![]() |
8 Mart - Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...
TUM KADINLARIN DUNYA KADINLAR GUNU KUTLU OLSUN
* * * * bunlarda tum kadinlarimiza http://www.canim.net/kart_resimleri/...sim/guller.jpg |
Re: 8 MART - TUM KADINLARIN DUNYA KADINLAR GUNU KUTLU OLSUN
Saygideger arkadaslar;
Fiziksel olarak erkek dusuncesinin kendinden ayirdigi ve ifadelendirdigi karsi cinsi kadinlarin dusunce de hala erkeksel dusundugu (cunku baska bir dusunce ve ifade sekli yok) ve davrandigi 21.yuzyilda dunya kadin gunlerini kutlar,erkek kokenli olmayan dusunce uretmelerini dilerim. Saygilarimla; evrensel-insan |
[flash width=425 height=355:ee2a2ae934]http://www.youtube.com/v/fNRlEVztXp8&feature=user[/flash:ee2a2ae934]
[flash width=425 height=355:ee2a2ae934]http://www.youtube.com/v/hPa1tSUFN9k&feature=related[/flash:ee2a2ae934] [flash width=425 height=355:ee2a2ae934]http://www.youtube.com/v/DfNz3wNnUJM&feature=related[/flash:ee2a2ae934] |
Son video çok iyi bence... Teşekkürler sayın bilge_ml
|
8 Mart’ın doğuşu 1857'de New York kentinde 40 bin kadar tekstil işçisi kadının çalışma saatlerinin azaltılması,
eşit işe eşit ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptığı ve 100 işçinin yangında öldüğü büyük olaya dayanıyor. 1910’da II. Enternasyonal’de Clara Zetkin’in önerisiyle "8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü" olarak kabul edilir. 1975’te ise BM 8 Mart’ı "Dünya Kadınlar Günü" ilan eder. Elbette 8 Martın Kadınlar günü olarak kutlanmasına karşı degilim, ama olayın emekçi kökeninin unutturulmasına karşıyım. 12 Eylül ile birlikte tüm degerlerimizin içini boşalttılar, onları yok etmeye çalıştılar, içi boş söylemler haline getirmeye çalıştılar. Tamamen devlet güdümünde milliyetçi-İslamcı çizgide bir gençlik yarattılar. Öyle ki bu gençlik olaylara sadece kutsal olarak gözüne taktıgı gözlüklerden bakabiliyor. Neredeyse insan olmayı unutturdular bize. İnsanları çeşitli vesilelerle biz ve ötekiler diye ayırmaya çalıştılar ve bunda da şimdilik başarılı oldular. Bu yüzden ben 8 Martın emekçi kökenini vurgulayarak tüm Dünya kadınlarının bu gününü kutluyorum. saygılarımla |
Sevgili Dilaver
Bir kadin soyleki emekci olmasın Hilary Clinton haric |
Ne zaman insan olduğumuzu hissedip öylece davranacağız.
Renk ayırımı yapmadan, Irk ayırımı yapmadan, Dil ayırımı yapmadan, Din ayırımı yapmadan, Kültür ayırımı yapmadan, Ve de Cins ayırımı yapmadan... Bu tip gün ve kutlamalar bize toprağın örtüsü gibi gelir. Ayıp ya da istenmeyenin kapatılması. Bilinç altında yatanın örtülmesi. Niçin kadınlar günü, Çünkü cins ayırımının zirverelinde zulmetmekteyiz kadınlara. Bu zülmü bir gün de olsa örtmekteyiz. Niçin sevgililer günü, Çünkü artık sevgimiz bitti, sevgilimiz yok. Bu tüketim toplumunda sevgizliğimizi gizlemekteyiz bu gün ile. Niçin anneler günü, Çünkü artık onlara ihtiyacımız kalmadığını düşünüp bir kenara koymuşuz. Unutmuşuz. Vicdanımızı rahatlatmak için bir tek gün. Niçin babalar günü, Çünkü baba vasfını kaybetmişiz arıyoruz. Kaybettiğimiz vasıfları hatırlamak uğruna bir gün. . . Ben bu günü kutlamıyorum. Ben bu günden utanç duyuyorum. Tüm insanlar. Artık günleri bir kenara bırakın. İnsan olun insan (en başta kendimiz) |
ataerkil bir düzende, kadınları ezmek ve dövmekten mazoşoist bir zevk alıyoruz. çünkü ,gücümüzün kolayca ulaştığı yer kadın.
keşke bu günü kutlamasakta ,kadına *hak ettiği saygınlığı verebilsek. şu lafa (atasözü) bakarmısınız. kKARNINDAN SIPAYI SIRTINDAN SOPAYI EKSİK ETMEYECEKSİN *( Acaba sıpanın babası kim. eşşekmi? yakışır :lol: ) |
Re: 8 Mart - Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...
Buldum, buldum.
Sıpanın babası, bu sözün sahibi... *:lol: |
Re: 8 Mart - Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...
Kadın nazenini değil midir, dünyayı 'erkek egemen' yapan?
Belki de erkek kıskançlığıdır sebebi... Niye kıskanılmasın ki? Şefkat, estetik, nezaket... Kadınlar Günü kutlu olsun! Sevgiler... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:30 . |