![]() |
Tarikatçi Amcamın oğlu ile msnde tartışırken
ahmet:
sen din hakkın da n e biliyorsun Adil: tanrı nedir? ahmet: seni ananı babanı dünyayı var eden doğmamış doğrulmamıştır Adil: şimdi adille konuşuyorsun demi Adil: bir kız arkaşı olsun ahmet: he ahmet: ç Adil: sadece cinsel ilişkiye girmesiyel 1 çocuk olabilir demi? Adil: ama girmeseler olmayacak ahmet: e Adil: o çocuğu yapmak benim elimde değil mi? ahmet: ordünaryüs prof *do ktor haluk nurbaki kitaplarını o ku ahmet: elinde değil *izin vermedikçe bi bo k yapamazsın Adil: ahmet abi turan dursun sitesinde Adil: her gün en az dini çökerten Adil: yüzlerce çelişki tesbit ediyoruz Adil: bunların yarısı kuran-ı kerim ayetleri ahmet: e Adil: ve hadislere dayalı Adil: bunları anlatmam saatlerimi alır Adil: bir tanrı olabilir veya olmayabilir Adil: ama dindiye bir şeyin olması imkansız ahmet: e ahmet: sen hiç kuranı akudun mu Adil: her gün 1 saat okuyorum ahmet: zaman Adil: her gün okuyorum Adil: çelişki avcılığı yapıyoruz bir nevi ahmet: her gün *kaçta Adil: http://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfA Adil: Richard Dawkins "Ya yaniliyorsaniz!" Adil: bu kısa bir video ahmet: biz yanılıyorsak biraz spor yapmış oluruz Adil: bir dindar ateist prof.re ya yanılıyorsanız diye soruyor Adil: hayır bu spor değil Adil: geleceğe barikat koymak Adil: gelişime Adil: yani ahmet: ya sen yanılıyorsan cehenn emin ateşin e dayanabilecek misin Adil: ben cuv cuva inanıyorum ahmet: ya sen yanılıyorsan ahmet: ölünce Adil: ahmet abi bende bir din yazsaydım muhakkaki inanmaları için ölünce yanacaklarını eklerdim Adil: incilde kuranda % 70 tevratın aynısı Adil: çok mantıklı bu Adil: mucizelere gelince Adil: biz grup kurabiliriz Adil: bu grup yalanda söylebilir Adil: o yalanı söylediği sırada kimse inanmayabilir bu gruba Adil: ama yıllar geçer ki Adil: o yalan olduğunu neredeyse kimse ispatlayamaz ahmet: din sizin n e gibi gilişmenize engel oluyor Adil: çünkü o bir yere not almıştır onu Adil: o öylece kalır Adil: o not Adil: fakat aksini idda edenler çoktan ölmüştür Adil: islamın doğrudu yıllarda okuma yazma oranın % 3 oranında imiş ahmet: yalancılar her zaman rezil rüsva olmaya mahkumdur inansada inan masada Adil: evet ahmet: ALLA H ADİLDİR DOĞRULARI SEVER ahmet: TİCARETTE Bİ YALAN SÖYLEDE KREDİNİ BİTİR BAKALIM ahmet: SEN BAŞKALARININ HATALARINI KUSURLARINI YANLIŞLARINI ARAYACAĞINA ahmet: KENDİ HATALARINI ARA ahmet: BİRKAÇ *MÜSLÜMAN YANLIŞ YAPTI DİYE MÜSLÜMANLIK KÖTÜ DİYEMEZSİN ahmet: DİN BİR YAŞAM TARZIDIR Adil: ben tek taraflı düşünmüyorum sadece müslümanlık değil bu Adil: şimdi bize kafir diyorsunuz ahmet: ÇOÇUĞU OLMAYAN VATANDAŞLAR DENEMEDİK YOL BIRAKMIYOR Adil: fakat hz. Muhammedde islamı getirdiği yıllarda onada puta tapanlar kafir diyordu Adil: hepsinin inancını değiştirdi Adil: benim temelde anlatmak istediğim konu geri bakıp okursan kesinlikle o değil ahmet: ALLAHA İNANMAYAN PEYGAMBERİNE İNANMAYAN *KAFİRLERİN TA KENDİSİDİR HRİSTİYAN OLSUN YAHUDİ OLSUN Adil: çocuk meselesinde ahmet: ATEİST OLSUN Adil: atalarımız şamandı Adil: türkler ahmet: ÇOÇUK MESELESİNİ HALUK NURBAKİNİN KİTAPLARINDA VE VİDEOLARINDA BULABİLRSİN Adil: hz.muhammed anadolu saldırır çoluk çocuk demeden farklı inançta olduklarında 80.000 türkü katletti Adil: bir hadiste yazıyor bunu sallamıyorum Adil: onlarda inançlıydı ahmet: KENDİNİN *TÜRK OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUN BUNA KENDİNİ İNANDIRMIŞSIN Adil: hala din savaşları sürüyor Adil: niye Adil: isarail yahudisi müslümana Adil: saldırıyor Adil: müslüman hristiyana Adil: din savaşları neden var? Adil: tanrıları tek değil mi? Adil: demek burdan zararlarından birini daha öğrenmi bulunuyoruz Adil: sadece spor yapma zahmeti değilmiş Adil: milyonlarca insan ölüyor Adil: akıl var mantık var Adil: tanrı böyle bir şey isteermi ahmet: SEN KURANI BAŞKALARININ HATASINI ARAMAK İÇİN OKUDUĞUNDAN Adil: kendi getirdiği söylenen dinlerin bir biri ile çakışmasını ahmet: BOĞAZINDAN KALBİNE İNMİYOR Adil: ben anlamak için okuyorum Adil: sadece Adil: bir şeyi eleştirebilmek için o nu çok çok iyi bilmek lazım ahmet: AMENTÜ YE BAK Adil: harun yahya nasıl ki inanmayanların görüşlerini değiştirmek için bilimi öğrenmeye çalşıyor Adil: türkçe konuşalım lütfen Adil: ama hep çarptırma yapıyor veya dindar bilim adamlarının görüşlerinin tercümesini yapıp kitap basıyor Adil: kimse itiraz etmiyor ahmet: EDEN ÇOK ahmet: MAHKEMELERDE SÜRÜNÜYOR Adil: Richard Dawkins *nin kitabı sansürlendi daha yeni Adil: okuyan dini inancını tamamen kaybetmiş inandıklarının yalan olduğu anlamış başkasını başına gelmesin diye mahkemeye vermiş Adil: davayı kazanmış ahmet: NİYE TÜRKÇE YAZMIYORSUN( türkçe konuşalım lütfen) Adil: nerede yabancı dil var Adil: Richard Dawkins? mi diyorsun Adil: o isim nasıl ki Hz.Muhammed diyoruz Adil: değiştirilmez ahmet: AMENTÜ Adil: o da özel bir isimdir değiştirimez Adil: bunda yanlış bir şey yok Adil: ahmet abi sorun şuradan çıkıyor Adil: empati kuramamak Adil: ben seni anlıyorum düşüncelerim sana çok ters geliyor Adil: çok yanlış buluyorsun hatta cahil olduğu düşünüyorsun şu an Adil: çok iyi biliyorum ahmet: AMENTÜ BİLLEHİ VE MELE İKETİHİ( ALLAHIN VARLIĞINA BİRLİĞİNE VE MELEKLERİNE ) *VE KÜTİBİHİ (VE KİTAPLARINA ) VE RESULİHİ (RESULLERİNE) *(AHİRET GÜNÜNE ........... BİRAZ BNLARA BAK MÜSLÜMANLAR DİYER PEYGAMBERLERE İNANIR İMAN EDER VE KURANDA KISSALARI VARDIR. Adil: ahmet abi sen türkiyede doğdun Adil: müslümansın Adil: arabistandada doğsan müslüman olucaktın ahmet: AMA HRISTİYANLAR HZ. MUHAMMEDİ PEYGAMBER OLARAK TANIMIYOR YAHUDİLERDE Adil: fransada doğsan hristiyan olucaktın ahmet: BU HİDAYET MESELESİ PEYGAMBERİMİZİN AMCASI MUSLÜMAN OLAMADI Adil: yunanistanda doğsan hristiyan olucaktın Adil: çünki ailelerimiz genelde öyle yetiştirir bizleri Adil: sonra diğer din mesuplarına kafir diyecektin ahmet: ALLAH AKIL VERMİŞ DİLLER ARASI ÇEVİRİ YAPILABİLİYOR AYNEN OLMASADA Adil: müslümanken hristiyan - hristiyanken müslümana Adil: onların inandıklarının saçma seninkilerin doğru olduğunu düşünecektin hep ahmet: SARKICI YUSUF İSLAM ahmet: İNGİLİZ ahmet: SONRADAN MÜSLÜMAN HEMDE BİZDEN DAHA İYİ Adil: din değiştirebilir Adil: bunda anormallik yok Adil: ama islamiyette bir hadisse göre din değiştiren öldürülür ama hristiyanlar o kadar cani değil Adil: onların şeffaflığından kaynaklanıyor ahmet: FRANSA YUNANİSTAN SONRADAN MÜSLÜMAN OLAN ÇOK Adil: öldürülme meselesi bir hadisde yazıyor Adil: kuranda değil Adil: kuranda dinde zorlama yoktur yazıyor üstelik Adil: burda bir çelişki var Adil: işte ahmet: ÇOK SEFFAF CAM GİBİ BOSNADAKİ MÜSLÜMANLARI KATLEDİYORLAR Adil: ben bir kuraldan bahsettim ahmet: AMA KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR Adil: bunu bende söyledim zaten din olduğu için din savaşları var Adil: hepsi bence çok yanlış dünyanın en büyük vahşeti hatta ahmet: HAYIR PARA SAVAŞLARI ahmet: PETROL SU SAVAŞLARI ahmet: DOĞALGAZ SVAŞLARI Adil: BOSNA petrol mü var? doğalgaz mı var? ahmet: TÜRKİYE YE DE GELECEKLER KIBRISIDA ALACAKLAR İSTANBULUDA BASACAKLAR Adil: bosna avrupanın en fakir belkide ülkesi Adil: dinle tamamen alakalı Adil: haçlı seferi işte ahmet: BİRİNCİ DÜNYA SAVASI NİYE YAPILDI DİN İÇİN Mİ. Adil: günümüze kadar gelmiş ahmet: İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI Adil: bütün savaşlar değil ahmet: BEN NAMAZ KILACAĞIM SANA DA DUA EDECEĞİM Adil: büyük dünya savaşlarının çıkış neden pazar kavgası ahmet: SAADET PARTİSİ İNTERNET SİTESİNDE BİRAZ DOLAŞ Adil: büyük ülkelerin ürettikleri mallları başka ülkelere pazar açıp satabilmek için ahmet: ERBAKANIN 1980 MECLİS KONUŞMASINI BİR DİNLE Adil: temeli ama bu bahsedilenler DÜNYA SAVAŞLARI Adil: savaşlarında çok nedenleri var ahmet: ONDAN SONRA KONUŞALIM BUNLARI Adil: bence ahmak olmasaydı insan bütün savaşlar dostça kazanılırdı ahmet: İNTERNETTE ÇOK RAHATLIKLA BULURSUN Adil: okay |
Re: Tarikatçi Amcamın oğlu ile msnde tartışırken
biz yanılıyorsak biraz spor yapmış oluruz
Adil: bir dindar ateist prof.re ya yanılıyorsanız diye soruyor Adil: hayır bu spor değil Adil: geleceğe barikat koymak Adil: gelişime Adil: yani ahmet: ya sen yanılıyorsan cehenn emin ateşin e dayanabilecek misin Adil: ben cuv cuva inanıyorum ahmet: ya sen yanılıyorsan ahmet: ölünce -------------- Bütün olay budur. Cahil, bilinçsiz olmayanlarla, çelişkilere rağmen etkilenmeyen imanlıların bütün hesabı budur. Bu hesapla hem varsa öbür dünyayı garantilemeyi, hem de çevresinden soyutlanmadan, horlanıp incinmeden yaşamayı, üstelik de dindar olmanın nimetlerinden faydalanmayı hesaplarlar. Onlara göre dinsizler, ateistler, müslüman olmayanlar enayidir, kerizdir. |
Re: Tarikatçi Amcamın oğlu ile msnde tartışırken
o benim bir akrabam. bir tarikatçi ile konuşursanız muhtemel bu tür bir dialoga giriceksiniz
anlatmak istedinizi ya anlamayacak ya anlamak istemiycek veya anlayıp muhakkak çarptırma yapıcaktır. vaktim fazla olmadığı için 30 dk. bir tartışmaydı bu. Adil: tanrı nedir? ahmet: seni ananı babanı dünyayı var eden doğmamış doğrulmamıştır ::::Ben burda bir tanım bekliyorum fakat verilen cevap yaptığı (VAR EDEN) bir görevini söylüyor allaha iş veriyor:D *bekçi nedir deseler insandır derim görevi ise bir şeyi veya yeri koruma görevini bir ücret karşılığı üstlenen kişidir. Çocuk yapma mevzu; elinde değil *izin vermedikçe(tanrı) bi bok yapamazsın ::::Yapmak tanrının elinde(çocuğun doğması),yapmamak isede o zaman *insanın elinde (tanrının elinde değil)desek daha doğru olurdu galiba -- mucizelere gelince Adil: biz grup kurabiliriz Adil: bu grup yalanda söylebilir Adil: o yalanı söylediği sırada kimse inanmayabilir bu gruba Adil: ama yıllar geçer ki Adil: o yalan olduğunu neredeyse kimse ispatlayamaz ahmet: din sizin n e gibi gelişmenize engel oluyor :::Din adamları bilim adamlarının DNA üzerinde yaptıkları çalışmaları engellemeye çalışıyorlar bütün din adamları biliyor ki buluşlar din inancı her geçen gün azaltıyor. öğrenilen gerçekler kutsal kitaplardaki olmadığı kesin. ekmek teknelerinin(DİN) batmasından korkuyorlar çalıştığım iş yerinde tek *inanmayan benim. sağlık yönünden *kendime fazla dikkat etmiyorum. açıkçası çoğu zaman ihmalkar davranıyorum. fakat siniri bozan bir durum var bu bilim adamları sürekli bir şeyler geliştirip dünyaya en büyük hizmeti sağlıyorlar tıptada çok ciddi gelişmeler yaşanıyor yakın bir zaman sonra hastalık kelimesini bile unutucaz bu yararlı insanlara zarar vermek isteyen insanlar en ufak sağlık probleminde karşılaştıkları zaman onların geliştirdikleri ürünleri hiç düşünmeden tüketmeyi biliyorlar. böyle 2 yüzlülük olamaz. ancak hasta olup yatağa düştüklerinde önemi anlayabiliyorlar. Adil: çünkü o bir yere not almıştır onu Adil: o öylece kalır Adil: o not Adil: fakat aksini idda edenler çoktan ölmüştür Adil: islamın doğrudu yıllarda okuma yazma oranın % 3 oranında imiş ahmet: yalancılar her zaman rezil rüsva olmaya mahkumdur inansada inan masada Adil: evet ahmet: ALLA H ADİLDİR DOĞRULARI SEVER ahmet: TİCARETTE Bİ YALAN SÖYLEDE KREDİNİ BİTİR BAKALIM ahmet: SEN BAŞKALARININ HATALARINI KUSURLARINI YANLIŞLARINI ARAYACAĞINA ahmet: KENDİ HATALARINI ARA ahmet: BİRKAÇ *MÜSLÜMAN YANLIŞ YAPTI DİYE MÜSLÜMANLIK KÖTÜ DİYEMEZSİN ahmet: DİN BİR YAŞAM TARZIDIR KENDİNİN *TÜRK OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUN BUNA KENDİNİ İNANDIRMIŞSIN ::::Türklüğünü bile kabul etmemek nasıl bir zihniyet sırf beni yalanlamak için kendini inkar etmek üstelik hala arapça değil TÜRKÇE konuşuyorken. ::::verdiğim örneğe cevap alamıyorum genel bir sorun kişiselleştirilerek(KENDİ HATALARINI ARA ) başka yöne çekiliyor. '''BİRKAÇ *MÜSLÜMAN YANLIŞ YAPTI DİYE MÜSLÜMANLIK KÖTÜ DİYEMEZSİN'' benim kasdettiğim örnekdeki grup kuranı yazan islami getiren gruptu (muhammed,ebu bekir,hamza,osman,ali)anlayamadı. bu örneği |
Merhaba;
"İnsan kendine muhtaç olabilir mi?" diye sorarsanız sanırım bu ikili ve ÖZEL msn konuşmanız bir mecraya oturabilir. Yoksa böyle karşı taraf ispat makamında siz itiraz koltuğunda, Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal gibi herşeyi söylersiniz ama hiçbirşey söylememiş olursunuz. Konuyu varlık veya yokluktan, kendi dünyanızdaki olaylara indirgediğinizde herşeyin sadece bir tercihten ibaret olduğunu rahatlıkla anlayacaksınızdır diye düşünüyorum. Konuşmalardan anladığım kadarı ile Karşı taraf, "Kendi için Tanrı adına" r, Muhatap ise, "Kendi için kendi adına" diyor. Oysa üçüncü bir yoluda var bu işin. Sevgili Dostum Üçüncüyol nerelerdesiniz; bu sitenin Onnumara adamlarından biriydiniz. Özledim sizi.. Selamlar... |
Evet bütün savaşların nedeni din değildir fakat istisnasız bütün savaşların isteklendiricisi dinlerdir kuşkusuz. Yahudi soykırımı hristiyanlık adına yapılmıştır.
Selamlar. |
Amca oglu ile yapilan muhabbetin ozeti imzada verilmis.
Özgür ve zengin bir dünya için ilk din tabusunu yıkmamız şart. |
(Olaya senin pencerenden bakıyorum)Din tabusunu yıktın diyelim,... sonra yerine ne koyacaksın?Sana göre din,insanların kandırıldığı,aldatıldığı,oyalandığı bir tabu.(İslam hariç din konusunda ben de seninle hemfikirim)Peki insanlar dinle oyalanıyorsa,bu tabuyu kaldırdığın zaman 6 milyar insanı neyle oyalayacaksın?İnsanlara ne vaadedeceksin?Mesela sen de Demirel gibi bir ev ve araba vaadedebiliyor musun? :)
|
ilişkiye girince çocuk yapıyorum diyoradam yaw:) bu kadar basit yani:) yuh.
|
türkler çoluk çocuk katledilmiş... miş mişşşş..
|
İslam hariç, ha? :rolleyes: Diğer dinlerin mensupları da kendi dinleri hariç, sizinle aynı fikirdeyse, ki Hristiyan ve musevilerin çoğu öyledir, gel de çık işin içinden. İnsanlığın bu dinlerden daha çoook uzun yıllar çekeceği var. Yerine ne konacağına gelince, bunu da yine insanlar bulacaktır. İslam şeriatının birçok hükmünün yerine konan ve çok da güzel uygulanan yasalar var ülkemizde. Üstelik "asla değitirilemez" gibi dogmatik bir iddiası da yok. Toplumun dinamiklerine göre değiştirilebilen yasalar. Ha, bu güne dek yerine başkası konulmamış ritüeller var ama bu, hiçbir zaman konulamayacağı anlamına gelmez. İnsan beyni gün gelip buna da - din dışı - çözümler bulacaktır.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:58 . |