulamadan aynen kendisine verildigi gibi) ve bununla yasamayi kendine rehber edinmis(babadan kalma) bir gelenegin parcasi olan bir muslumanin,hic bir konuya muslumanlik-kendi algiladigi sekliyle,ki bu algi ulkeden ulkeye,toplumdan topluma ve kisiden kisiye degisir ve kendi icinde de degiskendir- disi bir bakis acisi getirmesi (evrensel veya objektif bakmasi) beklenemez,beklemek hayalcilik olur.

Bu muslumanin sucu degil,onu egiten yetistiren ve yonlendiren anlayisin getirdigidir.Bunun fark edilmesi de soyut tabularin yikilip yikilmamasiyla paraleldir.

Turkiye'de din ogretimi denilince akla sadece muslumanlik gelir.Ne baska dinler ne de onlarin ozellikleri bir tarihi gelisim ve ortaya konuldugu gibi verilip (objektif) genel din ve dini inanisin temeli ve nasil pratikte islev gordugu anlatilmaz.

Turkiye'de din ve dinlerin tarihsel ve detayli bilgisinin sunumu degil,islami- dini egitim (verenin algiladigi sekil ve icerikte-ki tum islam ve muslumanligi degil,bolgesel anlayisi yansitir-) ve dine baglam sistemi vardir.

Ustelik yerine gore uygulamali.Bu hem bireyin hak ve ozgurluklerine mudahale,hemde -tek tip kisi yetistirme acisindan-insan haklarina ters ve laiklik,sekulerlikle celisen,demokratik secim hakki ve hukuksal savunu hakki icermeyen bir diktatorluk anlayisidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gozeneli 21-03-2008 00:36

Zaten dindarlar tarafsız düşünce kabiliyetinde olsalar yanlışlıklarını anlar.

Ben batıl inancı olmayan biri olarak bazen kuranı incili tavratı okuyorum ve anlamaya çalışıyorum.

Tarafsız ve açık bir kafayla ama o kadar akıla mantıga uymayan şeyler var ki.

Bunun için dinliler tarafsız olamaz.

Averroes 21-03-2008 18:22

sn bilcan,

bu genellemeyi yapabilmen için müslümanlık iddiasnda olan bütün müslümanları tek tek tanıyor olman lazım. doğru mu? tanıyor musun? aksi takdirde cümlenin başına "bazı" sözcüğünü getirmen gerekmez mi? Lütfen şimdi değiştirir misin?

Selamlar

imhotep 21-03-2008 19:31

İstisnalar kaideyi bozmaz sayın schopen. Grupların karakteristik özellikleri oluyor illa ki.

Kaldı ki müslüman demek ne demektir ?

İman eden demek değil midir ?

Peki iman ne anlama gelmektedir ?

Bu soruları yanıtladıktan sonra hala müslümanların ya da başka bir dine mensup insanların objektif olabileceğini iddia edebilir misiniz ?

Saygılar

Averroes 21-03-2008 20:36

İmhotep,

İstedimki turandursun.com daki yeni görevinizi diyalog halindeyken kutlayayım. madem ki şu an diyalog halindeyiz, sizin gibi "kaliteli bir küfr" uzmanının terfisini takdir ettim. ben de frodo'nun yerinde olsam(ya da cem'in) sizi seçerdim. tebrikler. gelelim konuya...

istisnalar kaideyi bozmaz da ne ola ki? bu söz sizin kaleminizden çıkıyor olamaz. "bütün insanların elinde 5 parmak olur" kaidesini "6 elli bir insan istisnası" bozamaz mı şimdi? bunu mu iddia ediyorsunuz?

Diyorsunuz ki, Kaldı ki müslüman demek ne demektir ?

İman eden demek değil midir ?

Peki iman ne anlama gelmektedir ?

Bu soruları yanıtladıktan sonra hala müslümanların ya da başka bir dine mensup insanların objektif olabileceğini iddia edebilir misiniz ? "

Diyorum ki, Objektif olmak her zaman erdemli olmak demek midir? Bazen erdemli davranış "subjektif" olandır. peki siz mutlak bir "objektif" misiniz? "İnanç" sözcüğünün kendisi zaten "objektifliği" reddeder, tıpkı sizin inançsızlığınızın objektifliği reddettiği gibi... objektiflik yansızlık demektir, peki siz yansız mısınız? forumlardaki yazılarınıza bakılacak olursa değilsiniz. inançsızlık temelinde subjektifsiniz. Objektif olmayan biri beni objektif olmamakla mı suçluyor?

Saygılar

gozeneli 21-03-2008 20:49

Sayın Shopenhauer,

Bu ne biçim söz' İnsanlar uykuda ölünce uyanır' bunun delili nerde?
Kuran da mı?
Şimdi canınız acıyınca acımıyor mu? uykudamısınız?

Dogumadan önce nerdeydik?İnanmamak taraflı (subjektive)olmak degildir tam tersi.

Sizin ,eger müslümansanız,( refransiniz) yaşamınızı Kuran düzenler, inanmayanlardan yani kafirlerden arkadaş edinmeyin der Kuran.
Zaten Kuranı okuyupta her şeyine inanıyorum diyorsanız amam benden uzak durun.
Yok bazı şeyleri benimsiyorum diyorsanız oda olmadı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:42 .