Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Hristiyanlık (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Laik Üniversite Papa'yı Alt Etti (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5490)

Natan 23-01-2008 19:27

Laik Üniversite Papa'yı Alt Etti

İtalya'da Papa 16. Benediktus, Roma La Sapienza Üniversitesi'nde akademik yılın açılışı için yarın yapılacak törene protestolar nedeniyle katılmama kararı alması şok yarattı.

PAPA'YA KARŞI GÖSTERİLER...

Ülkede bütün gazeteler, bugünkü manşetlerini dün akşam saatlerinde resmen duyurulan bu gelişmeye ayırdı. Vatikan'ın, sürpriz bir kararla Papa'nın törene katılmaktan vazgeçtiğini açıklamasından, genel itibarıyla merkez sol iktidar da, merkez sağ *muhalefet de büyük üzüntü duymuş görünüyor.

http://resimler.haberler.com/haber/8...alt-etti_o.jpg

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Papa'ya özel bir mektup yazarak, üniversitede kendisine yönelik protesto eylemleri ve ziyaretin iptali nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

İtalya Başbakanı Romano Prodi de üniversitedeki kimi profesörler ve *öğrencilerin, Papa'nın ziyaretini engellemek amacıyla yaptığı eylemleri "kabul edilmesi olanaksız bir atmosfer" olarak niteledi.

"Jestler, beyanatlar ve tavırlar, hoş görülmesi olanaksız bir gerilime *sebebiyet vermiştir" diyen Prodi, Papa'yı en kısa sürede Roma'da bir ziyarette görmeyi temenni ettiğini söyledi.

BERLUSCONİ'DEN PAPA'YA DESTEK

İtalya'daki ana muhalefet partisi lideri Silvio Berlusconi ise Papa'nın *ziyaretini iptal etmesini beraberinde getiren olayları "hoşgörüsüzlük ve *fanatizm" olarak niteledi. Berlusconi laiklikle hiçbir ilgisi olmayan böyle bir fanatizmi kınadığını açıkladı.

Merkez sol hükümetin Üniversite ve Araştırma Bakanı Fabio Mussi de ziyaretin iptaline neden olunmasından üzüntü duyduğunu belirterek, "Bu *son derece hatalı bir şey olmuştur. İtalyan üniversitelerinin bir daha *asla böyle bir hata yapmamalarını diliyorum" diye konuştu.

Roma Belediye Başkanı ve merkez sol bünyesinde en büyük siyasi oluşum konumundaki Demokrat Parti'nin lideri Walter Veltroni ise "16. *Benediktus'un La Sapienza ziyaretini iptal etmiş olması, liberal kültür *açısından bir yenilgidir" dedi.

KOMÜNİSTLER MEMNUN

Papa'nın üniversiteyi ziyaretten vazgeçmesi, sadece komünistler ve *radikalleri memnun etmiş görünüyor.

Radikaller ve sosyalistlerin ittifakı olan Yumrukta Gül Partisi milletvekillerinden Roberto Villetti, Alman Papa'nın herkesin sevgisini kazanamamış olduğunu ima ederek, "Tüm papalar aynı değildir. Her biri, *kendi popülerliğini kendisi yaratmak durumundadır" diye konuştu.

İtalyan Komünistler Partisi milletvekillerinden Nicola Tranfaglia ise *"Papa'yı mağdur gibi sunmak, gerçekle örtüşmemektedir" dedi.

Titan 24-01-2008 23:50

Re: Laik Üniversite Papa'yı Alt Etti

Papa, imam, haham vs;

"Din adamı" dediğin zaten saçma sapan bir kavram, dinin adamı mı * olurmuş?

indeni 25-01-2008 00:37

HABILIS *tuzagin iyisi kotusu nasil oluyor anlamadim (ali imran suresi 54 ) * * * * *Papa ya gelince,isminin ne oldugu onemli deyil,onlarki dogma nin temsilsi ,bilime ters anlayi sin temsilcileri,bu yuzden bilimin ogretildigi unuversitede protosto edilmelerinden normal ne olabilir.Doktora beratimi verselerdi, *katledilen onca aydinin *bilim adaminin, anisina.

vgm.1 25-01-2008 02:10

Aslında burada gözden kaçırmamak gereken bir demokrasi sınavı var. İtalya bu sınavdan başarıyla çıkmıştır. Aynı olayın fazla değil 100 de birinin İran'da yaşandığını düşünün, üniversiteye tanklar girmişti, bütün öğrenciler tutuklanmıştı, bir kısmı da öldürülmüştü.

* * Papa olgun davranıp ziyaretini iptal etmiştir. Türkiye de olsa yüzsüz yüzsüz giderlerdi. Beğenin beğenmeyin Avrupa da solcusundan sağcısına, dindarından dinsizine bir demokrasi kültürü var. Protestolarda, kınamalarda uygarca yapılıyor.

3.yol 25-01-2008 07:38

Demokrasiler ancak insana (birey olarak) *deger verilen toplumlarda olgunlasabilir. Eger bu deger anlayisi yoksa o toplumda, *demokrasinin sadece adi vardir, kendisi degil.

Saygilar,

vgm.1 25-01-2008 14:19

İran ve Suudi Arabistan'daki demokrasi ile İtalya'daki aynı, çünkü Avrupa'da *"insana (birey olarak) *deger verilmiyor".

Bunun altına imzanızıda atarmısınız sevgili üçüncüyol.

Eğer yukarıdakini söylemiyorsanız, aşağıdaki ne demek açıklarmısınız mukayeseli olsun lütfen.
"Demokrasiler ancak insana (birey olarak) *deger verilen toplumlarda olgunlasabilir. Eger bu deger anlayisi yoksa o toplumda, *demokrasinin sadece adi vardir, kendisi degil."

Saygılarımla;

anselmo 26-01-2008 01:12

Romano *Prodi berlusconi 'nin yerine geldiğinde sevinmiştim, ama böyle güzel bir haberin ardından verdiği tepkiye bakılırsa, berlusconi'den pek bir farkı yokmuş anlaşılan.. Ama yine de vardır biraz sanırım. Ne de olsa diğeri kadar iğrenç olmak herkesin başarabileceği birşey değil, haksızlık etmeyeyim... İtalyan öğrencileri alkışlıyorum ayrıca...

Titan 26-01-2008 10:08

Romano *Prodi berlusconi 'nin yerine geldiğinde sevinmiştim,

Küreselleşme dedikleri bu olsa gerek.

Natan 26-01-2008 17:52

indeni bana hitabında dolayı söylüyorum ;

ben tuzağıı iyisinden kötüsünden bahasetmiyorum,tuzağın iyisi ya da hayırlısı olmaz ! tuzak tuzaktır ve ali imranda da bu iğrençlik var,, umarım anlatabilmişimdir,,

anselmo 27-01-2008 18:13

Alıntı:

Titan";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107837)
Romano *Prodi berlusconi 'nin yerine geldiğinde sevinmiştim,

Küreselleşme dedikleri bu olsa gerek.

sevinemez miyim? sence nasıl bir mantık hatası var bu sözde? cevabını bekliyor olacağım...

ayrıca biz onu küreselleşme olarak değil enternasyonalizm olarak, insanlık olarak, kültür olarak görürüz. sevinirim elbet!!!

Fidel için Küba'da, Chavez için Venezüella'da da sevinirim, dünyanın neresinde olursa olsun, bir faşistin, bir dincinin, bir kapitalistin yerine sola, insanlığa yakın kim gelire gelsin sevinirim. Musaddık için, Guzman için, Allende için de üzülürüm yeri geldiğinde...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:36 .